Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı İmza Sirküleri

  • 4081 sayılı kanunun 4.maddesinde"
    Madde 4 – Murakabe heyetiyle koruma meclisine aza seçilebilmek için belediye meclisine aza intihap edilebilmek hakkına malik olmak ve aynı zirai sahada ziraatle meşgul bulunmak şarttır. Şu kadar ki, bunların belde sakini olup olmadıklarına bakılmaz. Köy Kanununun 30 uncu maddesi bu seçimlerde de caridir.

    Koruma meclisi azaları ticaret ve sanayi ve ziraat odaları bulunan yerlerde bunların da iştirakiyle toplanan belediye meclisi tarafından gizli reyle ve dört sene müddetle intihap olunurlar. Her intihapta beşi asli, beşi yedek aza olmak üzere on kişi seçilir. Asli azalar arasında inhilal vukuunda yedek azadan en fazla rey alan boşalan yere geçer. Müsavi rey almış olanlar arasında kur'a çekilir.

    Koruma meclisi azaları aralarından gizli reyle bir reis ve bir reis vekili seçerler."

    denilmektedir.

    Bu üyelerin koruma meclisi üyesi olarak seçildiğine ilişkin Belediye meclis kararı aranmalıdır.

    Yeni bir karar defteri alındıktan sonra, tasdik edilir,(varsa mevcut tasdikli defterlerine) ilk kararda görev dağılımına ilişkin karar alınır.Bu karara dayanılarak imza sirküleri yapılabilir...


    (-4081 sayılı Çiftçi Mallarının Korunması Hakkında Kanunu)

  • İMZA SİRKÜLERİ


    KURUMUN UNVANI:


    ADRES:


    VERGİ D. ve VERGİ NO:


    YETKİLİ: ............. (T.C. No : ) -







    Unvanı ve adresi yukarıda yazılı ...... unvanlı kurumumuzun ...... Noterliğinden onaylı .... gün ve ... yevmiye No. lu Karar Defterinin ... sayfasına alınmış bulunan ..... gün ve ... No.lu Kararında " .......... " denildiğinden, adıma/mıza bu esasa göre işlem yapılmasını beyan eder, aşağıda örnekleri bulunan imzamın bu çerçevede onaylanmasını dilerim.


    KURUMUN UNVANI :


    YETKİLİ:




    Dayanak: Yukarıda yazımda belirttiğim kararlar. :)