Karşılaştırma sayısı hk.

  • 16 EKİM 2014




    Sayı :
    Konu: Karşılaştırma sayısı hk.


    (Bu görüş yazım ise bazıları vekaletname 15 sayfa yazı çıkmış ise, müstenit olarak bağlandığında 15 sayfa karşılaştırma veriyorlarmış)
    TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI'NA



    Noterlik Kanunu'nun 79 ncu maddesinin 2.bendine göre, Müstenidat belgelerin ilgili kısımları işlem kağıdına harçsız ve vergisiz olarak gerek ilgilisine verilecek ve gerekse dairede saklanacak asıl ve örneklerine bağlanır.


    Örneğin; 15 yazı sayfası çıkmış Düzenleme şeklinde bir vekaletname ile, Vekaleten arsa payı kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapılıyor ise, veya araç satışına ilişkin kısımları tevkil ediliyor ise;


    Yine, yazı sayfası 2 veya 3 çıkmış şirketlerin imza sirküleri (buna benzer vasi,kayyım vs.belgelerine) istinaden bir işlem yapılıyor ise, bu müstenit belgelerden karşılaştırma sayısının kaç adet verilmese hususunda bilgi verilmesini arz ederim.


    Saygılarımla.. NOTER VEKİLİ

    Sayın; Noter Vekili;
    Bu yazıya cevap olarak; ilgi yazınız incelenmiştir. 18 Kasım 2014


    Noterlik Kanunu 79.maddesi gereğince dayanak belgenin ilgili kısımları işleme eklenmesi gerektiğinden, Sadece bu kısımların dikkate alınarak, 18.01.1996 tarihli Hukuk,778 ve 15.03.1996 tarihli Hukuk 3609 sayılı genel yazılara göre işlem yapılması gerekmektedir. Bilgilerinize rica ederim.


    Bu konuda aydınlanmış oldu.