Posts by ALİYE

    BİZİ OLUNACAK KİŞİ ;
    KEFALETİN AZAMİ TUTARI :
    KEFALETİN BAŞLANGIÇ TARİHİ:
    KEFALETİN BİTİŞ TARİHİ :


    MÜTESELSİL KEFİL VE MÜŞTEREK BORÇLUNUN
    ADI SOYADI:



    ............................................ isimli eşimin yukarıda yazılı olan ....imzalamasına,
    eşimin Müteselsil Kefil ve Müşterek Borçlu olmasına anında muvafakat ediyorum.
    [size=3] [/size]
    M YAPTIĞIMIZ MUVAFAKATNAMEYİ GÖNDERİYORUM.

    ARKADAŞLAR GÜNAYDIN.
    KATİBİADİL'E HER GİRİŞ YAPTIĞIMDA KULLANICI ADI VE ŞİFRE İSTİYOR. DAHA ÖNCEDEN BÖYLE BİR UYGULAMA YOKTU BUNU NASIL DÜZELTEBİLİRİM. ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER.

    TİCARİ İŞLETME REHNİ TİCARET SİCİL'NE TESCİLİ EDİLİR.
    TİCARİ İŞLETME REHNİ[font=verdana,helvetica,sans-serif]
    Ticari İşletme Rehni, ticari işletmeye ait menkullerin Ticaret Sicili'ne yapılan tescil ile alacaklıya teslim edilmeksizin rehnedilebilmesidir. Böylece borçlanan işletme sahibi menkul mallarını teslim etmeksizin rehin ederek ticari faaliyetine devam etmek olanağına kavuşmuş olur. Ticari işletme üzerinde rehin tesisi 1447 sayılı Ticari İşletme Rehni Kanunu'nun da düzenlenmiş (28.7.1971/13909 RG.); ayrıca bu konuda Ticari İşletme Rehni Hakkında Tüzük (21.8.1971/14283 RG.) Ve Ticari İşletme Rehni Tüzüğü'nün uygulanması Hakkında Yönetmelik (4.10.1971/14326 RG.) yayımlanmıştır.


    Ticari işletme rehninin tescil edilebilmesi için üzerinde ticari işletme rehni tesis edilen işletmenin ticaret siciline kayıtlı olması zorunludur. (TİRK.1)


    Ticari İşletme Rehninin Tarafları:


    Rehin veren (Rehin Borçlusu):
    Rehin borçlusu ticari işletmesini kredi karşılığı rehin veren gerçek veya tüzel kişi tacir olabilir. (TİRK.2)


    Rehinli alacaklı:
    Rehin alacaklısı tüzel kişiliğe sahip sermaye şirketi niteliğindeki kredi kuruluşları, kooperatifler ile kredili satış yapan gerçek kişi ve tüzel kişilerdir. Ancak kredili satış yapanlar sadece makina,araç, alet, motorlu nakil araçları satmaları koşuluyla rehin alacaklısı olabilirler. Bu sayılan unsurların dışındaki mal,eşya,hammadde,malzeme vb. satışını yapanlar rehin alacaklısı olamaz. (TİRK.2-3)


    Ticari İşletme Rehninin Kapsamı:
    Ticari işletme rehninin kapsamı ticaret ünvanı ve işletme adı,menkul işletme tesisatı,sınai haklardan oluşmaktadır.
    Taraflar istedikleri takdirde ticaret ünvanı, işletme adı ve menkul işletme tesisatı dışında kalan unsurlardan bir veya birkaçını rehin dışında bırakabilirler. Diğer bir anlatımla ihtira beratları, markalar, modeller, resimler ve lisanslar gibi sınai haklardan bir veya birkaçını rehin dışında bırakabilirler. (TİRK.3)


    Ticaret Ünvanı ve İşletme Adı:
    İşletmenin ticaret ünvanının ve varsa işletme adının ticari işletme rehin sözleşmesine ekli unsurlar listesinde yer alması zorunludur, yer almadığı takdirde rehin sözleşmesinin hükümsüzlüğüne yol açar.
    Rehin sözleşmesine bağlı unsurlar listesindeki bu tür eksikliklerin sözleşmenin noter tarafından düzenlendiği tarihten itibaren 10 günlük süre içerisinde, yine noter tarafından giderilmediği takdirde rehin sözleşmesi hükümsüz olur. (TİRK.3-5)


