Posts by sena

    noterliğinizden 31,12,2012 tariinde mesul müdürlük sözleşmesi yapılmıştı, mesul müdür işverene haber vermeden gitmiş, işverende bu sözleşmeyi fesh etmek istiyor.
    bildiğim kadarı ile tek taraflı fesh olmaz, feshi ihbar çekilir diye biliyorum. bu konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum yada başka bir işlem yapılabilirmi.


    [size=3] banka kredisi ve finansal kiralama sözleşmesi için muvafakat ediliyorsa harç alınmayacak (muvafakatnameler zaten damgaya tabi değil). Bunun dışında borçlar için kefil olunuyorsa eşin muvafakat verirken bir tasarrıfi işleminin olmadığını ve maktu harç olması gerektiğini söyledi ancak konuyu yine de bakanlığa bildirdiklerini ve yanıt beklediklerini söyledi. [/size]


    TNB yanıt alana kadar, eşin banka kredisi ve finansal kiralamalar için verdiği muvafakatlar dışındakiler için maktu harç alınması gerekir diye söylediler ise yazı gelene kadar maktu harç alalım, müfettişin ikmal çıkartmasındansa, fazla alınmış diye tenkit etmesini terçih ederim.

    12- iş bu kira sözleşmesi tek taraflı fesh edilebilir.
    13-iş bu kira sözleşmesinin bitiminden sonra tarafların anlaşması halinde her yıl %10 artışla (veya aynı şartlar altında) devam eder.

    buradaki banka maaş vekaletlerini her sene yenilettiriyorlar, vekalet tarihinden itibaren 1 sene sonrası için süre bitti deyip tekrar yenilenmesini istiyorlar,

    KİRAYA VEREN : [ ]
    : []
    :[]
    KİRACI :[ ]
    : []
    : []
    KİRALANAN TAŞINMAZ BİLGİLERİ : [İstiklal mah. öztürk apt Kat:1 No:2]
    KİRALANANIN CİNSİ : [mesken (daire)]
    BAŞLANGIÇ TARİHİ : [01.01.2012]
    KİRA SÜRESİ : [1 Yıl]
    YILLIK KİRA BEDELİ : [1.200,00TL]
    AYLIK KİRA BEDELİ : [100.00TL]
    ÖDEME ŞEKLİ : [.. bankası .. şubesinde bulunann .. hesap]
    KİRALANANIN ŞİMDİKİ DURUMU : [Mesken]
    KİRALANANIN KULLANIM ŞEKLİ : [Mesken]


    Kiralanan İle Birlikte Teslim Edilen Demirbaş Eşyalar : []


    1- Kiracı kiraladığı şeyi kendi malı gibi iyi kullanmaya,bozulmamasına, nitelik ve özellikerini korumaya, şöhret ve itibarını kaybetmesine meydan vermemeye ve içinde oturanlar varsa onlara karşı iyi davranmaya zorunludur.
    2- Kiralanan şey kiracı tarafından üçüncü bir şahsa kısmen veya tamamen kiralanıp da bölümleri ve kullanım şekli değiştirilir veya herhangi bir şekilde bozulursa, kiraya veren verenler kira sözleşmesini bu nedenle feshedebileceği gibi bu yüzden uğradığı tüm zararlar,ihtar çekmeye gerek olmaksızın kiracı tarafından ödenir.
    3- Kiralanan şeyin detaylı tamiri gerekir veya üçüncü bir şahıs onun üzerinde bir hak iddia ederse, kiracı hemen kiraya verene haber vermeye zorunludur. Haber vermezse zarardan sorumlu olacaktır.
    Kiracı zorunlu onarım yapılmasına izin vermek zorundadır. Kiralanan şeyin olağan kullanılması için menteşelemek, cam taktırmak, reze koymak,sürgü yerleştirmek ve boya-badana gibi ufak tefek onarım ve gerekleri kiraya verene haber vermeden ve zaman geçirmeden kiracı tarafından yaptırılırsa masrafı kiraya verenden verenlerden istenilemez.
    4- Kiralanan şeyin vergileri ve tamiri kiraya verene, kullanılması için gerekli temizleme ve iyileştirme giderleri kiracıya aittir. Bu hususta adete bakılır.
    5- Kiracı kiralananda bulunan demirbaş eşya ve gereçleri kira sözleşmesinin bitiminde tamamen geri vermek zorundadır. Gerek bu eşya ve gerekse kiralanan şeyin eklentileri ve ayrılmaz parçaları yok edilir veya olağan kullanım dışında kullanılmasından dolayı aşırı değer kaybı olursa kiracı bunları kıymetleriyle tazmine ve kiraya veren istediği takdirde eski haline getirmeye zorunludur.
    6- Kiracı kiraladığı şeyi sözleşmeye göre kullanmış olması nedeniyle onda ve eşyasında oluşan eksiklik ve değişiklikten sorumlu olmayacaktır. Kiracının kiraladığı şeyi iyi halde almış olması asıldır.
    7- Kiracı sözleşme süresinin son ayı içinde kiralanan şeyi görmek için gelenlerin gezip-görmesine ve incelemesine karşı koyamaz.
    8- Kiracı kira sözleşmesinin sona ermesine rağmen kiralananı boşaltmazsa kiraya verenin bundan doğacak zararlarını ödemek zorundadır.
    9- Kiracının veya kendisiyle birlikte yaşayan kimselerin veya işçilerinin sağlığı için ciddi bir tehlike oluşturacak derece ve nitelikte bulunmayan şeyler kiracı için kiralanan şeyi teslim almaktan kaçınmaya ve kira süresi içinde oluşması durumunda sözleşmeyi feshetmeye ve kiradan bir miktar indirim istemeye hak vermez.
    10- Kiracının kiralanan şeyin içinde ve dışında yaptıracağı iyileştirme giderleri tamamen kendisine ait olacak ve sözleşme sona erdiğinde hiçbir bedel ve tazminat istemeye hakkı olmamak üzere kiralanan inşaatın tamamı kiraya verenin olacaktır.
    11- Kiracı kiraya verenin yazılı olurunu almak şartıyla masrafı tamamen kendisine ait olmak üzere şehir suyu, doğalgaz ve elektrik alabilecek ve apartmanda genel anten donanamı ile özel anten yaptırabilecektir. Bunların giderleri ile demirbaş telefon varsa bunun abone ücreti ile konuşma giderleri kiracıya ait olacaktır.

