Posts by metin


    Değerli Meslektaşım bilgilendirme için teşekkürler bizim kendi bilgisayarlar arası aktarımlarda kurum bilgileri aynı olmasından dolayı sıkıntı olmamıştı, hasan beye bilgilendirmelerinden dolayı teşekkür ediyorum. selam ve dua ile...

    Değerli meslektaşlarım Sendika Üye kayıt ve üyelikten çekilme ile ilgili olarak gönderilen örneklerin yazım.net tasarımdan hazırlamış olduğum tasarım dosyası Ek' tedir.
    Tasarım Dosyasını Yazım Net te kullanmak için ;
    - Bilgisayara indirildikten sonra
    - Sıkıştırılmış dosyayı sağ tuşa tıklayarak buraya çıkart seçeneği ile masa üstüne kaydedebilir yada Dosyaları çıkart seçeneği ile Hedef yol kısmına C:\Program Files\DMA\YAZIM.NET\DATA\Kutuphane yazılarak Tamam dediğimizde direk kütüphane dosyası içerisine çıkarmış olur.
    - Tasarım Dosyasını eğer masa üstüne çıkarttı isek dosyayı C:\Program Files\DMA\YAZIM.NET\DATA\Kutuphane dosyası içerisine kopyalanır.
    - Yazım.net Ana Ekranda Sol Üst te "BİLGİ GİRİŞLERİ" butonuna tıkladığınızda Alttan 2. sırada bulunan "NOTERLİK BİLGİLERİNİ DÜZENLEME" seçeneğini tıklayınız, Sağ alt köşede bulunan "KAYDET VE KAPAT" tıklayınız.
    - Yazım.net ' e giriş yapılarak Ana Ekrandan İşlem Tasarım Transferi veya Sistem - İşlem Tasarım Transferi tıklanır.
    - Açılan ekranda sol üstte Bulunan Kitaplıklar (Şablon Adları) kutucuğundan Sendika işlemleri dosyası seçilir.
    - Altında açılan Sendika İşlemleri Ana Başlığı Sol taraftan (+) , (-) yapılarak açılan dosyadan iki tasarım dosyasıda işaretlenip, Alt kısımda bulunan Transfer Et seçeneğine tıklandıktan sonra Yazım.Net, Yazıma giriş bölümünde Sendika İşlemleri Ana Başlığı yok ise başlık açılmış olur var ise Sendika İşlemleri altında Sendika Üye Kayıt Fişi-yeni ve Sendika Üyelikten Çekilme - Yeni adı altında iki adet işlem eklenmiş olur. T.C kimlik numarasını , sendika iş kolu ve kodu nu serbest moda geçilerek yazabiliriz, Yazım Net görüntüsüde ekteki dosyada mevcuttur.selam ve dua ile...


    Hatalar düzeltildikten sonraki, yüklemede izlenecek yolun son hali yukarıdaki gibidir, selam ve dua ile....

    Sayın değerli katip arkadaşlar;


    Anladım ki derdiniz büyük. Biz noterler de kendi dertlerimizi yazıyoruz, çözmeye çalışıyoruz. Aslında aynı sahada farklı pozisyonlarda çalışsakta dertlerimiz ortak. Benim yukardaki yazım direk size yönelik bir yazı değil. İsterseniz bir defa daha okuyun diye alıntıladım kendi yazımı. Dikkatle okursanız bana hak vereceksiniz.


    Benim yazım, değerli bir meslektaşımın Noterlerin maaşlı hale getirilmesi için teklif hazırladığını söyleyince ironik olarak onun teklifine yönelik bir yazı. Siz de kadro isteyince ikisini harmanlayıp ironik bir yazı yazdım. Yazı da katipleri aşağılayan, maaşlarını az veya çok gören bir ifade yok. Olamaz da, olmamalı...


    Aslında sizin isteğiniz noterlerin pozisyonu bu şekilde kalsın, ancak katiplerin istikbali noterlerin iki dudağı arasında olmasın, TNB tarafından her katip için kadro verilsin, kıdeme, noterlik sınıfı ve iş sayısına göre ücret durumunu objektif olarak TNB tespit etsin, memur maaşları noterlerin keyfi takdirine kalmasın. Bütün noterliklerde bu sayede kıdeme göre bir ücret adaleti sağlansın. Gayet makul ve mantıklı teklifler bunlar. Ben şahsen bu teklifin gerçekleşmesinden yanayım. Her yıl ücret pazarlıkları ve kırgınlıklarından da kurtulmuş oluruz böylece.


