Posts by GÜLCAN

    "Sözleşmede tek taraflı fesh etme hakkı varsa (genelde oluyor); Belge sahibi (araç sahibi olmayan kişi), araç sahibini muhatap alarak, fesih ihbarı yapabilir. Fesih ihbarının içene "işbu ihbarname Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme ....." tarafımdan bildirilecektir. Yazılabilir ve ihbarnameden kodunu kesebilirsiniz." diye düşünüyorum.

    Arkadaşlar,


    Aşağıdaki senet örneğinde para birimi farklıdır. Rakamla yazılı bedelin üzerindeki TL. ÇİZİLMİŞ, rakamla yazılı 4.000,00'in yanına USD yazılmış olup, yazıyla olan bölüm "Dörtbin TL." burdaki TL elle yazılmamış, senette matbudur. Bu senet protestoya alınır mı, alınmaz mı? Şimdiden teşekkürler.



    Vade TL.
    04.05.2012 4.000,00 USD


    İşbu emre muharrer senet -- mukabilinde 04.05.2012 tarihinde, Sayın ALİ VELİ'ye yukarıda yazılı yalnız Dörtbin TL. ödeyeceğim. .......................

    Arkadaşlar, şimdi bir araç satışında SATICININ adresi KPS'den gelmedi. Elle beyana göre yazdım. Sistemde de hiçbir sorunla karşılaşmadık. Satış işlemi gerçekleşti. ;)

    Tanju Bey,
    TNB üye kayıttan, Teknik destek, Elektronik Ortamda Araç satış Destek Sayfası, Kılavuzlar, Aarç satışında adres belirme, Satıcılar için adres belirme başlığında diyor ki;


    "c. Normal Satıcı
    AKS’den adres bilgisi geliyor ise; isleme devam edilir.
    AKS’den adres bilgisi gelmiyor ise; Adres bilgisi beyan adresi olarak
    el ile AKS standardında girilir.
    Not: Hisseli satıslarda satıs sonunda araç üzerinde hissesi olan tüm
    hissedarların AKS ve KPS bilgilerinin tam olması zorunludur. "


    Ben, satıcı TC vatandaşı adresi çıkmasada satıcının adresini beyana göre yazdım. şuana kadar sorun çıkmadı. Yanlız işlem vekaletli olursa Satıcının vekilinin adresinin KPS'den gelmesi gerekiyor.


    Genelgeyi çürüten sistemin kendisi. ;D

    13.6 kodundan keseceksin. Toplam 5 nüsha. 2 asıl, 3 suret, (1 sureti ilgili vergidesine gönder.) bu arada veznede posta ücretini almaya, unutma. kolay gelsin.

    Arkadaşlar bir konuda düşüncelerinizi alabilir miyim?
    Damga vergisi ödenmesini gerektiren evraklarda, " ---- TL. Damga vergi tarafımızdan Makbuz Karşılığı Ödenecektir. Defter sıra no: --- " şeklinde kaşe olduğu zaman, damga vergisinin ödendiğine dair "ödendi-tahsil edildi" makbuzunu aramaya gerek var mı? Şimdiden teşekkürler.

    İlk defa alanlara daha çabuk gönderiyorlar. Ayıraca herhangi bir hastalık durumunda da gerekli raporları gönderirseniz de 1-2 gün içinde gönderiyorlar. Arkadaşım, eşinin hamileliğinden dolayı istedi. raporları gönderdik hemen geldi.

    MUVAFAKATNAME


    ---- tarih ve --- sayılı ---Bankası A.Ş. Genel Tarımsal Krediler Sözleşmesi ile ----- 'nın kullanmış olduğu/olacağı kredi ana para, faiz ve ferilerine 150.000 TL tutarında müteselsil kefil olduğumu, doğmuş ve doğacak borcun tamamından sorumlu olduğumu kabul, beyan ve taahhüt ederim/ederiz. İşbu sözleşme ---- tarih ve --- sayılı--- Genel Tarımsal Kredi sözleşmesinin eki ve ayrılmaz bir parçasıdır.


    MÜTESELSİL KEFİLLERİN EŞLERİNDEN;


    ----- 'nin Bankanızdan kullanacağı/kullandığı Tarımsal kredisinin teminatı olarak eşim --- 'nin bu krediye 150.000 TL üzerinden müteselsil kefil sıfatıyla kefil olmasını/kefaletinin yenilenmesini onaylıyorum.
    Yukarıda iki metin halinde yazılı muvafakatnamenin tamamını okuduk/okudum, tamamını kabul ve taahhüt ederiz.


    "Arkadaşlar görüşlerinizi alabilir miyim?
    İşbu sözleşme ---- tarih ve --- sayılı--- Genel Tarımsal Kredi sözleşmesinin eki ve ayrılmaz bir parçasıdır. cümlesini çıkartsak mı.