    Menkul İşletme Tesisatı:
    Rehin tescili anında var olan ve işletmenin faaliyetine tahsis edilmiş olan makina, araç, alet ve motorlu nakil vasıtaları işletmenin menkul işletme tesisatıdır.
    Menkul işletme tesisatının tümünün rehin sözleşmesinde gösterilmesi zorunludur. Bu menkul işletme tesisatı kavramına ticari işletmenin şubelerindeki tesisatı ile şube niteliğinde olmayan birimlerdeki tesisatda girmektedir.
    Menkul işletme tesisatı, sözleşme eki rehne dahil unsurlar listesinde yer almadığı takdirde rehin sözleşmesi geçersiz olur.
    Rehin sözleşmesine bağlı unsurlar listesindeki bu tür eksiklikler sözleşmenin düzenlendiği tarihten itibaren 10 günlük süre içerisinde yine noter tarafından giderilmediği takdirde rehin sözleşmesi hükümsüz olur.(TİRK.4, TİRHT.3)


    Sınai Haklar:
    İhtira beratları, markalar, modeller, resimler, lisanslar gibi sınai haklar ticari işletme rehnine dahildir; ancak bunların rehin sözleşmesine bağlı unsurlar listesinde gösterilmemesi rehnin hükümsüzlüğü sonucunu doğurmaz. Böyle bir durumda sınai haklar rehne dahil edilmemiş sayılır. (TİRK.3)


    Rehin sözleşmesinin şekli:
    Rehin sözleşmesinin ticari işletmenin kayıtlı olduğu sicil çevresindeki bir noter tarafından düzenlenmesi zorunludur. Sadece imzaları noterce onaylanan rehin sözleşmesi geçersizdir. Ticari işletmenin sicil çevresi dışındaki bir noter tarafından düzenlenen rehin sözleşmeside geçersizdir.
    Rehin sözleşmesinde rehin kapsamına giren unsurların tam listesi ayırt edilebilecek şekilde (Markası,seri numarası,plaka numarası,rengi vb.) yazılması zorunludur.


    Ticari İşletme Rehninin Tescili:
    Ticari işletme rehni tescil talebinin rehin sözleşmesinin noter tarafından düzenlendiği tarihten itibaren 10 gün içerisinde, usulüne uygun olarak doldurulup yetkililerce imzalanmış sicil müdürlüğünden temin edilen 1 nüsha beyannameyle (Örnek-38) yapılması zorunludur.
    Bu süre içerisinde tescil edilmeyen rehin sözleşmesi geçersiz sayılır. (TİRK.5, TİRTUHY.8)
    Ticari işletme rehninde tescilin kurucu bir niteliği bulunmaktadır. Diğer bir anlatımla rehin hakkı tescille doğmaktadır.


    Ticari İşletmenin Nakli:
    Üzerinde ticari işletme rehni tesis edilen işletmenin başka bir yere nakledilebilmesi için alacaklının muvaffakatının alınması zorunludur. Böyle bir durumda işletme sahibi adres değişikliği için sicil müdürlüğüne başvururken alacaklının noter onaylı muvaffakatını da ibraz etmek zorundadır.(TİRK.10)[/font]
    [font=verdana,helvetica,sans-serif]Ticari İşletme Rehninin Sicilden Terkini:
    Rehinli alacaklının yazılı olarak muvaffakat (noterden imzanın tasdiki onaylı) etmesi halinde,
    Kesinleşmiş bir mahkeme kararı ile rehnin ortadan kalktığının veya var olmadığının tespit edilmesi halinde,
    Rehnin paraya çevrilmesi yoluyla takibin yapılmış ve tamamlanmış olması halinde ticari işletme sahibi tarafın[/font]