    Oysa benim ironik yazım bu konuda değil. Karadenizlinin mesela deduk demesi gibi, şayet noter arkadaşın teklifi Allah korusun kabul edilirde biz maaşlı devlet memuru, haliyle sizlerde maaşlı devlet memuru olursanız. Hakim-savcı ve adliye memurları gibi her ikimizinde yani noterlerin ve katiplerin maaşları devlet tarafından ödenir noterliğin gelirleri hazineye ait olursa neler olur şeklinde ironik bir senaryo yazdım.


    Bu yüzden sizi üzen ifadeler size yönelik değil. İstemediğim halde kırılmanıza sebep olduysam da özür dilerim. Sizler bizim olmazsa olmazlarımızsınız. Belki üçüncü sınıflarda kendi işimizi kendimiz görebiliriz ama iş sayısının ve çeşitliliğin arttığı ikinci ve birinci sınıflarda siz olmadan bizim bir şey yapmamız mümkün değil. Bütün noterler bunun farkında merak etmeyin. Öyle değersiz, noterlikte bir eşya gibi görüldüğünüz duygularına kapılmanız beni üzdü. Sizler bizim için değerlisiniz.


    Dilerim kadro işiniz gönlünüzün istediği gibi olur. Zaten biz noterleri atandığımız yerde iki şey psikolojik sıkıntıya sokuyor: Meslektaşlarımızla yaptığımız demirbaş eşya pazarlığı, birde personelle yaptığımız ücret pazarlığı. İnşallah ikiside çözülürde bu sıkıntılardan kurtulur daha rahat bir çalışma ortamında çalışma imkanına kavuşuruz.


    Hepinize selamlarımı ve sevgilerimi sunuyorum değerli katip ve başkatip arkadaşlarım.


    Halil Dalman - Serik 2.Noteri

    Ben cevabımı verdim, haksızlık karşısında kimse susmasın, yoksa daha çok bizi böyle değersiz bir eşya yerine bile koymazlar, selam ve dua ile...

    Bunu araç satışları ile ilgiliseminerde oda başkanına sordular sayın başkanda ağzından kaçırarak eklenecek evraklarla ruhsatın değişmesine gerek kalmadan satış yapılabilir denmişti, genelge hatırlatılması üzerine beyanını değiştirerek tabiki ruhsatın değişmesi gerekir demişti, çoğu noterliklerde bu şekilde satışlar yapılıyor ve vatandaşla ruhsatın değişmesini isteyen noter arasında ister istemez sıkıntı çıkmaktadır, zaten doğru düzgün ifade edilen ve uyulan ne genelgemiz var ne de genel yazımız, selam ve dua ile...

    TÜRK TİCARET KANUNU


    Kanun No. 6102
    Kabul Tarihi: 13/1/2011


    BEŞİNCİ KISIM


    Ticari Defterler


    A) Defter tutma ve envanter


    I - Defter tutma yükümlülüğü


    MADDE 64-


    (3) Ticari defterler, açılış ve kapanışlarında noter tarafından onaylanır. Kapanış onayları, izleyen faaliyet döneminin altıncı ayının sonuna kadar yapılır. Şirketlerin kuruluşunda defterlerin açılışı ticaret sicili müdürlükleri tarafından da onaylanabilir. Açılış onayının noter tarafından yapıldığı hâllerde noter, ticaret sicili tasdiknamesini aramak zorundadır. Türkiye Muhasebe Standartlarına göre elektronik ortamda veya dosyalama suretiyle tutulan defterlerin açılış ve kapanış onaylarının şekli ve esasları ile bu defterlerin nasıl tutulacağı Sanayi ve Ticaret Bakanlığınca bir tebliğle belirlenir.


    -///////////////////////////////////////-



    13 Aralık 2011 SALI
    Resmî Gazete
    Sayı : 28141

    TEBLİĞ

    Maliye Bakanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığından:



    3.3. Elektronik Defter Oluşturma


    3.3.1. Bu Tebliğ kapsamında kendilerine izin verilenler, http://www.edefter.gov.tr internet adresinde duyurulan format ve standartlara uygun olarak ve aylık dönemler itibarıyla elektronik defterlerini oluşturmaya ve saklamaya başlayacaklardır. Defterlerini elektronik defter biçiminde tutmaya başlayanlar, söz konusu defterlerini kâğıt ortamında tutamazlar.
    3.3.2. Elektronik defter tutma sürecinde hesap döneminin ilk ayının beratının alınması açılış onayı, son ayının beratının alınması ise kapanış onayı yerine geçer.


