PLAKA DEĞİŞİKLİĞİ'NDE şok gelişme

  • ÇOK ÖNEMLİ GELİŞME…


    Saygıdeğer Başkanlarım ve Çok değerli Meslektaşlarım;



    Teşkilatımızı yakından ilgilendiren ve sıkıntıya sokan noterler tarafından yapılan ikinci el satışlarda plakanın değiştirilmeyeceğine ilişkin düzenleme, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan KÖKSAL ve İçişleri Bakanım Beşir ATALAY ile yapmış olduğum görüşmeler sonucunda iptal edilmiştir.


    07.05.2010 Cuma gününden itibaren isteyen eskiden olduğu gibi plakasını değiştirebilecektir. Teşkilatımız için önemli ve mutlu bu haberi sizlerle paylaşıyorum.


    Teştilatımız ile ilgili bu kadar önemli bu konuda sizlere yanlış bilgi vererek Federasyonumuzu ilgisizlik ile suçlayan ve bu konuyu seçim malzemesi olarak kullanan kişilerin ne kadar acz içinde olduğu birkez daha ortaya çıkmıştır.


    Bu kişilere 01.06.2010 tarihinde yapacağımız Genel Kurulda, sizlerinde sandıkta ders vereceğine inanıyor selam ve saygılarımı sunuyorum.





    Fevzi APAYDIN
    TŞOF BAŞKANI



    http://www.tsof.org.tr/


    alıntı

    Bildiğini bilenin arkasından gidiniz, bildiğini bilmeyeni uyarınız, bilmediğini bilene öğretiniz, bilmediğini bilmeyenden kaçınız.

  • Paylaşımın için teşekkürler abi aslı var mı bu işin gerçi desene aslı olmasa kerem boşuna yanarmıydı ama olan yine vatandaşa olacak plaka değiştirenlere 65 TL + plaka masrafı 30 TL daha zam yapılmış olacak bide bize plaka toplama işi çıkartırlar oh oh oh, bunu vatandaşa sorsalar kimse kabul etmez hayırlısı bakalım selam ve dua ile...

    <p>İNSANDA YOKSA EDEP... NEYLESİN MEDRESE NEYLESİN MEKTEP... OKUSA ALİM OLSA MERKEP... BAK YİNE MERKEP YİNE MERKEP...</p>

    Mesaj 1 defa düzenlendi, son düzenleyen metin ().

  • OF OF aklıma askerliyim geldi rütbeliler kendilerince işin enini_sonunu düşünmeden bazı radikal kararlar alırlardı,olan tabi biz askerlere olurdu?
    BU GİDİŞLE NOTERLER BİRLİĞİ KIŞLAMIZ,SİSTEMLER SİLAHIMIZ OLACAK''tabiki silahımızın zimmeti biz personellere(NOTERLER BİRLİĞİNİN ASKERLERİNE AİT)

  • arkadaşlar;


    şuan şoförler odalarının ve trafik müşavirlerin tepkisi tıpkı aylar önce bizim meslekte araç satışlarının gideceği yönündeki haberlere verdiğimiz tepkiler ile aynı, aylar öncesine dönelim o günkü ruh halimizi bir düşünelim bizlerde aynı tepkiyi vermiştik aynı duygularla hareket etmiştik
    bugün gelinen noktada doğrusunu isterseniz tek elden işlemlerin bitmesi tabiki vatandaşın lehine ancak görülüyorki vatandaşı düşünen yok " koyun can derdinde kasap et derdinde"
    bakalım önümüzdeki günler neyi gösterecek


    selamlar

    Bildiğini bilenin arkasından gidiniz, bildiğini bilmeyeni uyarınız, bilmediğini bilene öğretiniz, bilmediğini bilmeyenden kaçınız.

    Mesaj 1 defa düzenlendi, son düzenleyen Mahmut Bürke ().

  • Ömürlük plakadan vazgeçildi


    Giriş Saati : 06.05.2010 17:55
    Güncelleme : 06.05.2010 20:50


    Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, tek plaka uygulamasına geçilmesi nedeniyle özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinden çok tepki geldiğini belirterek, ''İçişleri Bakanımız ile görüşmemizde bu tepkileri haklı buldu ve uygulamadan vazgeçildiğini bildirdi'' dedi.


    Apaydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu konuda birkaç gündür Emniyet Genel Müdürü ile de çalışma yaptıklarını söyledi. Uygulamada, emniyeti ruhsat tescil işlerinden kurtarmak, teşkilatı rahatlatmak için işlemlerin noterlerde bitirilmesi yönünde değişiklik yapıldığını ancak, asıl ruhsatların emniyet tarafından gönderilmeye devam edileceğini anlatan Apaydın, bunun da emniyeti rahatlatmayacağının anlaşıldığını kaydetti.


    İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ile görüşmeleri sonucunda sorunu çözdüklerini bildiren Apaydın, şöyle konuştu:
    ''Plakanın satış sırasında aynen korunması, bazı bölgelerde, özellikle Doğu ve Güneydoğu plakalı araçlarda sıkıntı yaratacaktı. Bilhassa Doğu ve Güneydoğu'da, özellikle o bölgeler plakalı araçlara, Türkiye'nin bazı noktalarında binilemiyor. İkinci el ve birinci el satışlarda büyük sıkıntı doğdu. Oradan çok tepki aldık. Bakanımız, federasyonu haklı görerek, uygulamanın değiştirildiğini bildirdi. Doğu ve Güneydoğu'da araç satışı önemli ticaret geliri. Onlar, bu araçları bu şekilde satamazdı, başka yerlerde bu şekilde satamazlardı. O yöreden gelen tepkileri değerlendirdik.''
    İçişleri Bakanlığı'nın, tek plaka uygulamasından vazgeçilmesi ve ikinci el satışlarda ruhsat tescillerinin noterlerde yapılması yönündeki uygulama konusunda, Trafik Kanunu Yönetmeliği'nde değişiklik çalışması başlattığı belirtiliyor.


    http://www.sabah.com.tr/Ekonom…urluk_plakadan_vazgecildi

    Bildiğini bilenin arkasından gidiniz, bildiğini bilmeyeni uyarınız, bilmediğini bilene öğretiniz, bilmediğini bilmeyenden kaçınız.

  • 7 Mayıs 2010 CUMA
    Resmî Gazete
    Sayı : 27574

    YÖNETMELİK

    İçişleri Bakanlığından:


    KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK


    YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


    MADDE 1 – 18/7/1997 tarihli ve 23053 sayılı Mükerrer Resmî Gazete’de yayımlanan Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 30 uncu maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


    “c) İlk defa tescili yapılan her araca bir tescil plaka numarası tahsis edilir. Satış veya devir işlemlerinde daha önce düzenlenerek bir önceki araç sahibine verilmiş olan motorlu araç trafik belgesi ile tescil plakaları yeni sahibine devredilir. Yerleşim yeri adresi dışındaki başka bir trafik tescil kuruluşunda kayıtlı araçları satın veya devir alanlar ile yerleşim yeri adresi değişenlerin araçlarına yerleşim yeri adresinin bulunduğu yerdeki trafik tescil kuruluşunun plakasını alabilmeleri isteklerine bağlıdır. İsteğe bağlı olarak tescil plaka numarasının değiştirilecek olması halinde bu değişiklik; araç sahiplerinin, kanuni temsilcilerinin, vekillerinin veya kamu kurum ve kuruluşları ile tüzel kişiliklerce yetkilendirilen kişilerin ibrazı zorunlu belgelerle birlikte yerleşim yeri adresinin bulunduğu yerdeki trafik tescil kuruluşuna bir ay içerisinde müracaat etmeleri suretiyle yapılır. Aracın tescil plaka numarası, can ve mal güvenliğinin gerekli kıldığı hallerde mülki amirin talebi ve İçişleri Bakanlığının onayı ile aracın kayıtlı olduğu yer trafik tescil kuruluşunda başka bir tescil plaka numarası ile değiştirilebilir.


    Diplomatik ve konsüler muafiyeti bulunan kişilere ait araçlar ile çeşitli nedenlerle ülkemizde bulunan yabancı kişilere ait araçların vatandaşlarımıza satış veya devir yapılması, ayrıca Ulaşım Koordinasyon Merkezleri, İl veya İlçe Trafik Komisyonlarınca karar alınmak suretiyle belirlenen harf gruplarının tahsis edildiği tescil plakası ile ticari amaçla çalışan araçların kullanım amacının değişmesi halinde, bu araçlara varsa eski tescil plaka numarası yoksa bu Yönetmeliğin 56/b ve 57/a maddeleri hükümleri doğrultusunda tescil plaka numarası tahsis edilir. Buna dair usul ve esaslar Emniyet Genel Müdürlüğünce belirlenir.”


    MADDE 2 – Bu Yönetmelik hükümleri 1/5/2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.


    MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini İçişleri, Bayındırlık ve İskân ve Ulaştırma Bakanları yürütür.



    http://rega.basbakanlik.gov.tr…iler/2010/05/20100507.htm

    Bildiğini bilenin arkasından gidiniz, bildiğini bilmeyeni uyarınız, bilmediğini bilene öğretiniz, bilmediğini bilmeyenden kaçınız.