    SİZE TİCARİ İŞLETME VE TUTANAK ÖRNEKLERİNİ GÖNDERİYORUM.
    İYİ [size=1]
    Aşağıda mühür ve imzası bulunan ben BAKIRKÖY 19. NOTERİ ALİRIZA ALPASLAN YERİNE İMZAYA YETKİLİ KATİP ALİYE KAYA Cumhuriyet cad. no.49/1 GÜNEŞLİ/İSTANBUL adresindeki dairemde görev yaparken işlerinin yoğunluğu nedeni ile istek üzerine Koçman cd.N.57 güneşli bağcılar,istanbul adresine gidilen ve gösterdiği Sarıyer Nüfus Müdürlüğü'nden verilmiş 29.9.2009 tarih, 14620 kayıt, S11 seri ve 25020 numaralı fotoğraflı Nüfus Cüzdanına göre Trabzon ili Sürmene ilçesi Kuşluca mahallesi / köyü 17 cilt, 64 aile sıra, 30 sıra numaralarında nüfusa kayıtlı olup, baba adı Mehmet, ana adı Hediye, doğum tarihi 31.12.1972, doğum yeri İstanbul olan okur yazar olduğunu söyleyen, 58987434806 T.C. kimlik numaralı KEMAL ÇINAR, Temsile yetkili olduğu Sanayi mh, öznur sk. N.28 güngören,istanbul adresinde bulunan ELMAS TEKSTİL TURİZM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ adına rehin veren (borçlu) sıfatı ile hareket ediyordu. Diğer tarafdan Bakırköy Nüfus Müdürlüğü'nden verilmiş 2.8.2010 gün, 7765 kayıt ve R11 seri 520307 numaralı, fotoğraflı Nüfus Cüzdanına göre Samsun ili, Bafra ilçesi, Karaburç mahallesi / köyü 72 cilt, 10 aile sıra, 74 sıra numaralarında kayıtlı olup, baba adı Şevket, ana adı Hanife, doğum tarihi 11.1.1954, doğum yeri Bafra olan 23657521988 T.C. kimlik numaralı HASAN KAYA AŞCI; Temsile yetkili olduğu, İstanbul, Bağcılar, Koçman cd. N.57 adresinde bulunan ASTAŞ ENDÜSTRİ TEKSTİL MAKİNALARI SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ adına HASAN KAYA AŞCI, rehin alan (alacaklı) sıfatıyla benden düzenleme şeklinde bir tutanak düzenlenmesini istediler.
    İlgililerin kimliği hakkında yukarıda yazılı belgeler ile kanı sahibi olduğum gibi bu işlemi yapma yeteneklerinin bulunduğunu ve okur yazar olduklarım anladım. Bunun üzerine ilgililer şu suretle söze başladılar:[/size] Bakırköy 19.noterliğinden onaylı 03.04.2012 tarih ve .. yevmiye nolu ticari işletme rehin sözleşmesinde rehne konu olan emtia:
    [size=1] Ticari İşletme Rehni’ne tabi unsurlar:[/size][size=1] 1-ELMAS TEKSTİL TURİZM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
    Sanayi mh, öznur sk.N.28 Güngören,istanbul
    2-1 adet MOL-254-MABC Direct Drive, Elektronik Köprü Takma Otomatı Şase: 2MAFB00001
    3- 1 adet AVP-875SMZ999ZSZ/PGM-6 Kot arka cep takma otomatı Şase: 2A6EK00002'dir.[/size] Bakırköy 23..Noterliğinden ....tarih ve ..... yevmiye numarası ile tasdiklenen [size=1]ELMAS TEKSTİL TURİZM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ 'ne ait [/size]yevmiye defterinin son sayfasına yapıştırılan işbu tutanak noterlik mührü ile mühürlendi.Bu tutanakda görülen ticari işletme rehinli[size=1] 1-ELMAS TEKSTİL TURİZM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
    Sanayi mh, öznur sk.N.28 Güngören,istanbul
    2-1 adet MOL-254-MABC Direct Drive, Elektronik Köprü Takma Otomatı Şase: 2MAFB00001
    3- 1 adet AVP-875SMZ999ZSZ/PGM-6 Kot arka cep takma otomatı Şase: 2A6EK00002'dir.[/size]
    özellikleri sözleşmede yazılı olup rehnin devamı müddetince her yıl ilgililer tarafından yenilenmesine dair ihtarda bulunuldu.
    yukarıda özellikleri yazılı bulunan emtia rehnin devamı müddetince her yıl ilgililer tarafından yenilenmesine dair ihtarda bulunuldu.


    [size=1]Diyerek sözlerini bitirdiler.
    Yazılan bu tutanak okumaları için kendilerine verildi okudular . Yazılanların gerçek istekleri olduğunu beyan etmeleri üzerine ilgililer ve tarafımdan imzalandı, mühürlendi.İkibinoniki yılı nisan ayının üçüncü günü.03.04.2012
    Rehin Veren (Borçlu ) ELMAS TEKSTİL TURİZM SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ
    adına KEMAL ÇINAR
    Sanayi mh, öznur sk.N.28 Güngören,istanbul
     
     
     
