REŞİT OLMAYAN KÜÇÜKLER İLE ZİHİNSEL ENGELLİLER ÜZERİNE ALINACAK OLAN ARAÇ

  • Herkese merhaba.

    Daha önceleri reşit olmayan küçük adına velayeten hareket edildiği zaman araç satış işleminden sonra, trafik tescile ibraz için taahhütname yazıyorduk. Ancak son 2016-5 sayılı genelgenin aşğıya kopyaladığım ilgili maddesine göre taahhütnameyi bizim alıkoyacağımız söyleniyor.
    Bundan anlamamız gereken satıştan önce taahhütname yapıp, yaptığımız satışa bu taahhütnameyi eklemek mi dir ? Bu konuda uygulamanız nasıldır ?

    "TNB 2016-5 Nolu Genelge
    1.10- Zihinsel engelliler ile reşit olmayan küçükler adına araç satışı
    Zihinsel engelliler ile reşit olmayan küçükler adına araç satış veya devri yapılması halinde, Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin 74 üncü maddesi gereğince, ileride doğabilecek hukuki ve cezai sorumlulukları kabul ettiklerine dair, kanuni mümessillerince noterde tanzim ve tasdik edilmiş taahhütname satış veya devir işlemini yapan noter tarafından alınarak diğer evrakla birlikte muhafaza edilecektir."

  • [size=3][color=rgb(51, 68, 102)]zihinsel engelliler ile reşit olmayan küçükler adına araç alımında sözleşmeden önde taahhütnameyi yapıcaksınız, sonrada [/color][color=rgb(51, 68, 102)]zihinsel engelliler ile reşit olmayan küçükler adına araç alımı sözleşmesine bu taahhütnamenin aslını ekleyeceksiniz.[/color][/size]

    <p>"İNSANİ YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN"</p>

    Mesaj 1 defa düzenlendi, son düzenleyen vrdent ().

  • Yönetmeliği ilgili maddesinden de o anlaşılıyor. Araç satışında küçüğün kimliğini işleme eklerken ;
    "Karayolları Trafik Yönetmeliği 74. Madde Gereğince alıcının kanuni mümessilleri tarafından 6.1.12 Tescil Taahhütnamesi işlemi araç satışından önce yapılmalıdır. " şeklinde uyarı veriyor.

    Teşekkür ederim. Herkese iyi çalışmalar.

  • [color=rgb(51, 68, 102)][size=3]küçükler adına araç satış veya devri yapılması halinde deniliyor yani araç alımı [/size][/color]