Katip Adayı Aranıyor

  • askerde 2 kural vardır
    1-üst her zaman haklıdır
    2- üst ün haksız olduğu yerde 1 kural geçerlidir


    hayattada üst yerine bayanlrı düşünmek lazım
    1 bayanlar her zaman haklıdır
    2 bayanların haksız olduğu yerde 1 kural geçerlidir


  • neymiş o geçerli kural anlamadım yaa kafam durdu bugün koşturmaktan

  • valla söylenen sözde art niyet olmadığı sürece bay bayan hiç farketmez hepside alttan alır kanısındayım artı herkes üstüne düşen görevi doğru yaptığı sürece ve iş arkadaşları arasında sevgi ve saygı olduğu sürece basit sürtüşmeler her yerde olur böyle bir ayrımcılıga keşke hiç gidilmese ama malasef heryerde ve her var :(

  • Bir çalışan bayan olarak gözlem ve deneyimlere dayanarak düşüncemi aktarıyorum. 1-Çalışan bayanlar hem ev hem iş bağlamında düşünüp evi ağırlık alarak düşünüyorlarsa, işin gecikmesi halinde zamanında çıkmak için eve ilişkin mazeretlerini ve durumlarını sunuyorlarsa (vs. mazeretler... itirazları uzun uzun listelerim ) bayanlar bindiği dalı kesiyordur. Öncelikle kafamıza kazımamız gereken ben bir iş kadınınıyım gereğini yapmalıyım... 2-bayanlar kaprisli oluyor bu fıtrati ve de genel bir durum (benim gibi hoşgörülü bayan pek az 8) ) duygusal hareket etme daha yoğun. kabul edelim ki erkeklerin olaya bakışı genel olarak durum değerlendirmesidir durumu sınıflandırmaz olduğu gibi değerlendirir kategorize etmez. Yukarıda admin erkek tercihinde yazmış "..erkeğe kızarım abimdir der geçer .bayana kızarım sen bana karışamazsın " yorumuna katılmamak mümkünmü.. herkes şapkasını önüne koysun düşünsün bu yorum doğru mu değilmi... ben tümüyle katıldım ::)3-bayanlar işini işyerini sahiplenmekten daha uzaklar erkeklerde velinimet kavramı daha gelişmiş. 4-bayan çalışanlar sizleri kızdırmış olabilirim.. lütfen kızmayın.. düşüncesidir deyin ve kendinize göre değerlendirmeden objektif olun.. Hayırlı çalışmalar diliyorum...

  • Noter hanım güzel değerlendirmişsiniz, bayan arkadaşlar biraz sitem edecekler. Bay veya bayan olsun yeterki iyi niyetli olsun çalışmanın şartlarına uysun.

  • sadece katiplerin değil bayan noterlerinde kaprislileri var, o zaman Bayan NOTERLERLE çalışmak çok zor sizin için :). bence çalışan Sabırlı oldumu Erkek yada bayan farketmez her zaman uyumludur,

  • Noter hanım görüşlerinize katılıyorum.
    Ben biraz daha dengeleyeyim,


    Toplum olarak gerçeklerimizi hepimiz biliyoruz.
    Ev geçindirme sorumluluğu daha çok erkeklerde ağır basıyor belki bu yüzdendir. Bunun belki sosyal yaşamla ve kültürel değerlerle de ilgisi vardır.
    İstisnalar ayrı.


    Sayın Admin net yazmış katıldığımı belirtmek istiyorum ama duruma göre hiç olmazsa bir bayan personel çalışması taraftarıyım. Bunun pozitif yanları daha çok.
    Belki belki şu söylenebilir, idari rollerin daha çok erkeklere verilmesi iyidir.


    Bununla beraber "Öncelikle kafamıza kazımamız gereken ben bir iş kadınınıyım gereğini yapmalıyım... " bunu başarabilen yada bu mantıkla mücadele eden gerçekten takdire şayan meslektaşlarımızın ve bayan girişimcilerin olduğunu da belirtmek isterim.


    Bizim Noterliğimizde de bir bayan personelimiz var. Veznedar olarak yetiştirdik şimdi veznedarımız.