     
    REHİN ALAN (Alacaklı) ASTAŞ ENDÜSTRİ TEKSTİL MAKİNALARI SANAYİ VE TİCARET
    ANONİM ŞİRKETİ adına HASAN KAYA AŞCI



    Bakırköy 19.Noteri
    ALİRIZA ALPASLAN
    YERİNE İMZAYA YETKİLİ
    KATİP ALİYE KAYA



     
    [/size]ÇALIŞMALAR.
    [size=2] İkibinoniki yılı Nisan ayının üçüncü günü 03.04.2012[/size][size=2] Aşağıda mühür ve imzası bulunan ben [/size][size=2]BAKIRKÖY 19. NOTERİ ALİRIZA ALPASLAN yerine imzaya yetkili katip ALİYE KAYA Cumhuriyet cad. no.49/1[/size][size=2]GÜNEŞLİ/İSTANBUL[/size][size=2] adresindeki dairemde görev yaparken [/size][size=2][işlerinin yoğunluğu nedeni ile istek üzerine koçman cd.N.57 güneşli, istanbul adresine gidilen[/size][size=2] ve gösterdiği [/size][size=2][Başakşehir Nüfus Müdürlüğü'nden verilmiş 25.5.2009 gün, 6891 kayıt ve O11 seri 993468 numaralı, fotoğraflı Nüfus Cüzdanına göre Ordu ili, Ulubey ilçesi, Karakoca mahallesi / köyü 0004 cilt, 00028 aile sıra, 0024 sıra numaralarında kayıtlı olup, baba adı Muhsin, ana adı Feziye, doğum tarihi 1.5.1974, doğum yeri Ulubey olan okur yazar olduğunu söyleyen, 41803891464 T.C. kimlik numaralı SERDAR ÖZCAN; Temsile yetkili olduğu ve İstanbul, bağcılar, Güneşli, evren mh, Evren cd.Kerenciler işmerkezi N.153 B.B.K. K.1/2 adresinde bulunan, ESTEKS TEKSTİL DIŞ TİCARET SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ adına rehin veren (borçlu) hareket ediyordu. Diğer tarafdan Bakırköy Nüfus Müdürlüğü'nden verilmiş 2.8.2010 gün, 7765 kayıt ve R11 seri 520307 numaralı, fotoğraflı Nüfus Cüzdanına göre Samsun ili, Bafra ilçesi, Karaburç mahallesi / köyü 72 cilt, 10 aile sıra, 74 sıra numaralarında kayıtlı olup, baba adı Şevket, ana adı Hanife, doğum tarihi 11.1.1954, doğum yeri Bafra olan 23657521988 T.C. kimlik numaralı HASAN KAYA AŞCI; Temsile yetkili olduğu, İstanbul, Bağcılar, Koçman cd. N.57 adresinde bulunan ASTAŞ ENDÜSTRİ TEKSTİL MAKİNALARI SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ adına HASAN KAYA AŞCI rehin alan (alacaklı) benden düzenleme şeklinde ticari işletme rehin sözleşmesinin tanzim ve tasdikini istediler. [/size][size=2]
    İlgililerin kimliği hakkında yukarıda yazılı belgeler ile kanı sahibi olduğum gibi bu işlemi yapma yeteneklerinin bulunduğunu ve okur yazar olduklarım anladım.
    Bunun üzerine ilgililer
    [/size][size=2]şu suretle söze başlad[/size][size=2]ı[/size][size=2]lar:[/size][size=1]  
    1-
    [/size]
    [/size][size=2]İşbu ticari işletme rehni, rehin verenin [/size][size=1][/size][size=1]Esteks Tekstil Dış[/size][size=1][/size][size=1] Ticaret Sanayi Limited Şirketi [/size][size=1][/size][size=2][/size][size=2]şeklindeki ticaret unvan[/size][size=2]ı[/size][size=2] ile aşağıdaki listede nitelik, model, numara ve ayırdedici özellikleri belirtilen ve sözleşmenin yapıldığı tarihte mevcut olan ve işletmenin faaliyetine tahsis edilmiş bulunan makineleri kapsar[/size][size=2].
    2-Rehin sözle
    [/size][size=2]şmesi,[/size][size=2] rehin edenin rehin alacaklı[/size][size=2]sına olan[/size][size=2] 100.000,00 USD KAR[/size][size=2]ŞILI[/size][size=2]ĞI 180.000,00 TL borçları[/size][size=2] ile her türlü teminatlarına,[/size][size=2] tahakkuk edecek (%2 aylı[/size][size=2]k[/size][size=2]) faiz ve her ne nam altı[/size][size=2]nda olursa olsun doğmuş veya doğacak borçlarına[/size][size=2] kar[/size][size=2]ş[/size][size=2]ı[/size][size=2]lık, ve keza alacağın tahsi[/size][size=2]line kadar süre içinde yapı[/size][size=2]lmış veya yapılacak her türlü mahkeme ve icra giderleri, ücreti vekalet, [/size][size=2]aylı[/size][size=2]k %2 [/size][size=2]akdi faiz, tescil harç ve masrafları ile her türlü harç, vergi ve sigorta giderleri gibi masrafları[/size][size=2] da kapsar.
    [/size][size=1][/size][size=2] 3-[/size]Rehin veren, rehnedilen ticari i[/size][size=2]şletmeyi ve unsurlar[/size][size=2]ı[/size][size=2]nı rehin alanca tayin edilecek miktar üzerinden ve lüzumlu görülen tehlikelere karşı rehin alanın lehine, onun göstereceği sigorta şirketine sigorta ettirmeyi, sigorta ettirmiş olanlarını zeyil ve ciro ile rehin alacaklısına devir etmeyi, müddetleri bittiğinde yeniden sigorta yaptırmayı, sigorta yaptırılmadığı takdirde rehin alacaklısı tarafından hiçbir ihtar ve ihbar yapılmadan sigorta ettirilerek, prim ve masraflarının borca ilave edilmesini, sigorta primi alınacak derecede bir hasar meydana geldiğinde de alınılacak primin rehin alacaklısına ait olduğunu, borçtan fazla ise fazlası iade ve eksik ise tamamlanmasını kabul ederler.[/size][size=2][/size][size=2]  
    4-
    [/size]
