Posts by M.KORKMAZ

    İki Limited şirket, tek bir iş için iş ortaklığı sözleşmesi yapmak istiyor. Bu konuda dikkat etmem gereken hususlar nelerdir ? Vezne 4.71 den mi kesilecek ? Harç damga muafiyeti var mı?

    Arkadaşlar, [color=rgb(20, 24, 35)][size=14px] 5 yılı doldurmamış bir özürlü aracı için feragatname yapılacak. Nelere dikkat etmek gerekir. ÖTV ile ilgili bizim yapmamız gereken bir şey var mı?[/size][/color][color=rgb(20, 24, 35)][/size][size=14px] [/size][/color]

    Abi aynı durum benim başıma da geldi. Trafiği aradım. Feragat işlemini yapılsa dahi tescil işleminin yapılamayacağını söylediler.

    TEMLİKNAME HARÇ VE DAMGADAN MUAF MI?

    TEMLİKNAME
    ANTALYA İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİGİ GENEL SEKRETERLİGİ ATATÜRK DEVLET HASTANESİ YÖNETİCİLİGİ ile imzalamış olduğumuz 02/08/2013 tarihli kira sözleşmesinden doğmuş/doğacak her türlü hak ve alacaklarımızı ve her ne ad altında olursa olsun tarafımıza ödenmesi gerekecek tüm para ve gelirleri, (*) Türk Borçlar Kanununun 183. ve alacağın devri (alacak temliki) ilgili müteakip maddelerine uygun ve gayrikabili rücu olarak TÜRKİYE İş BANKASI AŞ.'den kullandığımız/kullanacağımız kredilerden doğmuş ve doğacak her türlü borçlarımız nedeniyle şimdiden devrettiğimizi (temlik ettiğimizi), söz konusu kira bedellerinin işbu Alacağın Devri Sözleşmesi (temlikname) tarihinden itibaren kiracı tarafından TÜRKİYE İş BANKASI AŞ. şARKİKARAAGAÇ Şubesi nezdindeki TR07 0006 4000 0013 3700 3046 66 numaralı hesaba yatırılacağını,bu alacaklarımızın devri (temliki) sonucu Bankaca tahsilat yapıldığı ve borca mahsup edildiği oranda Bankaya olan borcumuzun sona ereceğini, devir (temlik) ettiğimiz alacaklarımızı ilgili ödeme yerinden talep, tahsil ve ahzu kabza alacağı devralan (temellük eden) Türkiye İş Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü ve özellikle şARKİKARAAGAÇ Şubesinin yetkili olduğunu beyan ve kabul ederiz. Ayrıca, Türkiye İş Bankası AŞ.'nin bu işle ilgili olarak yapılan ödemeleri izleyebilmesi için gerekli her türlü bilgi, belge, hesap ve kayıtları takip etmeye ve incelemeye yetkili olduğunu, ancak yapılan ödemelerin yeterliliği konusunda araştırma yapmaya mecbur olmadığını, temlik edilen alacaklarla ilgili işlemlerin yürütülmesinden de sorumlu olmayacağını, temlik edilen alacağın tahsilini sağlamak için herhangi bir işlem yapmak, kanuni takibe geçmek gibi mecburiyetlerinin bulunmadığı ve vaki olabilecek her türlü gecikmelerden sorumlu tutulmayacağını, Bankanın temlik nedeniyle tahsil edeceği paraları Bankaya karşı borçlarından dilediğine mahsup edebileceğini, temlik edilen alacakların tahsilinde, Banka veznesine yatırıldığı veya TR07 0006 4000 0013 3700 3046 66 numaralı hesaba intikal tarihini takip eden iş gününün valör tarihi olarak alınmasını, bu alacak temlikinin borcumuzun tamamı üzerinden Bankanın takip hakkını etkilemeyeceğini kabul, beyan ve taahhüt ederiz.
    02.08.2013 tarihli sözleşmeden kaynaklanan hak ve alacaklarımızın ve her ne ad altında olursa olsun tarafımıza ödenmesi gerekecek tüm para ve gelirlerin 270.000- TL (İKİYÜZYETMİşBİNTÜRKLİRASl)'lık kısmını temlik muamelesi anında mevcut olduğunu başka bir temlik sözleşmesine veya rehin, haciz vb. takyidata ya da temlik engeline konu olmadığını kabul, beyan ve taahhüt ederiz. [/t][/t]

    İşbu temliknamenin bir suretinin ANT AL Y A İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİGİ GENEL SEKRETERLİGİ ATATÜRK DEVLET HAST ANESİ YÖNETİcİLİGİ 'NE tebliğini arz ve rica ederiz. [/t][/t]

    Dosyalar

    Yönetim kurulu karar defteri
    MADDE 10 – (1) Yönetim kurulu karar defteri, anonim şirketlerde yönetim kurulunun,
    sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerde yöneticinin veya yöneticilerin şirket yönetimi
    ile ilgili olarak aldığı kararların yazılacağı ciltli ve sayfa numaraları teselsül eden defterdir.

    Madde de görüldüğü üzere yönetik kurulu karar defteri, anonim şirketler ve sermayesi paylara bölünmüş komandit şirketlerde kullanılmaktadır. Tarım Tredi Kooperatifinin Yönetim Kurulu Karar Defteri onaylatmasına gerek yok. Tarım Kredi Kooperatifinin Genel Kurul Toplantı ve Müzakere Defteri onaylatması gerekmiyor mu?

    584. madde açık ve net: Eşlerden biri, ancak diğerinin yazılı rızasıyla kefil olabilir. Ancak, fıkrada bu kuralın iki istisnasına yer verilmiştir. Birinci istisna, mahkemece verilmiş bir ayrılık kararı olması; ikincisi ise eşlerden birinin yasal olarak ayrı yaşama hakkının doğmuş olmasıdır. Söz konusu istisnalardan birinin varlığı durumunda eşin rızası aranmayacaktır.
    İstisnalar açık belirtilmiş Eşlerin birlikte kefil olmaları durumunda muvafakata gerek yoktur demiyor.
    Bence karşılıklı muvafakat gerekli.

    Trafik yönetmeliği 40.md.si ile ile 237 sayılı Taşıt kanunu 13. md.ye göre "resmi taşıtların satışı yapılmadan önce, taşıtın maliki olan kurum tarafından trafik tescil şube veya bürolarında trafikten çekme veya hurdaya ayırma işlemi yaptırılması zorunludur." denilmektedir . Buna göre işlem yapmak gerek. anlaşıldı. İlginize teşekkürler sema hanım.

    Bu mübarek gecede dualarınızın kabul ve makbul olması dileklerimle Regaib Kandilinizi kutlar size ve sevdiklerinize hayırlara vesile olmasını dilerim.

    Sözleşmede tek taraflı feshetme maddesi var ise ve bu maddeyeye dayanarak tek taraflı fesih ihbarı düzenlenirse makbuzu fesihnameden mi yoksa ihbarnameden mi kesmeliyiz?

    Değerli meslektaşım ilk hisse devrini ortak dışından yaptıktan sonra ikincisi bazı müfettişler ortak içinden yapacaksınız diyor ama bana ters geldiğinden dolayı yani tescili olmadan diğer müfettiş sorun yaptığından dolayı ben yinede ortak dışından kesiyorum , tek işlemde yapamazsınız !!


    Kemal ben de bu tür hisse devirlerini söylediğin şekilde yapıyorum. Fakat Duygu hanım tek işlemde yapınca karışık oluyor diye yazmış , acaba tek işlemde de yapabiliyo rmuyuz? diye şüphelendim.