VEKALET TAAHHÜT VE MUVAFAKAT

  • SELAM ARKADAŞLAR:



    A) İNTİKAL SATIŞ VEKALETİ YAPACAĞIM



    1:YAŞLARI TUTMAYAN 2 ÇOCUK ADINA ANNE VELAYETEN VEKALET VERECEK BU VEKALETİN İÇİNE İNTİKAL SATIŞ VEKALETİNİN DIŞINDA HERHANGİ BİR İBARE EKLENECEKMİ



    2:TAŞINMAZLAR ANNE ADINA TAPUDA YAPILACAK



    3:ANNE İSTANBULA GİTMEDEN BU TAŞINMAZLARI KENDİ ADINA YAPMAK İÇİN TAŞINMAZ ALIM VEKALETİMİ VERECEK.





    B) SAKATLIK RAPORU ÜZERİNDE ALINACAK ARABAYI ARABA SAHİBİ OLAN SAKAT KİŞİ 1.2.3. DERECEDEKİ AKRABALAR DIŞINDAKİ BİR KİŞİNİN KULLANMASI İÇİN TAAHHÜT VE MUVAFATTE BELİRTMEK SÜRETİYLEN ARABA KULLANMASI İÇİN YETKİ VERİLEBİLİNİRMİ?





    CEVAPLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM

  • Değerli meslektaşım;
    Muhtemelen satışa konu gayrimenkul babadan intikal etmektedir.Dolayısiyle anne ile velayeti altında bulunan çocuklarına isabet etmektedir.Eğer gayrimenkul bir başkasına satılacak ise anne kendi adına asaleten çocukları adına velayeten hareket etmek suretiyle intikal ve satış konularını içerene bir vekaletname verir bu vekaletnamede "taşınmaz satışının MK.327.ve356.maddelerindeki amaca ilişkin olmadığına dair beyanda bulunmaya" ibaresinin geçmesinde fayda vardır.
    Anne kendi adına istabul ili veya başka bir il dahilinde gayrimenkul satın almak istiyor ise dilediği kimseye vekaletname verebilir bunun için herhangi bir engel yok.
    Özürlü kimse, bedenen özürlü olup vesayet aldında değil ise aracını kullanmak üzere üçüncü dereceye kadarki yakınlarına muvafakatname verebilir.Selamlar.

  • :) :) Eyyy mübarek meslektaşım madem üçüncü dereceyi ikiye düşürecektin benim cümlemi niye devrik hale getirdin ayrı bir görüş olarak cevaben yazabilirdin.

  • [size=0pt]Cabir bey üstadımın bilgisine, paylaşımına ilaveten, Söke Trafik Tescil Bürosunun talebi üzerine, sıfır km. araçlar için E.G.M.'nün aradığı özürlü taahhütname örneğidir.[/size]
    [size=0pt][/color][/size]
    [size=0pt][/color]Sahibi bulunduğum .. Model, ... marka, .... tipli, .. renkli, .. şasi no.lu, ..... motor no.lu, özürlü aracımı 5 yıl süre ile Özel tüketim Vergisi ödenmeden devri, satışı, hibesi, intifasının mülkiyeti muhafaza kaydıyla veya sair şekillerde akden devri, tasarruf hakkının vekaletname ile devredilmesi, kiralanması, ödünç verilmesinin yasak olduğunu, 3. dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarımdan bir sürücünün kullanmasının zorunlu olduğunu bildiğimi, üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri akrabalarımın dışında hiç kimseye kullandırmayacağımı, aksinin tespiti halinde tüm hukuki ve cezai sorumluluğun tarafıma ait olacağını[/size] kabul, beyan ve taahhüt ederim.

    "Ağzıyla kuş tutsa da sevemediğim insanlar var benim! Bir de canımı okusa bile sevmekten vazgeçemediklerim.."