GÖRME ENGELLİ İŞLEMLER

  • Görme özürlü ve okuryazar olduğunu, tanık istemediğini yazı ile bildiren görme özürlü ilgiliyle yazıyla anlaşmak mümkün ise onaylama ve düzenleme işlemlerde ilgili tanık bulundurulmasını istemezse işlem tanıksız olarak yapılır,
    İlgili ile yazıyla anlaşmak mümkün değilse gerek onaylama gerekse düzenleme işlemlerde iki tanık ve tercümanın katılımıyla işlem yapılır.
    Türk Borçlar Kanunu
    c. İmza
    MADDE 15- İmzanın, borç altına girenin el yazısıyla atılması zorunludur. Güvenli elektronik imza da, el yazısıyla atılmış imzanın bütün hukuki sonuçlarını doğurur.
    Görme engelliler talep ederlerse işlemlerinde tanık istenir. İşlemin tanıkla yapılması konusunda talepte bulunmazlarsa, tanık getirmesi istenmez, işleme imza atması ve adını soyadını ve işlemin içeriğini biliyorum şeklinde el ile yazması yeterlidir.


    NOT: Görme engellilerin noterlik işlemlerinde görevlendirilecek tercümanların temini İşitme Türkiye Körler Federasyonu 'nun, görme engellerin noterlik işlemlerinde kullanılacak tercümanların temini ile ilgili olarak Türkiye Körler Federasyonu'nun Tel : 0 312 231 82 43 ve faks : 0 312 231 82 46 numaralarından veya email yolu ile irtibata geçilmesi tavsiye olunur.