    Rehin edilen mal alacaklı[/size][size=2]nın borcu tamamen ödenip ibrası alınmadıkça üçüncü şahıslara devredilemez,hibe edilemez, rehnedilemez,[/size][size=2] ahara kiralanamaz, ba[/size][size=2]şka bir mahalle taş[/size][size=2]ı[/size][size=2]namaz, başkaları ile[/size][size=2] değ[/size][size=2]iştirilemez, taklit edilemez.
    [/size][size=2][/size][size=2] 5-[/size]Borçlunun sözle[/size][size=2]şme hükümlerine uymamas[/size][size=2]ı[/size][size=2] halinde alacaklı rehni paraya tahvil ederek alacağını alma hakkına sahiptir.[/size][size=2] 6-İş[/size][size=2]bu rehnin mevcudiyeti, [/size][size=2]rehina alanı[/size][size=2]n ;rehin vereni[/size][size=2]n aleyhine rehnin yetmemesi vesikası[/size][size=2] alınmadan önce dahi, borcun tamamı veya bir kısmı veya faiz ve sair teferruatı için haciz veya iflas yolu ile takibe geçmesine veya ihtiyati tedbir veya ihtiyati haciz kararı almasına mani değildir.Keza, birinci maddede yazılı borçları[/size][size=2]n tamamı[/size][size=2] veya bir kısmı için [/size][size=2]rehin veren tarafı[/size][size=2]ndan[/size][size=2] i[/size][size=2]şbu teminattan başka teminatlar da gösterilmiş oldu[/size][size=2]ğ[/size][size=2]u[/size][size=2] takdirde, rehin alan bunlardan dilediğ[/size][size=2]ine evvelce müracaat etme hakkını haizdir.[/size][size=2][/size][size=1]  
    7-
    [/size]
    Rehin alan tarafından, rehin veren aleyhine, herhangi bir sebeple ihtiyati haciz veya ihtiyati tedbir kararı almaya lüzum görüldüğü takdirde, rehin alanı[/size][size=1]n[/size][size=1] teminat vermekten vareste tutulmasını rehin veren şimdiden kabul eder.  
    8-
    Rehin alantarafından herhangi bir husus için rehin verenin aleyhine yapılacak tebligatı
    [/size][size=1] rehin veren [/size][size=1]kanuni ikametgâhı veya rehin verene yapılmış tebligat olarak şimdiden kabul eder ve İcra İflas Kanununun 21. Maddesinin rehin veren hakkında uygulanmasına muvafakat eder.
    [/size][size=1][/size][size=2] 9-[/size]Ticari i[/size][size=2]şletmenin Rehni taraflar[/size][size=2]ı[/size][size=2]n talebi ile ticaret veya esnaf siciline 10 gün içinde tescili ile geçerlidir.Tescil edilmezse Rehnin geçersiz olduğunu taraflar kabul ederler.
    [/size][size=2] 10-Ticari i[/size][size=2]şletme rehin sözleşmesinin uygulanmas[/size][size=2]ı[/size][size=2]ndan doğan ihtilafların halinde tescili yapan sicilin bulunduğu mahallin Ticaret Mahkemesi yetkilidir.
    [/size][size=2] 11-Sözle[/size][size=2]şme de yaz[/size][size=2]ı[/size][size=2]lı bulunmayan hususlarda 1447 sayılı ticari işletme Rehni kanunu ile, diğer ilgili sair mevzuat hükümleri uygulanır.[/size][size=2]
    12-Gerek bu rehin sözle
    [/size][size=2]şmesinin yap[/size][size=2]ı[/size][size=2]lması gerekse tescili için gereken her türlü masraflar , vergi ve harçlar ile sigorta bedellerini rehin veren tarafından ödenecektir. Bu sözleşme ile rehin edilen makine, araç ve listesi aşağıda verilmiştir. [/size][size=1]Bunları[/size][size=1]n rehin verenin[/size][size=1] malı olduğ[/size][size=1]un[/size][size=1]u ve üzerinden haciz, rehin veya herhangi bir takyidat bulunmadığını beyan ve kabul ederiz.[/size][size=2] 1-ESTEKS TEKSTİL DIŞ TİCARET SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ
    istanbul, Bağcılar, Güneşli, Evren mh, Evren cd. Kerenciler işmerkezi N.153 B.B.K.1/2
    [/size][size=1] JUKI Marka Sanayi Tipi Diki[/size][size=1]ş Makinalar[/size][size=1]ı[/size][size=1][/size][size=1] Komple Standart Aksesuarları[/size][size=1] ile[/size][size=1] MAKİ[/size][size=1]NE MODELİ ADET[/size][size=1] 1 MO-6714S-BE6-44H/G39/Q141/TO42/MC-8/AK 25
    Dört İ
    [/size][size=1]plik, Havalı[/size][size=1] İ[/size][size=1]plik Kesmeli Overlok Makinası[/size][size=1] 2 DDL-9000BSS-WB-AK141/CP180 25
    Direct-Drive Servo Motorlu, Panelli, Elektronik Düz Diki
    [/size][size=1]ş Makinas[/size][size=1]ı 3 MF-7723-U10-B56/UT33/SC921CN/M51N/CP18 7
    Elektronik, Düz Yataklı
    [/size][size=1], Üç İğneli, Karyokalı Etek Reçme Makinası[/size][size=1] 4 MF-7823-H21-B56/UT25/SC921/M51/CP18 5
    Elektronik, Burunlu, Regula Bı
    [/size][size=1]çaklı Etek Reçme Makinası [/size][size=1] 5 MF-7723-C10-B56/TC/FC/AK/AB2/IPG 3
    Bant/Biye Reçme Makinası
    [/size][size=1], Elektronik, Fotoselli, Kesicili.[/size][size=1] TOPLAM 65 ADET[/size][size=2] Diyerek sözlerini bitirdiler.
    Yazı
    [/size][size=2]lan bu tutanak okumaları için kendilerine verildi okudular . Yazılanların gerçek istekleri olduğunu beyan etmeleri üzerine ilgililer ve tarafımdan imzalandı, mühürlendi.
    ikibinoniki yılı nisan ayının üçüncü günü.03.04.2012


