EŞ MUVAFAKATI

  • 26.06.2013 tarih ve K1 000912469 numaralı GKS ve ilgili eklerin kapsamındaki borçların ödenmesini temin amacı ile eşim .......................................'in Denizbank A.Ş. ile akdedeceği 26.06.2013 tarihli kefaletnameyi ..........................(............................) TL. ile sınırlı olmak üzere müteselsil kefil sıfatı ile imzalamasına muvafakat ettiğimi bildirir, ............................ 'nın GKS ve ilgili eklerin kapsamındaki borçlarını belirtilen kefalet tutarı ile sınırlı olmak üzere kefaletnamede belirtilen taahhütlerin sözleşme/ sözleşmeler kapsamında banka tarafından kredi alan ......................................' dan bir defadan fazla kullandırılan ve/veya kullandırılacak nakdi ve/veya gayrinakdi kredilerden doğmuş ve doğacak tüm borçları da kapsadığını, anılan borçları ödememesi veya ödeyememesi durumunda sorumluluğun niteliği ve sonuçları hakkında tarafıma açıkça bilgi verilen kefaletname kapsamında eşimin müteselsil kefil sıfatı ile kefil olmasını kabul ve beyan ederim.


    Arkadaşlar böyle bir muvafakat bankadan istenmiş. Bununla ilgili görüşleriniz nelerdir.


  • 2- Mahiyeti itibariyle hem harç hem de damga vergisinden istisna olan (örneğin, kredi ve finansal kiralama gibi) konularla ilgili kefalete dair eş muvafakatnamelerinde;
    a) Hiçbir şekil veya surette damga vergisi ve harç tahsil olunmayacaktır.
    b) Muvafakatname işleminde değer gösterilmiş olması halinde harç alınmayacak olmakla birlikte bu değerin noter ücreti hesabında dikkate alınması gerekmektedir.

    2012/106 nolu ve 2013/2 nolu genel yazılar. vezne kodu 37.2 dir.