Kooperatif üyeliğinden istifa ile ilgili

  • Merhabalar Herkese kolayı gelsin Kooperatif üyeliğinden istifa etmek isteyen ilgililer işleme "geriye dönük haklarımız gizli kalmak şartı ile"istifa etmek istiyoruz şeklinde ibarenin geçmesini istiyorlar,Bizim acımızdan Bunun yazmamızda sakınca varmı ne derece doğrudur bilgi verirseniz sevinirim.

  • Yazılabilir bence... geriye dönük hak, alacak ve borçlarının saklı kalmasını, Kooperatif tarafından bundan sonra alınacak karar ve sorumlulukların kendileri ile bir ilişkisinin kalmayacağını isteyebilirler bence...

    <p>Başkaları hakkında kötü şey söyleyenlerin, kendilerine söyleyecekleri iyi bir şeyi yoktur...</p>

    Mesaj 1 defa düzenlendi, son düzenleyen Ayaz ().

  • Üyeliğin İstifasından kasıt burada tüm hakların alacağınının saklı kalmasından bahsedilemez. çünki istifa etmektir. ayrılmaktır.


    Bir işçi diyelim. kendiliğinden istifa ederse ne olur, geriye dönük hiç bir şekilne ne kıdem tazminatı olabiler nede ihbar tazminatı alabilir.


    Ancak, ihtarname çekilebilir diye düşünüyorum.

  • 1983/2 SAYILI GENELGE Kooperatiften istifa eden üyenin istifasının kooperatif Yönetim Kurulunca kabul edilmemesi halinde, ortağın çıkma dileğini noter aracılığı ile kooperatife bildirme istediğinde, yapılan işlemden harç ve damga vergisi alındığı öğrenilmiştir.
    1163 sayılı nun 13 üncü maddesinde Yönetim Kurulu, ana sözleşmeye uygun olarak yapılacak isteğe rağmen, bir ortağın kooperatiften istifasını kabulden kaçınacak olursa, ortak, çıkma dileğini noter aracılığı ile kooperatife bildirir. Bildin' tarihinden itibaren çıkma gerçekleşir. 93 üncü maddesinin 1. fıkra sının e bendinde de 13 üncü madde gereğince verilecek bildiri damga vergisine, diğer harç ve resimlere tabi değildir denilmiştir.
    Şeklindeki genelgeye göre Harç'dan muaf mı yapmamız gerekiyor,İmza onaylı veya imza onaysız ne şekilde yapmak gerekiyor.