KADRO HAKKINDA

  • Değerli noterlik katibi arkadaşlarım;


    Bir noter arkadaşımız noterlerin maaşlı olması için teklif hazırlıyor. (Bak: Haber Panosu. Noterin Notere Yaptığı yeter başlıklı yazı) şayet bu gerçekleşirse, biz "Devlet Memuru" kadrolu noter, siz de "Devlet Memuru" kadrolu katip olursunuz. Her yıl devlet, devlet memurlarına ne kadar zam yapıyorsa bize de o kadar yapar rahat ederiz. Hele şu işte bitsin öyle gidelim sıkıntısından kurtulur, örneğin veraset ilamı için gelenleri kovalar git adliyeden al kardeşim deriz. TNB Başkanını bu sefer tersinden suçlar, yetti gayri her işide biz yapıyoruz, bu TNB yönetimi başımızda olduğu sürece devlet bize daha çook iş kakalar deriz. Yeni Başkan adaylarımız da beni başkan yaparsanız hükümetle irtibat kurup sizleri bu yoğun iş yükünden kurtaracağız diye propoganda yapar.


    Ayrıca bu sitedeki yazılarımız muhtemelen şöyle olur: Bu ne yahu koskoca ilde bir-iki noter var. Çoğu ilçede hala bir noter görev yapıyor. Sanki babalarının uşağı var, süratle yeni ihdaslar açılmalı, hem biz hem halkımız rahat etmeli şeklinde yoğun şekilde yakınırız. Tersinden kötümserlik başlar; Şu araç satışlarını da bizden almadılar gitti deriz mesela. Bir başka noterde, almazlar kardeşim daha defterleri bile bizden almadılar, biz bu hikayeyi yıllardır dinliyoruz. korkarım bunlar tapu işini bile bize verirler, bu mesleğin tadı kalmadı arkadaş deriz.


    Yılda üç bin işi olan Noterler zar zor bir katip çalıştırırken, artık maaşları devlet vereceğinden, en büyük uğraşımız Ankaraya su seferi edip, on tane katip kadrosu çıkarmaya çalışmak olur. Önce bir Baş katip. Araç satışları için bir katip, vekaletler için bir katip, defterler için üç katip, onamalar için bir katip, düzenlemeler için bir katip, kayıt için bir katip, vezne için bir katip, adliyeye getir-götür için bir hizmetli, temizlik çay kahve işleri için bir hizmetli kadrosu çıkarmaya çalışırız. Bu kadro küçük bir ilçedeki 3-4 bin iş yapan noterler için. Ankara, İstanbul gibi 1.sınıf noterlikler için katipler ordusu isteriz. Hem işsizlik önlenir, hem havamız artar. İş kaybetme derdimiz olmadığından, geleni gideni fırçalar örneğin öğlen 12 ye beş kala gelen iş sahipleri için yemek saati geldi, öğleden sonra gel diye azarlarız. Senin işin vekalet işi o katip arkadaş şimdi izinli yarın gel deriz. Her işi yasalar çerçevesinde yapmanın gayreti içinde olacağımıza; olmaz kardeşim bu iş olmaz o kadar diyerek ilgilileri azarlayarak kovalarız...


    Bu kadrolu noterlik benim aklıma yattı! Sizde kadrolu katip oldunuzmu ne güzel olur ama. Biz artık bürokratız, biz artık devlet memuruyuz, biz artık devleti temsil ediyoruz diye Bekçi Murtaza gibi havamızdan geçilmez, şişindikçe şişiniriz. Ben şimdiden sevindirik oldum. Arkadaşın maaşlı noter olalım dilekçesini heyecanla bekliyorum ama bu heyecanla nasıl sabredeceğim bilmiyorum... Ah keşke bir an önce olsa!


    Sizde sevindiniz değil mi?


    Hepinize selamlar sevgili katip arkadaşlar.


    Halil Dalman - Serik 2 Noteri (Alıntı)


  • -------------------------------------------------------------------------------------

    bir çok gidenin her biri memnûn ki yerinden,  bir çok seneler geçti dönen yok seferinden.

    Mesaj 1 defa düzenlendi, son düzenleyen sedat ().



  • İNANMAKMI ? SEVİNMEKMİ ?

  • Serik 2 Noteri nin yazdıklarını okuyon. Benim işim bitsin alıntı yapılan noterformu sitesine yazacam. Sizde iki kelime yazın oraya sorunlarınızı anlatın. Noterler personellerin ne çektiğini görsün.

  • Ben cevabımı verdim, haksızlık karşısında kimse susmasın, yoksa daha çok bizi böyle değersiz bir eşya yerine bile koymazlar, selam ve dua ile...

    <p>İNSANDA YOKSA EDEP... NEYLESİN MEDRESE NEYLESİN MEKTEP... OKUSA ALİM OLSA MERKEP... BAK YİNE MERKEP YİNE MERKEP...</p>



  • Görülüyorki sayın Dalman böyle birşeyin olmasından fazlasıyla sevindirik olmuş her nekadar kabullenemese bile formda yazılanlar bir görüş bir öneri olur bu tarz durumlar bazılarını sevindiren durumlar bazılarını da üzer (sevindirik kılar) sayın Dalman'ın yazısında bahsettiğine bakarsanız böyle birşey olması halinde katip ve noter kişilik bile değiştiriyorlar vatandaşa karşı hizmet değil eziyet veriyor olacaklar, olsamıki böyle bir tasarının gerçekleşmesi ? kişi neyse odur. Sayın Dalman neden noter olmuş ? kendini güvenli bir işe bağlamak için mi ? çok para kazanmak için mi ? bunları katipler düşünemezmi ? onlar hukuk okumadı diye hakirmi görülmeli ? bence bukadar rahatsız olmaması gerekir di sonuçta çalıştırdığı katip aracılığı ile para kazanıp noterlik faliyeti yürütüyor. Noterimiz olaya böyle bakar ise dışarıya biz olcak olsa dahi böyle bir düzenlemeyi nasıl kabullendiririz.

  • >:( Sayın Noterimiz, Halil DALMAN beyin ne demek istediğini pek anlayamadım doğrusu.

  • Fikirleri eyleme dönüştürmek gerek öyle ulu orta yazmakla olmuyor artı bana hiç inandırıcı gelmedi tnb kendi sayfasında duyurmadığı sürece inanmam gerçi tnb nin umrunda bile değiliz o nedenle kendi işimizi kendimiz halledelim Ankara da çalışan arkadaşlar meclise yakınsınız bu derdimizi anlattasınız bizlerde destikçiniz olsak fena mı olur?

  • Bir noterimizin, dahada önemlisi bir HUKUKÇUNUN (adaleti sağlayan) bizler hakkında böyle düşüncelerinin olduğunu öğrenmek ne kadar kırıcı. Hiç bir meslektaşımın Syn. Dalaman'ın anlattığı gibi davranışlar sergileyeceğine inanmıyorum. Biz katipler cefakar, vefakar, minnettar ve en önemliside gözü tok, gururlu insanlarız. Tüm meslektaşlarımın işlerini severek yaptığına da inanıyorum. Gerek kadrolu gerek kadrosuz önce yaptığımız işi seveceğiz parayı değil. Tüm meslektaşlarıma sevgi ve selamlar. Hepiniz dünyanın en iyi insanlarısınız.Hepinizi çok seviyorum...