     
     
    [/size][size=2] Rehin Veren (Borçlu )
    ESTEKS TEKSTİL DIŞ TİCARET SANAYİ LİMİTED ŞİRKETİ adına SERDAR ÖZCAN
    istanbul, Bağcılar, Güneşli, Evren mh, Evren cd. Kerenciler işmerkezi N.153 B.B.K.1/2
     
     
     
     
    Rehin Alan (Alacaklı)
    [/size][size=2][/size][size=2] ASTAŞ ENDÜSTRİ TEKSTİL MAKİNALARI SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ adına HASAN KAYA AŞCI
    istanbul, Bağcılar, Koçman cd.N.57 [/size][size=2]
    [/size][size=1][/size][size=2]  
    Bakırköy 19.Noteri
    ALİRIZA ALPASLAN
    Yerine imzaya yetkili
    Katip ALİYE KAYA
     
    [/size][size=2]

    ARKADAŞLAR MERHABA



    BUGÜN SABAHTAN BERİ HİÇ İŞ YOK SİZDE'DE ÖYLEMİ
    BİRŞEY Mİ VAR BİZİM HABERİMİZ YOK. ;D

    ARKADAŞLAR MERHABA
    AŞAĞIDAKİ TEMLİKNAME HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ ALABİLİRMİYİM. MUAFİYETİ VARMI ACABA.




