Posts by Tanju KIRLI

    Ben bizzat sahte kimlik ile, hem araç satış vekaleti hem de o vekalete istinaden araç satış işlemi gerçekleştirdim.



    Yeni sistemde olması nedeniyle, KPS bilgileri birebir kimlikle aynı, asbis bilgileri ile de bire bir aynı..



    Ama adam rent a car arabasını kiralamış X isimli ehliyet ile, daha sonra ruhsat sahibinin kimliği ile hem vekalet, vekalete istinaden hem satış..
    Daha sonra da Y ismi ile ceza evinde karşıma çıktı..



    Yani adamlar organize çalışıyorlar abi. Bir kişi 3 kimlik..
    Savcılık en son yakalandığı ismin aile kaydını çıkartıp, bu şahsı bizzat yakınlarına teyit ettirerek kimliğini doğrulayacaklardı..



    Allah Korusun.

    [size=0pt]Cabir bey üstadımın bilgisine, paylaşımına ilaveten, Söke Trafik Tescil Bürosunun talebi üzerine, sıfır km. araçlar için E.G.M.'nün aradığı özürlü taahhütname örneğidir.[/size]
    [size=0pt][/color][/size]
    [size=0pt][/color]Sahibi bulunduğum .. Model, ... marka, .... tipli, .. renkli, .. şasi no.lu, ..... motor no.lu, özürlü aracımı 5 yıl süre ile Özel tüketim Vergisi ödenmeden devri, satışı, hibesi, intifasının mülkiyeti muhafaza kaydıyla veya sair şekillerde akden devri, tasarruf hakkının vekaletname ile devredilmesi, kiralanması, ödünç verilmesinin yasak olduğunu, 3. dereceye kadar kan ve sıhri hısımlarımdan bir sürücünün kullanmasının zorunlu olduğunu bildiğimi, üçüncü dereceye kadar kan ve sıhri akrabalarımın dışında hiç kimseye kullandırmayacağımı, aksinin tespiti halinde tüm hukuki ve cezai sorumluluğun tarafıma ait olacağını[/size] kabul, beyan ve taahhüt ederim.

    Kıdemli başkatip/katip olarak sizler daha iyi bilirsiniz ki, protesto işleleri iş cetvellerinde düzenleme işlemlerde görünüyor.



    Bunun sebebi de bahsettiğiniz üzere senedin birebir aynının ödememe protestosu işlemine aktarılmasından kaynaklıdır.



    Senedin fotokopisini işlem arkasına çeken biri olarak, fotokopi çekilmesinin de bir manası yoktur diyebiliyorum. Ancak diyelim ki senet/bono üzerinde alacaklı ismi ...LTD. veya .........şirketi demiş ve tam ve/veya açıkça yazılmamış ise, o senet/bono nun arkasında ciro eden kaşe olacağından ona ait fotokopinin çekilmesinde bir mahsur yoktur. daha da uygundur diye düşünüyorum.

    SEnet protestolarının, (Kefil adresi farklı da olsa) senedin asıl borçlusunun bulunduğu yer noterliğinde yapılması gerekir diye biliyorum.
    Büyük şehir olması sanırım bu durumu etkilemez.

    Tek bir işlemde silah ve araç için olabilir genel ibare kullanmaktan kasıt "bilumum yivli/yivsiz silahlar ile bilumum motorlu veya motorsuz araçlar" şeklinde olabilir.



    Ancak işlemin önemi ve sağlığı açısından silahın ve araçların özelikleri yazılarak yapılmasında fayda var.
    Ayrıca veraset ilamını biz ekliyoruz.

    Teşekkür ediyorum.


    5083 sayılı kanun basit bir deyimle Türk Lirasından 6 sıfır atılması ile ilgili.



    120.000 TL'den 6 sıfır atınca biz borçlu kalırız.
    Noterim derki, mevcut rakam 1977 yılından itibaren enflasyon oranlarında arttırılarak mevcut aracın bugün kü değerini bulabiliriz.



    Bu na göre yaptığımız basit muhabese hesabına göre yeni rakam 56.337,00 TL olmaktadır.



    aracın mevcut piyasa değeri bile halen 40.000 - 50.000 TL arasında imiş..



    :D




    Yani ibraname de 1977 yılına göre değeri 120,000
    Yıllara göre enflasyon hesabı ile bulunan bu günkü değeri : 56.337, TL yazacağız.

    Arkadaşlar;
    1977 yılında yapılan bir "Mülkiyeti Muhafaza kaydı ile Düzenleme Satış Mukavelenamesi" yapılmış ve sözleşmede 120.000 TL değer yazılmış..
    Bugün de ibraname düzenlenmesi istenmektedir.



    Söz konusu ibranamede değer olarak ne yazılması gerekir.



    Bilgilerinizi paylaşır iseniz sevinirim.
    Saygılar..

    Bir Galatasaray taraftarı olarak, Galataray A.Ş.'nin bize yaşattığı sevinç için, tüm kadrosuna teşekkür ediyorum.

    ...... T.C. Hudutları dahilinde bulunan bilumum Tapu sicil ve kadastro müdürlüklerine müracaat ederek, adımıza kayıtlı taşınmazlarımıza ait tapu sicilatı ve defterini incelemeye, tapu kayıtlarını incelemeye, taşınmazlar üzerine tesis edilmiş ipotekler olup olmadığını araştırmaya, taşınmazların sicilatını incelemeye, bilgi edinme hakkı kanun kapsamında adımıza bilgiler talep etmeye, bu bilgileri yazılı veya sözlü olarak almaya, ... dilekçe ve beyannameler tanzim ve imzalamaya, elden evrak alıp vermeye, yatırılması gereken harç vergi vs. yatırmaya....

    Cabir bey abimizin önerdiği işleme alternatif olarak;



    Sözlük anlamına göre : [size=13px]İRTİFAK HAKKI "[/size][/size][size=13px]İki emlaktan diğerine geçiş hakkı tesisine" denir. dendiğinden tapu da yapılacak işlem ile böyle bir hak kurulamaz mı ?[/size]
    [/size]