PLAKA BASIM TALEP BELGESİNİN KAYIP OLDUĞUNUN BEYAN EDİLMESİ HALİNDE YAPILACAK İŞLEMLER HK.

15.02.2019


Değerli Üyelerimiz


Tescil işlemlerinin yapılması neticesinde plaka basılmasını gerektiren durumlarda; araca tahsis edilmiş olan plaka harf ve rakam grubu, plakanın rengi ve basılması gereken plaka sayısının gösterildiği iki adet plaka basım talep belgesi ARTES tarafından otomatik olarak üretilmekte, bu belgenin bir sureti işlem ilgilisine verilmekte, diğeri ise noterlikte kalan işleme eklenmektedir.


Plaka basım talep belgesinin ilgilisi tarafından kaybedildiğinin beyan edilmesi üzerine, aynı belgenin tekrar basılarak verilmesi konusunda noterliklere talepler olduğu anlaşılmıştır.


Plaka basım talep belgesinin kaybedilmesi nedeniyle yenisinin verilmesi konusunda ilgililerin talebi olması halinde, kaybedildiği beyan edilen belge ile plaka basılma ihtimali ve bu yolla usulsüz plaka kullanımı mümkün hale geleceğinden, plaka basım talep belgesi yeniden düzenlenmeyecektir. Bu durumlarda, araç sahiplerini EGM birimlerine yönlendirilerek plakanın kayıp bilgisinin girilmesi sağlanacak, EGM birimleri tarafından kayıp/çalıntı bilgisi sisteme girildikten sonra kayıp/çalıntı nedeniyle plaka değişikliği işlemi yapılacaktır.


Bilgilerinize sunarız.


Saygılarımızla

Türkiye Noterler Birliği