    Konusu : Kredilere ilişkin işlemlerde harç uygulaması


    Tarihi : 20/06/2012


    Sayısı : HK-12/2012-1


    İlgili Kanunlar : 492 sayılı Kanun




    1- Giriş :


    Kredilere ilişkin olarak yapılacak işlemlerde harç uygulaması bu sirkülerin konusunu oluşturmaktadır.


    2- Yasal Düzenleme


    Bilindiği üzere 492 sayılı Harçlar Kanununun 123 üncü maddesinin üçüncü fıkrasında kredilere ilişkin istisna düzenlemesi bulunmaktadır. Söz konusu düzenlemede 6322 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 19 uncu maddesi ile 492 sayılı Kanunun 123 üncü maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan "kredilerin temini ve bunların teminatları ile geri ödenmelerine ilişkin işlemler" ibaresi "kredilere, bunların teminatlarına ve geri ödenmelerine ilişkin işlemler (yargı harçları hariç)" şeklinde değiştirilmiştir.3- Harç uygulaması


    492 sayılı Kanunun 123 üncü maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan istisna, aynı maddeye 6009 sayılı Kanunla 1/8/2010 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere eklenen beşinci fıkrada yer alan "keşif harcı" ve "haciz, teslim ve satış harcı" dışındaki yargı harçları bakımından da geçerli bulunmakta idi. Ancak 6322 sayılı Kanunun 19 uncu maddesi ile yapılan düzenlemeyle yargı harçları tamamen kredilere ilişkin istisnanın kapsamı dışına çıkarılmıştır. Buna göre, esnaf ve sanatkarlar kredi ve kefalet kooperatifleri, bankalar, yurt dışı kredi kuruluşları ve uluslararası kurumların kullandıracakları kredilere, bunların teminatlarına ve geri ödemelerine ilişkin işlemler (1) sayılı tarifede yer alan yargı harçları (A-Mahkeme harçları, B- İcra iflas harçları, C- Ticaret sicili harçları, D-Diğer yargı harçları) hariç olmak üzere 492 sayılı Kanunda yazılı harçlardan müstesna tutulacaktır.


    4- Yürürlük:


    6322 sayılı Kanunun 19 uncu maddesi Kanunun yayım tarihi olan 15/6/2012 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu itibarla 15/6/2012 tarihinden itibaren söz konusu düzenleme kapsamında yapılacak işlemlerde istisna yargı harçları dışındaki harçlar bakımından uygulanacaktır.


    Kanunun yürürlüğe girdiği 15/6/2012 tarihinden önce yapılmış olan işlemler bakımından ise anılan 123 üncü maddede daha önce yer alan hükme ve buna istinaden yayınlanan düzenlemelere göre işlem yapılacaktır.


