ARTES-HAK MAHRUMİYETİ EKLENMESİ, KALDIRILMASI, GÜNCELLEME VE MUVAFAKAT İŞLEMLERİ HK.

Araç tescil işlemlerinin devri kapsamında; hak mahrumiyeti eklenmesi, kaldırılması, güncelleme ve muvafakat işlemleri 07 Şubat 2019 tarihi saat 10.00 itibarıyla Ankara ve Samsun illerinde, 14 Şubat 2019 tarihi itibariyle de ülke genelinde Birliğimiz koordinesinde ekte yer alan esaslar çerçevesinde noterliklerce yapılmaya başlanılacaktır.

Bu itibarla, noterliklerce NBS'de düzenlenen rehin sözleşmesi ile rehnin kaldırılmasına ilişkin ibraname veya beyanname ile muvafakat işlemleri trafik tescil kuruluşlarına gönderilmeyecek, NBS'de tamamlanan işlem sonrası ayrıca ARTES'ten rehin ekleme/kaldırma/muvafakat işlemi yapılacaktır.

Yanı sıra hak mahrumiyeti işlemleri için elden takipli belge ile müracaat edildiği durumlarda, ARTES'ten hak mahrumiyeti ekleme/kaldırma/muvafakat ekleme işlemleri yapılacaktır.

Söz konusu işlemler ARTES “Hak Mahrumiyeti İşlemleri" başlığından girilmek suretiyle yapılacak olup, anılan işlemlere ait eğitim videolarına “Uzaktan Eğitim Platformu" nda yer alan “Hak Mahrumiyeti İşlemleri " başlığından ulaşabilirsiniz.

“Uzaktan Eğitim Platformu"na ise portalimizin üyelere özel “Benim Sayfam" alanında yer alan “Uzaktan Eğitim Platformu" düğmesine tıklayarak giriş yapabilirsiniz.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla

Türkiye Noterler Birliği