  • Maşallah abi çok hızlısın haberleri izlememe gerek yok seni takip etsek yeter selam ve dua ile...

    <p>İNSANDA YOKSA EDEP... NEYLESİN MEDRESE NEYLESİN MEKTEP... OKUSA ALİM OLSA MERKEP... BAK YİNE MERKEP YİNE MERKEP...</p>


  • ilan tarihi bugün, uygulamaya başlangıç tarihi 01.05.2010. Dört günde yapılan satışların akibeti ne olacak?

  • Değerli Meslektaşlarım,
    Vatandaş kesin tescil belgesini acele edip hemen almaya gitmediyse problem yok çünkü yönetmelikte satış yapıldıktan sonra 1 ay içerisinde isterse değiştirebilecek istemesse yine satış aldığı plakaya tescil yaptırabilecek yanlız plaka değiştirmek isteyenler 15 gün içerisinde gitmesse (trafiğin ruhsatı postaya verme süresi) hem tesçil belgesi, hem trafik belgesi hemde plaka masrafı olacak, 15 gün içerisinde gidenler içinde trafik belgesi ve plaka masrafı ile bu işi bitirecekler. Saygılarımla...

    <p>İNSANDA YOKSA EDEP... NEYLESİN MEDRESE NEYLESİN MEKTEP... OKUSA ALİM OLSA MERKEP... BAK YİNE MERKEP YİNE MERKEP...</p>

    Mesaj 1 defa düzenlendi, son düzenleyen metin ().

  • Normal araçlar için plaka değişiklik beyanlı satışlarda, tescil belgesi ve trafik belgesi bedeli tahsil edilecektir. Ancak trafik belgesi bedelinin alınmasına ilişkin düzenleme EGM tarafından bu gün akşam yapılacak ve gün sonunda programlarımızın ilgili güncellemeleri yüklemeye açılacağından, yarından (11.05.2010) itibaren trafik belge bedeli de tahsil edilebilecektir.


    Ayrıca plaka değişiklik beyanıyla satılan araçlarla ilgili olarak ilgiliden önceki trafik belgesi ve plakaları alınmayacaktır.


    İlgili plakasını almak için beyan ettiği ikamet adresindeki tescil şubesine müracaat edecektir


    TNB-BİM-MD
    (13:17 - 10.05.2010)

    Bildiğini bilenin arkasından gidiniz, bildiğini bilmeyeni uyarınız, bilmediğini bilene öğretiniz, bilmediğini bilmeyenden kaçınız.

    Mesaj 1 defa düzenlendi, son düzenleyen Mahmut Bürke ().

  • İşin garibi noter satış ve tescili yapıldığı zaman alıcının adresinin bulunduğu yerdeki trafik tescile değil satışın ve tescilin yapıldığı noterliğin bulunduğu yerdeki trafik tescil şubelerine kayıtların gitmesi yani vatandaş tescil belgesini 15 gün içerisinde bu tescil şubeden alacak ve 15 günden sonrada yine bu tescil şubesinden tescil belgesi hazırlanıp posta yolu ile gönderiliyormuş hatta gecici tescil belgesinde de bu ibare bulunmaktadır, trafik tescil de bulunan memurlarda bu uygulamanın saçma olduğunu söylüyorlar işin özünde bu uygulama banada saçma gelmektedir inşallah düzeltilir selam ve dua ile...

    <p>İNSANDA YOKSA EDEP... NEYLESİN MEDRESE NEYLESİN MEKTEP... OKUSA ALİM OLSA MERKEP... BAK YİNE MERKEP YİNE MERKEP...</p>

    Mesaj 1 defa düzenlendi, son düzenleyen metin ().


  • İşin garibi noter satış ve tescili yapıldığı zaman alıcının adresinin bulunduğu yerdeki trafik tescile değil satışın ve tescilin yapıldığı noterliğin bulunduğu yerdeki trafik tescil şubelerine kayıtların gitmesi yani vatandaş tescil belgesini 15 gün içerisinde bu tescil şubeden alacak ve 15 günden sonrada yine bu tescil şubesinden tescil belgesi hazırlanıp posta yolu ile gönderiliyormuş hatta gecici tescil belgesinde de bu ibare bulunmaktadır, trafik tescil de bulunan memurlarda bu uygulamanın saçma olduğunu söylüyorlar işin özünde bu uygulama banada saçma gelmektedir inşallah düzeltilir selam ve dua ile...


    yani bencede cok saçma ya aracın dosyası asıl dosya yani nerde olduğu belli olmayacak belki üçüncü kişinin aldığı aracın faturası gerekecek adam nasıl bulacak dosyayı hangi şubeden gidip çıkartcak çok sacma yaaa