    Dikkatli ve çok çalışkan bir meslektaşımız.
    Selam ve saygılarımla.

  • Öncelikle Sn:İbrahim Beye yani başkatibime benimle ilgili düşüncelerinden dolayı çok teşşekkür ederim.
    Benim gibi deneyimsiz bir personele güvendi fırsat verdi,aş verdi,iş verdi herşeyden en önemlisi bana meslek verdi...
    Her zaman bana destek oldu,sabır gösterdi,hiç yorulmadan anlattı,öğretti bütün bilgilerini benimle paylaştı.Yani bana ve arkadaşlarıma çok emek verdi.Umarım onun yüzünü kara çıkartmayız, her daim layık olmaya çalışacam...TEŞEKKÜRLER.

  • EKMEK ASLANIN AĞZINDA. EVET EKMEK KAZANMAK ÇOK ZOR . BEN YILLARDIR NOTERLİK MESLEĞİNDEYİM. MALESEF ÇOK EZDİKLERİ İÇİN BİR KAÇ NOTERLİKTE ÇALIŞTIM. ŞU ANDA ÇALIŞMIŞ OLDUĞUM NOTERLİK DEN DE MEMNUN DEĞİLİM. HATA BENDEMİ DERSİNİZ.?
    BENCE BENDE. ÇÜNKÜ ÇOK İYİ VE İYİ NİYETLİ OLMAK YETMİYOR SESSİZ SAKİN İŞİNE SAHİP ÇIKMAK YETMİYOR. ŞEYTANİ OLMAK GEREK. AMA KABİLİYETİM YOK. ARKADAŞLARIMIN HAKKINA TECAVÜZÜ SEVMEM AMA BENİM HAKKIMA HEP TECAVÜZ OLUR. İÇİME ATARIM. EN SONUNDA KALDIRAMAYINCA DA İSTİFA EDİP GİDİYORUM. AMA ÇÖZÜM MÜ DEĞİL. ÇÜNKÜ HER GİTTİĞİM YERDE FARKLI ŞEYLER. YORULDUM. ARTIK EMEKLİ OLUP KABUĞUMA ÇEKİLMEK İSTİYORUM. AMA NEDENSE MESLEĞİMİ DE ÇOK SEVİYORUM. YAPTIĞIM İÇİN ÇOK SAYGIN BİR İŞ OLMASI BENİ MUTLU EDİYOR. KENDİME GÜVENİMİ SAĞLIYOR. AMA BİR TARAFTAN AİLE KAVRAMINDAN UZAK OLDUĞUM İÇİN BEKARIM. AİLE SICAKLIĞI ARIYORUM . BUNU BULDUM SANARKEN BİR DARBE BENİ ÜZÜYOR. YANİ HAKSIZLIKLAR SONUNDA YENİK DÜŞÜYORUM. KÜSÜYORUM AÇIKCASI . AMA MESLEĞİMİ SEVİYORUM ÇIRPINIYORUM.

  • İşini sahiplenen erkekler mi.? İnanın çalıştığım ortamda işini sahiplenen, sahiplenebilen bir Allah'ın kulu yok.. Dört senedir çalıştığım işimde çıta yükseleceğine düştü.. Yeni gelenlere öğretmek mi.? Ayağımıza yediğimiz çelmeler yüzünden sendeleyip durduk..
    Bu işin bayanı erkeği olduğunu sanmıyorum.. Mesele tamamen insanların ahlakıyla, özverileri ve sahiplenme güdüleriyle alakalı.. Ve ben/biz maalesef bu duyguların olmadığı bir yerde çalışmaya çalışıyorum/z..
    İşimizi sahiplendikçe ezildiğimiz de koca bir gerçek..
    Bunun yanında istisnalar da her durumda mevcudiyetini koruyor tabi ki.!!! ;)

    [right][size=8pt]<...Ne zaman bu sehirden kaçıp gitme isteği gelse, bir köşeye oturup geçmesini bekliyorum.. Gidersem dönmem çünkü.. Biliyorum...>[/size][/right]