    37.2 kodu,

    bende hiç bir şekilde muvazeneye ptt ücretlerini yazmıyorum otomatik olarak çıkıyor, önce gelir sonra gider olarak yazıyor

    Genel vekaletnamenin harcı taahhütnameden yüksek iken neden taahhütnameyi sectiniz anlayamadım. Müfettiş ikmal çıkartır gibime geliyor görürse. Birbiriyle ilgili işlemlerin bir arada bulunması halinde harç enyüksek harç alınmasını gerektiren işlemden alınır.


    erkan beye katılıyorum, iki işlem bir arada ise en yüksek harçlı olandan kesilir

    6098 S.lı Türk Borçlar Kanunu (Yeni) MADDE 603 E. Uygulama alanı
    Kefaletin şekline, kefil olma ehliyetine ve eşin rızasına ilişkin hükümler, gerçek kişilerce, kişisel güvence verilmesine ilişkin olarak başka ad altında yapılan diğer sözleşmelere de uygulanır.


    GEREKÇE:Tasarının tek fıkradan oluşan 603 üncü maddesinde, kefalet hükümlerinin uygulama alanının genişletilmesi düzenlenmektedir.


    Madde kefili koruyucu hükümlerden kurtulmak amacıyla, başka adlar altında yaptıkları sözleşmelere de kefalet hükümlerinin uygulanacağı belirtmektedir. Böylece, meselâ kefalet sözleşmesi yerine, üçüncü kişinin fiilini üstlenme sözleşmesi yapılmasında olduğu gibi, alacaklıların kefili koruyucu hükümlerden kurtulmalarının ye bunları dolanmalarının önlenmesi amaçlanmıştır.


    Değerli meslektaşlarım kanun maddesini ve gerekçesini yukarıya alıntıladım.


    buna göre ilgili üçüncü kişi lehine aracını rehin vermek istiyor ve noterlikte rehin sözleşmesi yapılacak bu maddeye göre burada dahi eşin muvafakatı aranacaktır.


    yada kişi üçüncü kişi lehine taşınmazını ipotek verecek yine eş muvafakatı aranacak.


    Üçüncü kişi lehine verilecek araç rehninde yani rehin sözleşmesinde dahi rehin verenin eşinin muvafakatını arayacağız diye düşünüyorum.


    UĞUR UYSAL. KARGI NOTERİ

    [size=1]Payın geçmesine ilişkin hükümler Yeni TTK’nun da sadeleştirilmiştir [/size]
    [size=1] [/size]
    [size=1]Şirket sözleşmesinde aksi öngörülmemişse, payın devri için ortaklar genel kurulunun onayı şarttır. Devir bu onayla geçerli olur (m.595). [/size] [size=1]Şirket sözleşmesinde aksi öngörülmemişse, ortaklar genel kurulu sebep göstermeksizin onay vermeyebilir. [/size] [size=1]Şirket sözleşmesinde payın devri yasaklanabilir. [/size] [size=1]Payın devri yasaklanmış veya genel kurul onay vermemişse, ortak haklı sebeple şirketten çıkma hakkı saklıdır. [/size] [size=1]Genel kurul, üç ay içinde payın devrini reddetmediği takdirde, onay vermiş sayılır. [/size] [size=1]Esas sermaye paylarının geçişlerinin tescil edilmesi için, şirket müdürleri tarafından ticaret siciline başvurulur. [/size] [size=1]Başvurunun otuz gün içinde yapılmaması hâlinde, ayrılan ortak, adının bu paylarla ilgili olarak silinmesi için ticaret siciline başvurabilir. Bunun üzerine sicil müdürü, şirkete, iktisap edenin adının bildirilmesi için süre verir [/size]

    [size=3]İNŞAAT MÜHENDİSLERİ 2.305,00 TL
    MAKİNA MÜHENDİSLERİ 1.650,00 TL
    ELEKTRİK MÜHENDİSLERİ 1.800,00 TL
    HARİTA MÜHENDİSLERİ 2.450,00 TL
    MİMAR 1.600,00 TL
    GIDA MÜHENDİSLERİ 2.050,00 TL
    ZİRAAT MÜHENDİSLERİ 2.050,00 TL
    KİMYA MÜHENDİSLERİ 2.800,00 TL
    KİMYAGER 2.050,00 TL
    VETERİNER HEKİM 840,00 TL


    ODALARIN ÜCRET TARİFELERİ BÖYLE[/size]


    kişi başına satışı yapılacak olan tarlanın 20 dönümü geçmesi gerekir. sizi satışınızda kişi başına düşen miktar en fazla 5.00m2 diye geçiyor bu şekilde bir şatış vaadi yapılamaz,

    yani kişi başına satışı yapılan hisse miktarının 20 dönümü geçmesi gerekli (Tarım Reformu kanuna göre, kişi başına satılan hisse 20 dönümü geçecek)


    tnb doğru düzgün bir güncelleme yapsa şaşardım valla, her güncelleme sonunda bir hata, bununla ilgili bir kod veya tekrar güncellenmesi gerekli, bize kolaylık babında