HARÇ DAMGA ÖNEMLİ DUYURU

  • Hatırlattığınız iyi oldu sabahtan beri beyannameyi göndermeye çalışıyoruz....bu açıklama iyi oldu.teşekkürler muharrem bey....

    *İnsanlar arasında iyilikten başka hiçbir üstünlük kabul etmem. Karakterin olmadığı yerde,<br />ne büyük sanatçı, ne de büyük mücadele adamı vardır. Orada var olan, zamanın yok ettiği,<br />içleri boş yaratıklardır. Bütün mesele, büyük görünmek değil, gerçekten büyük olmaktır.<br />*Beethoven*

  • vezneden aldığımız beyannamede 1046 kod numarası ile çıkıyor ama internetten verdiğimiz beyannamede 1049 kod numarası çıkıyor bir ikinciside 1048 kod numarası ile beyannameye ait damga vergisi 27.20 tl yi almadı neden almadı anlayamadım

  • Arkadaşlar beyannameyi biraz önce verdim, fakat eskiden 1048 kodlu ödemiş olduğumuz beyannameye ait damga vergisini almadı bunun üzerine GİB çağrı merkezini arayıp bilgi aldım bu günden itibaren bizim harç beyannamelerinin bildirim olarak kabul edilmeye başlanıldığı ve onun için beyannamelere ait damga vergisinin kaldırıldığını öğrenmiş bulunmaktayım bilgilerinize sunar kolaylıklar dilerim.

  • Beyanname önündeki 1046 kodlu damga vergisi toplam tutarı ile ekinde çıkan damga detay bilgileri toplamı birbirini tutmuyor. Detay listesinde eksik gösteriyor. Damga vergisi kodu bilinmeyen yevmiye listesi kısmında da hiçbirşey yazmıyor..
    Vezne 8,3 kodlu düzeltme beyannamesi genel işleminden tahsil etmiş olduğumuz damga vergisine ait herhangi bir kod yok.. Bu haliyle e-beyanname verirken hata veriyor tutarlar tutmuyor diye.. Dolayısıyla damga vergisi kodu olmadığı için taahhuk edemiyoruz..
    Böyle sorun yaşayan varmı acaba ?

  • T.C.
    MALİYE BAKANLIĞI Gelir İdaresi Başkanlığı Gelir Yönetimi Daire Başkanlığı (II)



    31/12/2013
    Sayı : 778885 87-155.01.05,04[74]-
    Konu : Noter Beyannamesi
    UYGULAMA VE VERİ YÖNETİMİ DAİRE BAŞKANLIĞINA (I)
    (71)
    İlgi : a) 30/10/2013 tarihli ve 77888587-155.01.05.04[74]-46699 sayılı iç yazışma.
    b) 25/12/2013 tarihli ve 29537098-825.01-56742 sayılı iç yazışma.
    İlgi (a)'da kayıtlı yazımız ile noterlerin, ilgili mevzuatları gereğince tahsil ettikleri damga ve harç bildirimlerinde kağıt türleri itibarıyla yapılan tahsilatın bildirilmesine imkan verecek şekilde düzenleme yapılması istenilmiş, ilgi (b)'de kayıtlı yazınız ile üzerinde değişiklik yapılarak bir örneği gönderilen 1975-b örnek numaralı "Noterlerce Yapılacak Makbuz Karşılığı Ödemelere Ait Beyannamenin (1542 sayılı Kanunun 119 uncu Maddesi Uyarınca) incelenerek basılabilir şerhi konulup imzalanarak baskıya esas olmak üzere Daire Bakanlığınıza gönderilmesi istenilmektedir.
    1512 sayılı Noterlik Kanunu uyarınca noterler tarafından verilen "Noterlerce Yapılacak Makbuz Karşılığı Ödemelere Ait Beyannameler vergi beyannamesi olarak değerlendirilemeyeceğinden söz konusu beyannamelerin damga vergisine tabi tutulmaması gerekmektedir. Bu nedenle, söz konusu beyannamedeki “Beyannameye ait damga vergisi (1048)’’ satırının kaldırılması gerekmektedir.
    Bu itibarla, yazınız ekinde yer alan "Noterlerce Yapılacak Makbuz Karşılığı Ödemelere Ait Beyanname (1542 sayılı Kanunun 119 uncu Maddesi Uyarınca) incelenmiş olup, düzeltilerek basılabilir şerhi konularak imzalanan söz konusu beyanname ilişikte gönderilmiştir.
    Bilgi edinilmesini ve gereğini arz ederim.


    Geç gelen adalet...

  • BDP programı güncellenerek damga detay bilgileri eklenecek şekilde yapılandırılmıştır.yani tahsil edilen damga vergileri damga detay kodları ile birlikte noter harçları damga vergisi d.kağıt m.araç trafik belgesi ve mot.araç tesçil belgesi yazıldıktan sonra eklenecek BDP kaydedilecek,ondan sonra e beyannameden gönderilecek,tahakkuk fişi alınacak şekilde düzeltilmiştir.

    *İnsanlar arasında iyilikten başka hiçbir üstünlük kabul etmem. Karakterin olmadığı yerde,<br />ne büyük sanatçı, ne de büyük mücadele adamı vardır. Orada var olan, zamanın yok ettiği,<br />içleri boş yaratıklardır. Bütün mesele, büyük görünmek değil, gerçekten büyük olmaktır.<br />*Beethoven*