Posts by silivriliyiz


    Sayın noterim bildiğim kadarı ile kooperatiflerde müdürler kurulu karar defteri yok. İdari karar ve genel kurur karar defteri var müdürler kurulu defteri şirketler içindir.Muhasebeci sehven müdürler kurulu defteri olarak tasdik ettirdiği defter için gereken düzeltmeyi yaptırması gerekir diye düşünüyorum.


    Bende defteri düzeltmesi gerektiğini, doğru defter tasdikini yaptırması gerektiğini düşünüyorum.

    Soruda parti üyeliğinden değil yönetimdeki görevlerinden diyor. Kaldı ki parti üyeliğinden dahi toplu halde istifa uygun değildir.Nasıl ki üyelik bireysel başvuru ile oluyorsa, istifa da kişiseldir ve ayrı olması gerekir.


    Değerli meslektaşım;
    Kasa tazminatınız bordroda maaşınız ile birleşerek vergilendirilir.İlk kademe %15 ile başlayarak artar.
    Bu kasa tazminatı da maalesef sigorta ödememek için, çalışanlar aleyhine olan bir uygulamadır. :) ama sesimizi çıkartamıyoruz oda ayrı bir mesele.....


    Üstadım doğru söylüyor, ileriki yıllarda emekli maaşınızı çok etkiler uyarayım.


    Bence şarkının bestecisi bir muvafakat ile hiç bir şey istemyeceğini besteyi şarkı şeklinde okuyabileceklerini bunun için bir hak veya alacak talep etmediğine dair muvafakatta buluna bilir...


    "Bestesi ve güftesi tarafıma ait olan... isimli şarkıyı... kullanmasına rıza ve muvafakat ederim "gibisinden birşey yazabilirsin ablam.


    Süper ;D ;D ;D ;D Merakla bekliyoruz ;D

    İSMMO tarafından meslek üyelerine gönderilen duyuru sanırım bizimde işimize yarayabilir.
    DEFTER TASDİKLERİNE YÖNELİK AÇIKLAMA


    A- YEVMİYE DEFTERLERİNİN KAPANIŞ TASDİKİ İÇİN TELAŞA KAPILMAYIN


    437 sayılı Torba Yasanın Plan ve Bütçe komisyonundan geçen haline göre, yevmiye defterlerinin kapanış onayı Haziran ayı sonuna alınacaktır.
    B- KARAR DEFTERLERİNİN KAPANIŞ TASDİKİ
    Anonim Şirketler
    Yönetim Kurulu Karar Defteri

    1- Torba yasa ile yönetim kurulu karar defterlerinin kapanış onayı Ocak sonuna alınmaktadır.
    2- 2012 yılına ait olarak kullanılmış olan yönetim kurulu karar defterlerinin kapanış tasdiki Mart ayı sonuna kadar yaptırılabilecektir.
    3- 2013 yılı için kullanılmak üzere yeniden tasdik ettirilen(yeni defter veya kullanılmakta olan eski deftere onay yenileme) yönetim kurulu karar defterlerinin kapanış tasdikine gerek yoktur.

    Genel Kurul Toplantı Ve Müzakere Defteri
    Kapanış onayına gerek yoktur.


    Limited Şirketler
    Müdürler Kurulu Karar Defteri
    1- Mevcut Ortaklar Kurulu Karar Defteri veya Genel Kurul Toplantı ve Müzakere Defterinin yanında ayrı bir Müdürler Kurulu Karar defteri tutulmuyorsa kapanış tasdikine gerek yoktur.
    2- Yeterli yaprağı bulunan ve Genel Kurul Toplantı ve Müzakere Defteri yerine kullanılabilecek olan eski Ortaklar Kurulu Karar Defteri, 2013 yılında açılış ve ya kapanış tasdiki yapılmadan Genel Kurul Toplantı ve Müzakere Defteri olarak kullanılabilecektir.
    3- Ayrı bir Müdürler Kurulu Karar defteri tutmayanlar, Genel Kurul Toplantı ve Müzakere Defterine, Müdürler kurulu kararlarını da yazacaklardır. Bu defterlere Müdürler Kurulu kararlarını da yazıyor olmak, kapanış tasdiki zorunluluğu getirmeyecektir.
    4- 2012 yılı içinde Müdürler Kurulu Karar Defteri tutulmuşsa Mart sonu kadar kapanış tasdikinin yaptırılması gerekir.

    C- GENEL KURULLAR
    1- Ticaret Kanununa göre kural olarak Anonim ve Limited Şirketlerin Genel Kurullarının Mart ayı sonuna kadar yapılması zorunludur.
    2- Genel Kurulların yapılmamış olmasının, Ticaret Kanununa göre doğrudan bir cezai yaptırımı yoktur.
    3- Genel Kurulların yapılmamış olması, ortaklar arası veya şirketin üçüncü şahıslarla ilişkileri açısından, genel kurullarla ilişkilendirilebilecek hukuki sorumluluklar yaratabilir. Kanuna göre, genel kurulların uzun bir süre yapılmaması, organsızlık sebebiyle şirketin münfesih olma riskini beraberinde getirebilir.


    6331 sy iş sağlığı ve güv.kanununa göre sayfaları bir asıl iki kopyalı şeklinde düzenlenmiş her işyeri için tek olan onaylı defter 30.06.2014 tarihinden itibaren tutulmaya başlanacaktır.
    Arkadaşlar bu defteri nerden temin edeceğiz, birde kim onaylıyacak. görüşlerinizi yazarsanız sevinirim :)


    Bu defter kırtasiyelerde satılmaya başlandı. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne onaylatıyoruz defterlerimizi.