Posts by Tanju KIRLI

    F E R A G A T N A M E





    FERAGAT EDEN
    :[ ]



    []



    []



    LEHİNE FERAGAT EDİLEN
    :[]



    VERASET İLAMI



    :[] verilen [] no'lu, [] tarihli ilam





    K YETKİ BELGESİ



    :T.C Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğünden verilen [] seri no'lu, [] TOBB.K no'lu, [] tarihli K YETKİ BELGESİ





    Murisim [] ölümü ile diğer mirasçılarla birlikte bana de intikal eden, edecek olan yukarıda nitelikleri yazılı olan K yetki Belgesindeki hak ve hisselerimin tamamından diğer mirasçı [] lehine [] olmak üzere, kayıtsız ve şartsız, geri dönülmez şekilde feragat ettiğimi lehine feragat edilen diğer mirasçı [] 'ın yukarıda nitelikleri yazılı olan yukarıda nitelikleri yazılı olan K yetki Belgesini kendi adına kayıt ve tescil işlemlerini yaptırmasına rıza ve muvafakatımın bulunduğunu, K yetki Belgesini ettiğimizi, K yetki Belgesinden doğacak her türlü ceza, vergi ve hukuki sorumluluklarının lehine feragat edilene ait olacağını kabul ve beyan ederim.

    FERAGAT EDEN
    :[ ] [T.C. No : ]



    :[]



    [İMZA]

    Seyyar olduğu için ikametgah adresi kullanılmalıdır..
    Kendisinden veya işleminden emin olduklarımızı bizzat elle düzelterek yapıyoruz.
    Ancak,cezai durum söz konusu olabileceğinden kendisinin vergi dairesinden düzeltmesi (sorgulamada adres kaydı kendiliğinden geleceği için) daha uygun gibi..



    Kendinizin düzeltmesinde de bir sakınca yok.

    [color=rgb(0, 6, 10)][size=13px]
    Arkadaşım, ben iki işlem düzenledim bu şekilde.
    Ancak ilgililer trafik tescil şube veya bürosundan kendileri bir örnek getirdiler. Onun üzerinde tanzim ederek yaptık işlemi.



    Gelen örnek tablo halinde olmasına rağmen içerdiği metin olarak aynen şöyle ;[/size][/color]
    [color=rgb(0, 6, 10)][size=13px]




    MEVCUT OLMAYAN TAŞITLAR İÇİN [/size][/color]
    [color=rgb(0, 6, 10)][size=13px]TRAFİK TESCİL ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNE / BÜRO AMİRLİĞİNE………………………..[/size][/color]


    [color=rgb(0, 6, 10)][size=13px]Adıma kayıtlı bulunan aşağıda özellikleri yazılı …………..…….. plaka numaralı aracımın trafik tescil kaydını, 5838 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun Geçici 2 nci maddesi kapsamında sildirmek istiyorum.Belirtilen aracımın 5838 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarih (28/2/2009) itibarıyla mevcut olmadığını beyan ve taahhüt ederim. Gerçeğe aykırı bildirimde bulunduğumun tespiti halinde Türk Ceza Kanunu’nun 206 ncı maddesinde bulunan “Bir resmi belgeyi düzenlemek yetkisine sahip olan kamu görevlisine yalan beyanda bulunan kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adli para cezası ile cezalandırılır.” hükmü gereğince hakkımda takibat yapılacağını biliyorum.Gerekli işlemlerin yapılmasını arz ederim. …/…/20….[/size][/color]
    [color=rgb(0, 6, 10)][size=13px]Ad - Soyadİmza[/size][/color]
    [color=rgb(0, 6, 10)][size=13px](Araç sahibi)VERGİ KİMLİK NO:....................[/size][/color]
    [color=rgb(0, 6, 10)][size=13px]T.C. KİMLİK NO :…………….[/size][/color]
    [color=rgb(0, 6, 10)][size=13px]ADRES VE TELEFON :………………………………………………………………………………[/size][/color]
    [color=rgb(0, 6, 10)][size=13px]MARKASI[/size][/color]
    [color=rgb(0, 6, 10)][size=13px]CİNSİ [/size][/color]
    [color=rgb(0, 6, 10)][size=13px]MODELİ[/size][/color]
    [color=rgb(0, 6, 10)][size=13px]RENGİ[/size][/color]
    [color=rgb(0, 6, 10)][size=13px]MOTOR NO[/size][/color]
    [color=rgb(0, 6, 10)][size=13px]ŞASİ NO[/size][/color]
    [color=rgb(0, 6, 10)][/color]
    [color=rgb(0, 6, 10)][/color]
    [color=rgb(0, 6, 10)][/color]
    [color=rgb(0, 6, 10)][/color]
    [size=2]İyi çalışmalar.. [/size]

    Arkadaşlar Malumunuz;
    Bundan gayri hem DENETLEME KURULU KARAR DEFTERİ hem YÖNETİM KURULU KARAR DEFTERİ olacak..