    Şimdiden teşekkürler.

    Sema hanım, fesih ihbarı dediğiniz halde, neden fesih kodundan (31.1) kesiyorsunuz? Fesih ihbarı yapıyorsanız şayet ihbar 26.1 kodundan (imza onaysızsa) kesmeniz gerekir, fesih değil, ihbardır bence.

    Bulduğum 2 işlem örneğini bilgilerinize sunuyorum.


    ÖRNEK 1:



    İHBARNAME (Satıştan sonra SATICI tarafından diğer paydaşlara onalım hakkının kullanılması bildirimi)

    İHBAR EDEN ADRES MUHATAP ADRES
    İHBARIN KONUSU




    Paydaşı olduğunuz taşınmazdaki hissemi sattığımın tarafınıza bildirilmesidir.


    Sayın Muhatap,


    Sizinle birlikte paylı mülkiyetimiz de bulunan.......................... İli,.......... İlçesi,..............
    Mahalle/Köyü,..................... Mevkiinde,................... Pafta,................ Ada,.................. Parsel No.lu
    taşınmazdaki hissemi..................... tarihinde....................... T.C Kimlik No.lu....................................
    adresinde oturur............. .'ya .............. bedelle sattım.
    T.M.K'nun 733/3. maddesi uyarınca onalım hakkınızı kullanabileceğinizi tarafınıza ihbaren bildiririm.


    Sayın Noter,


    İstek ve beyanım üzerine dairenizde yazılan bu ihbarnamenin ... nüshasının ( ) ile (muhataba/muhataplara) tebliğini, bir nüshasının tarafıma verilmesini, bir nüshasının ise dairenizde saklanmasını talep ederim.


    İHBAR EDEN (Satıcı) :




    ÖRNEK 2:


    ihbarname (Satıştan sonra
    alıcı tarafından diğer paydaşlara onalım hakkının kullanılması bildirimi)
    ihbar eden adres muhatap adres
    ihbarın konusu



    Paydaşı olduğunuz taşınmazda diğer pay sahibine ait hisseyi satın aldığımın tarafınıza bildirimidir.

    Sayın Muhatap,

    Sizin de paydaşı olduğunuz...................... İli,........... İlçesi,............... Mahalle/Köyü,
    Mevkiinde,.............. Pafta,........... Ada,............ Parsel No.lu taşınmazdaki diğer paydaşınız
    ............ 'nm hissesini.......... tarihinde..................... bedelle satın aldım.
    T.M.K'nun 733/3. maddesi uyarınca onalım hakkınızı kullanabileceğinizi tarafınıza ihbaren bildiririm.

    Sayın Noter,

    İstek ve beyanım üzerine dairenizde yazılan bu ihbarnamenin ... nüshasının ( ) ile (muhataba/muhataplara) tebliğini, bir nüshasının tarafıma verilmesini, bir nüshasının ise dairenizde saklanmasını talep ederim.

    İHBAR eden (Alıcı) :

    Arkadaşlar, hissedarlardan birinin diğer hissedara "şuf a hakkını kullanıp kullanmayacağına " dair ihtar örneği varmı ? İhtara cevap verme süresi "3 ay" mı. bunu ihtarın içerisinde yazmaya ger varmı ? Şimdiden teşekkür ederim.

    Aliye Hanım, bize de bir şirket nev'i değişikliği gelmişti. Vergi dairesinden yazı istedik. Muhasebeci vergi dairesine yazmış. Bir ay gibi yaklaşık bir zamanda gelen cevapta "KURUMLAR VERGİSİ YÖNÜNDEN ŞARTLAR OLUŞMUŞSA" diye. Gelen yazı açık ve ne değil. Biz nerden bileceğiz şartlar oluşmuş mu oluşmamış mı. Sorulan soruya yine soruyla cevap aldık. Sonuç 0. Diyeceğim, gelen yazının açık ve net olması.

    Gülperen Hanım, biz tercümanlara gider pusulası kesiyoruz. Alacakları ücretten %20 gelir vergisi kesip, bunuda muhtasarda gösteriyoruz.

    Arkadaşlar, harçlar kanunu Genel Tebliğ 2 sayılı tarife, 5) Suret ve tercümeler başlığının


    a) İlgililere veya ibraz edenlere verilecek her türlü mukavele, senet, yazılı kağıt ve kayıt suretlerinin ve FOTOKOPİLERİNİN beher sayfasından 1,35 TL


    b) Tercüme suretleri ve yabancı dille yazılmış kağıtların suretleri ve tercümeleri beher sayfasından (FOTOKOPİLER DAHİL) 3,30 TL


    denilmektedir. Burdaki FOTOKOPİDEN kasıt nedir ? Nacizane görüşlerini talep etmekteyim. Teşekkürler