ARTES-İSTANBUL’DA PERSONEL VE ÖĞRENCİ SERVİS TAŞIMACILIĞI YAPAN TAŞITLARIN KULLANIM ŞEKLİ

ARTES-İSTANBUL’DA PERSONEL VE ÖĞRENCİ SERVİS TAŞIMACILIĞI YAPAN TAŞITLARIN KULLANIM ŞEKLİ HK.


08.02.2019

Değerli Üyelerimiz


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)'nin 25.05.2017 tarih ve 2017/4-7 sayılı kararıyla, İstanbul ilinde personel ve öğrenci servis taşımacılığı yapan taşıtlar için düzenlenen “Servis Taşımacılığı Kartı" na tanımlanan LAA 001 - LZZ 999 arası harf ve rakam grubu plakalar tahsis edilmektedir.

Bu taşıtların noterler tarafından plaka değişikliği yapıldığı sırasında, tescil belgesine kullanım şeklinin nasıl yazılacağı konusunda tereddütler olduğu anlaşıldığından, konuyla ilgili olarak 14.01.2018 tarihinde duyuru yapılmıştı.


Bu kez, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)'nin 30.01.2019 tarih ve 2019/1-EK.3 sayılı kararıyla, “… 34 LAA 001'den başlayıp 34 LZZ 999'da sona eren İstanbul ilinde personel ve öğrenci servis taşımacılığı yapan taşıtlara Yolcu Nakli-Ticari yazılması …" kararı verilmiştir.

Bu itibarla;


  1. Okul Servis Araçları Yönetmeliği gereğince, tadilat projesine istinaden okul servis aracı olarak tescil edilen araçların kullanım şeklinin “Okul Servisi", kullanım amacının ise “Ticari" olması gerekmektedir.
  2. Personel servis aracı olarak tescil edilen araçların kullanım şeklinin “Personel Servisi" kullanım amacının ise “Ticari" olması veya ilgililerin talebi halinde kullanım şeklinin “Yolcu Nakli", kullanım amacının ise “Ticari" olması mümkündür.

Bilgilerinize sunarız.


Saygılarımızla

Türkiye Noterler Birliği