    Şimdi bu bilgileri girer iken: DENETİM KURULU veya YÖNETİM KURULU olarak
    Defter bilgi giriş ekranında sadece EK BİLGİ ye yazılabiliyor.
    O zaman da
    Defter Sahibi ünvanı : ................. ESNAF ODASI BAŞKANLIĞI - YÖNETİM KURULU
    veya
    ............. ESNAF ODASI BAŞKANLIĞI - DENETİM KURULU



    Şeklinde görünüyor.



    bu konudaki bilgi ve görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

    Değerli Üyelerimiz,

    Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından yurt içi ve yurt dışından burs veya öğrenim kredisi almaya hak kazanan öğrencilerin senet verme sürelerinin bugün (28.11.2012) itibari ile başladığı bildirilmiştir.

    Senet döküm sayfalarına Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun internet sayfalarındaki e-Hizmetler bölümünden ulaşılabilecektir. Geçen sene değiştirilen noterlik şifreleri sıfırlanmıştır. Bu sayfalara giriş şifrenizi bilmiyorsanız lütfen TNBnline Üye Ana Sayfasındaki “Kredi Yurtlar Kurumu Sistemine Giriş Şifreniz için Burayı Tıklayınız” bölümünü kullanınız.

    Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından verilecek yeni Burs/Kredi Taahhüt Senetleri daha önceki yıllarda olduğu gibi internet ortamında alınarak noterliklerde onaylanacaktır.

    Burs/Kredi Taahhüt Senetleri’nin internet ortamından alınarak Noterliklerde onaylama işlemi 2008/36 sayılı genelge esasları doğrultusunda yapılacaktır.

    Bilgilerinize sunarız.

    Saygılarımızla.

    Bilgi İşlem Müdürlüğü

    Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim.

    Bahse konu işlemde vezne kodu 4.9 diye bilgisini paylaşan Sayın Turhallı’dan ilham alarak yaptığım araştırmada;

    Vezne sisteminde 4.9 = “TNB’nin 1990/18 ve 1990/45 sayılı genelgeleri gereğince HARÇ SAYFA ADEDİ yazı ve sayfa adetlerinden fazla alınma durumunda bu kod uygulanır. Ek harç sayfa adedine fazla miktar kadar girilir.
    ÖRN: Pasaport, Nüfus Cüzdanı gibi işlemlerde uygulanır. “ şeklinde bir açıklama vermektedir..

    Bu bağlamda da yine;

    Ankara, 2.3.1990
    Özü : Nüfus cüzdanı, pasaport ve benzeri işlem örnekleri Hk.

    GENELGE


    18



    Diploma, nüfus hüviyet cüzdanı, pasaport ve benzeri çok yapraklı belge örneklerinden harcın ne şekilde alınacağına ilişkin sorumuza, Mali­ye ve Gümrük Bakanlığından verilen 16.1.1990 gün ve HARC: 2232314-195/ 3729 sayılı yazıda :

    <<,.. diploma fotokopisi gönderilerek, ne şekilde harçlandırılacağı sorulmuş ve konu hakkındaki Bakanlığımız görüşü bildirilmişti.

    Ancak, ikinci bir yazı ile görüşümüzün incelenmesinden kesin bir ka­naata varılamadığı belirtilerek, fotokopileri gönderilen nüfus cüzdanı ve pasaport örneklerinin ne şekilde harca tâbi tutulacağının bildirilmesi ta­lep edilmektedir.

    Bilindiği üzere, 492 sayılı Harçlar Kanununun 135. maddesinde, harç­Iarın sayfa üzerinden hesap ediıldiği hallerde 20 satırın bir sayfa ve 50 harfin bir satır itibar olunacağı, son sayfanın 20 satırdan eksik olması halinde bir sayfa sayılacağı belirtilmiş; kanuna ekli vo 89/14920 sayılı Ba­kanlar Kurulu Kararı ile değişik (2) sayılı tarifenin maktu harçlar bölümü­nün 5. pozisyonunda ise, ilglilere veya ibraz edenlere verilecek her türlü mukavele, senet, yazılı kağıt ve kayıt suretlerinin ve fotokopilerinin beher sayfasından 600 TL. harç alınacağı hükme bağlanmıştır.

    İncelenmesinden de anlaşılacağı gibi yıazılı metinler üzerinde yapıla­cak tasdik işleminle sayfa üzerinden alınacak harç miktarlarınrn tesbi­tine ilişkin esaslar belirtilmektedir.

    Yazınız ekinde gönderilen nüfus cüzdanı, pasaport ve benzeri diğer çok yapraklı belgelerin suretlerini ise yazılı ,metinler gibi kabul etmek mümkün bulunmamaktadır.

