GEÇİCİ TESCİL BELGESİ TRAFİĞE BİLDİRİLMEMİŞ (!!!)

  • Saygıdeğer arkadaşlar;


    Aralık ayı içerisinde bir satış işlemi yaptık, Alıcı vatandaş sigortası yaptırmamış, dolayısıyla trafik şubesinden de ruhsat döktürülememiş. Şubat ayı içinde alıcı vatandaş bizi arayarak Geçici tescil belgesini kaybettiğini beyan edip bize haber vermesiyle bizde evraka bakınca geçici tescil belgesinin bizde de mevcut olmadığını farkettik. Sanırım iki belgeyide alıcıya vermişiz.
    Şimdi alıcı sigortasını yaptırdı, zayiden ruhsat çıkartmak istedi ama trafikteki görevli "Noterin satışı bizde görünmüyor, ruhsatta döktüremiyoruz" demiş.
    Sizden ricam bu tür olayla karşılaşan arkadaşımız varmı, çözümü nasıl olabilir fikir beyan edecek arkadaşlarımıza şimdiden teşekkür ediyorum.
    Saygılarımla...

  • Osman bey


    Sanırım sehven bir hata olmuş


    Noter satışı mevcut olduğuna göre, ilgiliye tasdikli satış suretinden versek bu işlem çözülecek gibi geliyor bana. çünki geçici belgenin de süresi geçmiş artık.

  • Adem abi anladığım kadarıyla geçici belge hiç çıkmamış ondan dolayı süreside önemli deildir. Tahminimce araç eski sahibinin üzerinedir hala geçici belge kesilmediğinden .

    2 olasılık var ya geçici belge cıktı 2 sinide vatandaşa verdiler

    yada geçici belgeyi hiç yazdırmadılar

    vergi dairesinden öğrenebilir vatandaş

    yada tc ve plakayla sorgu yapabilirsiniz suan kimin üstüne

  • Dün benimde ilk defa başımdan bir şey geçti. Motosiklet satışı yaptıktan sonra geçici tescil belgesi almaya çalıştığımda geçen hafta yapmış olduğumuz bir aracın tescilini vermekteydi. Plaka ve NPS numarası doğru olmasına rağmen böyle bir hata vermesi şaşırttı. Bilgi işlemden İbrahim beyin bağlanması ve uzun uğraşlar sonucu halledebildik.

    <p>Başkaları hakkında kötü şey söyleyenlerin, kendilerine söyleyecekleri iyi bir şeyi yoktur...</p>



  • Osman bey sigortasını yaptırmış ise tescil belgesi çıkartmışsınız demektir. Makbuz kestiğiniz an geçici belge alın yada almayın sistem bunu trafiğe bildiriyor. Sigorta yeni sahibinin üzerine ise satış gerçekleşmiştir demektir ,aksi halde sigorta yapılamazdı zaten. Ruhsat işine gelecek olursak plaka değişikliği beyan etmemişse traiğe gitmesine gerek yok adrese gelsin . Giderse geçici belgeyi istiyorlar. Plaka değişikliği beyan etmişse satış ve geçici belgeyi elinde bulundurmak zorunda.

  • Vezneden soruşturmalardan bence kontrol edin satış yapıldı mı? yoksa yapılmadı mı? Bir ara başıma şöyle bir olay geldi, satıcı ve alıcı birlikte geldiler Niğde'de satış yapmışlar hemende satmak istiyor, tescil belgesi yok sadece satış kağıdı olduğunu beyan etti ve yevmiye noda vurulmamış, ilgili Noterliği arayarak satış kağıdı Noterliktede var ama makbuzu kesilmemiş yani satışı tam tamamlamadan ilgilileri çıkmış gitmiş.

  • Saygıdeğer arkadaşlar verdiğiniz cevapları okudum, hepinize çok teşekkür ederim. Sorunu dün itibariyle çözmüş bulunuyoruz.
    Veznedar arkadaşımız geçici tescil belgesini hiç dökmemiş, makbuzunu kestiği için ilgili vergi dairesi ve trafik şubesinde satışımız onaylanmış gözükmektedir, ama geçici tescil belgesini almadığımız için trafik şubesi tarafından ruhsatı döktürülememiş, bu yüzden görevli memur dökümünü alamamış.
    Dün TNB yi aradığımızda bizi Ankara Trafik Şube Müdürlüğü ile görüştürdüler ve geçici tescil belgesini yeniden almamızı söylediler. Biz 15 gün sonrasında alınamayacağını biliyorduk ama hiç döküm almadığımız için dediklerini yaptık ve geçici tescil belgesini çıkarttık, alıcıyıda çağırarak imzalatıp işleme soktuk. Öğleden sonra da ruhsatını almışlar:)
    Tekrar hepinize çok teşekkür ediyorum. Saygılarımla...