    TEMLİKNAME



    DEVREDEN
    (TEMLİK EDEN) : (1)YENİ VİZYON DERİ PAZARLAMA TİC.LTD.ŞTİ..
    (TEDARİKÇİ)
    (kayıtlı adresi Karlıbayır Mah.Eski Edirne Asfaltı.Yeşilce Sokak.No:27 Arnavutköy 34281 İstanbul’de bulunan ve vergi numarası 948 015 1344. olan)





    DEVRALAN
    (LEHİNE TEMLİK YAPILAN) : YAPI ve KREDİ BANKASI A.Ş.
    (kayıtlı adresi Çamlık sokak, Yapı Kredi Plaza, D blok, Levent 34330, İstanbul’de bulunan ve vergi numarası 9370020892 olan)





    MUHATAP : METRO GROSMARKET BAKIRKÖY ALIŞVERİŞ
    HİZM. TİC. LTD. ŞTİ. (METRO)
    (kayıtlı adresi Güneşli Kavşağı , Koçman Cad, 34212, Güneşli İstanbul’da bulunan ve vergi numarası 6200031354 olan)



    DEVİR TUTARI
    (TEMLİK TUTARI) : 632.287,00 TL
    (altıyüzotuzikibinikiyüzseksenyeditl)





    1- Devreden; Muhatap ile arasındaki ticari ilişkilerinden doğan ve Muhatap tarafından MSI platformuna aktarılan/aktarılacak tahakkuk etmiş ve edecek tüm istihkaklarının/alacaklarının içinden - Temlik Eden olarak MIAG CV (kayıtlı adresi NL-5921 KB Venlo, Antoniuslaan 85-b-c, Hollanda’da bulunan METRO AG grubu firması) ile imzaladığı MIAG Hizmet Sözleşmesi (ve aynı zamanda, anılan Sözleşmenin, MIAG Satıcı İskonto “MSİ” platformuna ilişkin şartları içeren ekleri) kapsamında ve alacaklarının/hakedişlerinin iştirası ve alım-satımı hakkında MIAG’a gönderdiği yazı ve vekaletnameleri uyarınca- yalnızca MIAG CV tarafından MSİ platformu kanalıyla YAPI ve KREDİ BANKASI A.Ş.’ne gönderilen iskonto talebi uyarınca METRO tarafından MIAG CV’ye devredilmiş olan, MIAG Hizmet Sözleşmemize konu olan 632.287,00 (altıyüzotuzikibinikiyüzseksenyeditl) TL’lık kısmını, Devralan tarafından MIAG CV firması lehine açılmış ve açılacak nakit ve gayrinakdi TL ve döviz her türlü kredilerin ve bu kredilerin faiz, temerrüt faizi, komisyon, gider vergisi, sigorta ücretleri, takip ve dava masrafları, vekalet ücreti gibi feri borçlarının ve adı geçen kredi müşterisinin YAPI ve KREDİ BANKASI A.Ş.’nin merkez ve tüm şubelerinde doğmuş ve doğacak münhasıran bu işleme dair kredi ile ilgili borç ve taahhütlerinin ve kredi ile ilgili kefalet ve garantilerinin teminatı olarak Borçlar Kanunu’nun 183. ve alacağın devri ile ilgili diğer maddeleri uyarınca, Lehine Temlik Yapılana gayrikabili rücu olarak teminaten devir ve temlik ettiğini kabul ve beyan eder.



    2- Devreden; yukarıda yazılı temlik tutarını tahsile, alacağının/istihkak alacağının Muhatap nezdinde tahakkuk ettiği veya edeceği tarihte Devralan’ın yetkili olduğunu ve Muhatap tarafından anılan Şubeye ödenmesinin gerektiğini kabul ile devrettiği alacaklar/istihkaklar üzerinde mevcut devir YAPI ve KREDİ BANKASI A.Ş. tarafından kaldırılmadığı sürece hiçbir tasarruf yetkisinin bulunmadığını kabul ve beyan eder.



    3- Devreden; Devralan’ın işbu alacağın devrinden dolayı yapacağı tahsilatları, yukarıda belirtilen kredi müşterisinin kredi borçlarından dilediğine mahsup etme hakkını haiz olduğunu, işbu temliknamenin) (Alacak Devir Taahhütnamesinin) bağımsız olarak bir ödeme ve borcu sona erdirme sonucunu doğurmayacağını, sadece Devralan tarafından bir tahsilat yapılması halinde, temlikin temin ettiğin borçlardan bu miktarda bir indirim yapılacağını ve işbu devrin, Devralan’a herhangi bir görev veya mükellefiyet yüklemeyeceğini, kabul, beyan ve taahhüt eder.



    4- Devreden, Devralan’ın işbu devre ilaveten kendisinden kabul edebileceği yeni alacak devri, mevduat rehni, kefalet, ipotek, menkul rehni vesair teminatı her zaman talep edebileceğini ve YAPI ve KREDİ BANKASI A.Ş.’ne bu talebi üzerine derhal talep ettiği ilave teminatı vermeyi kabul ve taahhüt eder. Devreden, YAPI ve KREDİ BANKASI A.Ş.’nin işbu Temliknameye (Alacak Devir Taahhüdüne) rağmen alacağının ve risklerinin tamamının tahsili için kendisine ve yukarıda belirtilen kredi müşterisine karşı haciz ve iflas yolu ile takip yapma, yasal yollara başvurma hakkının saklı olduğunu da kabul ve beyan eder.