    Bu nedenle sözü edilen belgelerin tasdikli suretlerinni her sayfasından ayrı ayrı tarifede yer alan harç miktarının tahsili icap eder» denilmektedir.

    Bilinmesini ve diploma, nüfuis cüzdanı, pasaport gibi belge örneklerinin verilmesi sırasında harç hesabının yukarıdaki açıklamalara göre yapılmasını rica ederim.

    Saygılarımla. Türkiye Noterler Birliği BAŞKANI


    Uğur KALAFATOĞLU


    (istanbul 20. Noteri)




    Ve yine;

    Ankara, 1.6.1990
    Özü : Bazı suret işlemlerinden alı­nacak harç Hk.


    GENELGE


    45



    Nüfus cüzdanı ve .benzeri belge lerin örneklerinden alınacak harca ilişkin genelgemiz üzenine intikal eden sorular hakkında Maliye ve Güm­rük Bakanlığına yaptığımız başvuruya gönderilen 12.6.1990 tarih ve harç: 2232314-195/55908 sayılı yazıda: <<Suret tasdikine konu olan nüfus cüzdanı ve benzeri belgelerin ön ve arka sayfalarının, aynı kağıda veya farklı kağıtlara fotokopilerinin alınması halinde harcın ne şekilde alınması ge­rektiği hususundaki Bakanlığımız görüşü talep edilmektedir.

    Daha önce gönderilen yazılarımızda da belirtildiği üzere. 492 sayılı Harçlar Kanununun 135. maddasindeki yazılı metinler üzerinde yapılacak tasdik işleminde, sayfa üzerinden alınacak harç .miktarlarının tesbitine ilişkin hükmün, yazılı metinler meyanında kabulü mümkün olmayan nüfus cüzdanı ve benzeri çok yapraklı ,belgelere tatbiki mümkün değildir.

    Bu nedenle, yazınız ekinde bulunan örnekte, nüfus cüzdanının ön ve arka yüzünün aynı kağıda veya farklı kağıtlara fotokopisinin alınması, bel­genin her sayfasından harç :alınmasına engel teşkil etmeyecektir. Zira harcın tasdike konu belgenin her sayfası için ayrı ayrı tarifede yer alan miktarlarda tahsil Edilmesi gerekmektedir» denilmektedir.
    Bilginizi ve buna göre işlem ifasını rica ederim. Saygılarımla.

    Türkiye Noterler Birliği BAŞKANI


    Uğur KALAFATOĞLU


    (istanbul 20. Noteri)




    Olduğunu görmüş bulunuyorum.
    Bunlardan da yola çıkarak; bu konu başlığına bahis olan belgenin “Nüfus cüzdanı, Pasaport, Ehliyet, Araç Tescil Belgesi, Evlilik Cüzdanı, Diploma vs. gibi belgelerden sayılamayacağını vezne kodunun 4.1 olmasının daha uygun ve/veya doğru olduğunu kavrıyorum.
    Eğer yanıldığım bir husus var ise, lütfen, bilgi ve tecrübelerinizden faydalanmak isterim.
    Saygı ve selamlar..

    Arkadaşlar,
    Devlet Hastanesinden alınmış bir Sağlık Kurulu özürlü raporu var.. Tek yaprak arkalı önlü..



    Suret tasdiki istenmekte... Vezne kodu kaç olmalıdır.?

    Evet adam veriyor..
    adam da eş ya o bakımdan ;)







    Sonuç olarak şuna vardık. Eğer isterlerse;
    Adamın boşanma davası devam ederken sözlü olarak, araç ve evin adam da kalmasına karşılık 40.000,00 TL ödemeyi vaad ettiğinden bahisle,



    "kadının kendisine vaad edilen 40.000,00 TL yi nakten ve tamamen aldığını, alacağının kalmadığını, "adamı" ibra ettiğini" belirten bir ibraname ile işi bağlayacağız..



    Küçük kızı isterse, "cıngar" çıkarmazsa, mirastan feragat, yok gaza gelip şirretleşirse "adam" vasiyet yapacak.. ;)





    İlgi, bilgi ve alakanız için tekrar teşekkür ederim. Nokta ;)

    Aralarında bir borç alacak ilişkisi zaten yok.



    eşi ve iki kızı var. 40.000,00 TL yi vicdanen rahatsız olmamak için verecek.. Eşine ve çocuklarından birine..



    40.000,00 TL yi Diğer çocuğu verecek..
    dolayısıyla ev de parayı veren kızına kalacak..



    1) Eşi ile ibra sözleşmesi yapılabilir.



    2) parayı eşiyle birlikte alan diğer kızı ile, parayı veren çocuğu lehine mirastan feragat sözleşmesi yapabilir.



    Böylece, vicdanen rahatlamış, evini de parayı veren çocuğuna bırakmış olacak.. Her açıdan uygun gibi..



    Yorum ve bilgileriniz için teşekkür ederim.



    Saygılar..