TNB Bilgilendirme

  • SAYIN MESLEKTAŞLARIMIZ


    v Gündemde bulunan Kanun Tasarı ve Teklifleri ile ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisindeki görüşmeler devam etmekte olup, başta Adalet Bakanımız Sayın Sadullah ERGİN olmak üzere İktidar ve Muhalefet Partilerinin Grup Başkan Vekilleri ve İhtisas Komisyonu Başkan ve Üyeleri ile görüşülmüş, görüşmelerde; "Kamu Hizmetlerinin Hızlandırılması Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" hakkında bilgilendirme yapılmış, noterleri ilgilendiren bölümler üzerinde durulmuştur. Yargı Reformu kapsamında da noterlerin alabileceği görevler ve daha önce teklif edilen "Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"ndeki konuların tekrar değerlendirmeye alınması gündeme getirilmiş, konularla ilgili bilgi notu takdim edilmiştir.


    v Türk Borçlar Kanunu, Hukuk Usulü Muhakeme Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu yakından takip edilmiş, Türkiye Büyük Millet Meclisinde Türk Ticaret Kanununun görüşülmesi sırasında , "Kamu Hizmetlerinin Hızlandırılması Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı" nda yer alan ve alt komisyona gönderilen "Çevrim içi Şirket İşlemleri" başlığı altındaki kısım, Türk Ticaret Kanununun 1526. maddesine önerge olarak son dakikada eklenmek istenmiştir. Alınan haber üzerine gerekli girişimlerde bulunularak önergeden "Güvenli elektronik imza ile imzalanmış elektronik belgelerde ayrıca noter onayı aranmaz" ibaresi çıkarılmış şekli ile, önerge genel kuruldan geçmiş ve madde kanunlaşmıştır.
    Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemi ve alt komisyonlardaki noterleri ilgilendiren konular Yönetim Kurulumuz ve Parlamento Komisyonu Üyelerimizce izlenmeye devam edilmektedir. Gelişmelerle ilgili bilgilendirme devam edecektir.
    Bilgilerinize,
    Saygılarımızla.

    Beni kötü biri olarak hatırlamanızın hiç sakıncası yok..!<br />Bana en çok iyi biri olduğumda zarar verdiniz...