    5- Devreden, uyuşmazlık halinde İstanbul Mahkeme ve İcra Dairelerinin yetkili, YAPI ve KREDİ BANKASI A.Ş.’nin defter ve kayıtlarının, bilgisayar kayıtlarının ve evrakının münhasır delil olacağını kabul ve beyan eder.



    6- Devreden, yukarıda yazılı adresinin kanuni ikametgahı olduğunu, bu adresini değiştirdiği takdirde yeni adresini onbeş gün içinde Noter vasıtasıyla Devralan’a bildireceğini, bildirmediği takdirde yukarıdaki adrese yapılacak tebligatın geçerli olacağını ve hakkında İcra ve İflas Kanunu’nun 21.maddesinin uygulanmasına muvafakat ettiğini kabul ve beyan eder.



    7- Devreden, Muhatabın işbu Temliknamenin (Alacak Devir Taahhüdünün) kendisine tebliğini müteakip, devir muvacehesinde, Devralan’a karşı tediye yükümlülüğünü, Devralan adına YAPI ve KREDİ BANKASI A.Ş. Genel Müdürlüğüne yazılı olarak teyit etmesini rica eder.



    8- Devreden iş bu temliknamenin Devralan (YAPI ve KREDİ BANKASI A.Ş.)’nin MIAG CV firması üzerinden iskonto işleminin fonlanabilmesi için açılan ve açılacak krediye ilişkin ana para ve iskonto faiz borcunun yanı sıra bu krediden kaynaklanan borçlarına karşılık olmak üzere düzenlendiğini, MIAG CV firmasının YAPI ve KREDİ BANKASI A.Ş. neznindeki başkaca borçlarına ilişkin düzenlenmediğini kabul ve beyan eder

    KUPONLARIN ŞEFFAF KUTULARA KOYDUKLAKLARINDA TESBİT YAPILMIŞMIYDI.
    EĞER TESBİT YAPILMIŞ İSE İLK ÖNCE AYRI BİR TUTANAK İLE ŞEFFAF KUTULARI AÇIP İÇİNDEKİ KUPONLARA SIRA NUMARASI VERECEKSİNİZ. KULLANILMAYAN KUPONLAR VARSA EĞER ONLARIDI TUTANAK İÇİNDE YAZMANIZ GEREKİR.
    DAHA SONRA SAYI BELLİ OLDUĞUNDA ANCAK ÇEKİLİŞ YAPABİLİRSİNİZ.
    ALLAH YARDIMCISINIZ OLSUN BERBAT BİR İŞ (SIRA NUMARASI VERİRKEN YANLIŞLIK YAPTIYSANIZ YANDINIZ.)

    5510 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu’nun “Devir, temlik, haciz ve Kurum alacaklarında zamanaşımı” başlıklı 93. maddesinde “Bu kanun gereğince sigortalılar ve hak sahiplerinin gelir, aylık ve ödenekleri, sağlık hizmeti sunucularının genel sağlık sigortası hükümlerinin uygulanması sonucu, kurum nezdinde doğan alacakları, devir ve temlik edilemez

    ARKADAŞLAR GÜNAYDIN
    DEFTER GİRİŞLERİ YAPARKEN ŞİRKETLERİN TİCARET SİCİL NUMARALARINI YAZMAYI UNUTMUŞUM.
    NASIL GİRİŞ YAPIP DÜZELTEBİLİRİM. YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM. TEŞEKKÜRLER.

    Günaydın

    Hiç bu şekilde tesbit yapmadım. Bana göre bu tesbiti yaparken mermerlerin kg, adetlerini , bir taneden fazla mermer varsa uzunluklarını (en ve boylarını) ve ne kadar sürede kırdığını yazmalısın.

    ARKADAŞLAR MERHABA
    VEZNE KODU 4.9 OLAN İŞLEMİ NASIL UYGULUYORSUNUZ.BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM.

    KİRA SÖZLEŞMESİNİN EK BİR MADDE KOYUP, BU KİRA SÖZLEŞMESİ TARAFLARIN BİRİNİN VEFATI HALİNDE DAHİ DEVAM EDER DİYE YAZILIRSA EĞER. DİĞER MİRASÇILARIDA BAĞLAR, EĞER MİRASÇILAR MİRASI RED ETTİKLERİ TAKDİRDE BU SÖZLEŞME GEÇERSİZ OLACAKTIR.