    3.3.3. Uygulamadan yararlananlar, aylık dönemler itibarıyla oluşturdukları elektronik defterler için, aşağıda yer alan adımları izleyerek berat almak ve bunları istenildiğinde ibraz etmek üzere muhafaza etmek zorundadırlar.


    a) Gerçek kişiler elektronik defterlerini, ilgili olduğu ayı takip eden ayın son gününe kadar (Aralık ayına ilişkin defterler gelir vergisi beyannamesinin verilme süresinin sonuna kadar) kendilerine ait güvenli elektronik imza ile imzalar.


    b) Tüzel kişiler elektronik defterlerini, ilgili olduğu ayı takip eden ayın son gününe kadar (Hesap döneminin son ayına ait defterler kurumlar vergisi beyannamesinin verilme süresi sonuna kadar) kendilerine ait mali mühür ile onaylar.


    Değerli Üyelerimiz,


    Bilindiği üzere Noterlerin Defter ve Belge Onaylama İşlemlerinin daha hızlı eksiksiz ve doğru bilgilerle yapılabilmesi için Elektronik Ortamda yeni bir uygulama başlatılmıştır.


    Bu uygulamada Aralık 2011 ay sonunda yoğunluktan kaynaklanabilecek olası sorunlar için gerekli tedbirler Birliğimiz tarafından alınmaya devam edilmektedir.


    Son günlerde yaşanabilecek yoğunluğun azaltılması ve daha kaliteli hizmet alabilmeniz için lütfen çalıştığınız Serbest Muhasebeci ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ile görüşerek oluşturdukları "Defter Listeleri"'nin noterlik işlemlerini ayın son günlerine bırakmadan tamamlatarak makbuzlarını kestirmeleri konusunda bilgilendiriniz.


    Bilginize sunarız.


    Saygılarımızla.


    Bilgi İşlem Müdürlüğü

    Değeli abim sayın adminim teşekkürler, biz bu yıl girilecek bilgiler seneye güncelleme yapılıp tekrar girmenize gerek kalmayacak demiştik ama seneye ortaya çıkacak bu sıkıntı hayırlısı bakalım...


    Arkadaşlar neden yazı ücreti alıyorsunuz anlamadım, yazı yazmıyoruz ki, karşılaştırma almak gerekmezmi, 1 karşılaştırma alınca 39,56 TL. tutuyor.



    Meslektaşıma katılıyorum eğer tamamen boş gelip isim ve T.C kimlik numarası kısmını biz doldurur isek o zaman 1 yazı alınıp 41.25.-TL olur, selam ve dua ile...


    İnternet ortamında çalışma bakanlığına bildirildiğinden....


    Değerli Meslektaşım Sendika Üye Kayıt ve Üyelikten Çekilme test aşamasında olduğundan Çalışma Bakanlığı' na internet ortamından gönderim yapılmamaktadır, sadece TNB ye bildirim yapmaktadır o da bilgi amaçlıdır, zaten 2012 de yeni sendikalar kanununda sendika işlemlerini Noterlerden kaldıracaklar, eğer tersi olup sendika işlemleri Noterlerde devam ederse Çalışma Bakanlığı ile ağ bağlantısı kurulup bu bildirimler yapılacaktır, selam ve dua ile...

    Değerli meslektaşlarım maktu bir ücret olmaması nedeniyle, mirasçı sayısı artınca nasıl yazıyı arttırıyorsak vekaleten yapılan mirasçılık belgelerinden de dayanak yazılıp karşılaştırma alınması gerekir diye düşünüyorum, gerek bu konularda gerekse okur yazar olmayanlar konusunda kafalarda soru işareti bırakmayacak bir genelge veya genel yazı çıkması lazımdı (mirasçılık belgesi için 04.10.2011 Tarihli 99 Numaralı Genel Yazı var ama bu soruların cevabı yok) ama hala bir ses yok, hayırlısı bakalım, selam ve dua ile...

    28.10.2011 ,12:478.10.2011 ,12:47


    Değerli Üyelerimiz,


    Bilgi İşlem Müdürlüğü bünyesinde sürdürülen yeni dönem bilgi sistemleri dönüşüm çalışmaları planlı bir şekilde sürdürülmektedir. Bu çalışmalar, yeni uygulama yazılımlarının hazırlanması, iş sürekliliği için gerekli ağ altyapısının kurulması, yardım masasının yeniden yapılandırılması ve bilgi güvenliği altyapısının kurulması başlıkları altında devam etmektedir. Bunların dışında mevcut çalışan yazılımların desteği de sürdürülmektedir.

    Yeni dönem Noterlik uygulama yazılımlarının gerçekleştirme çalışmaları uluslararası yazılım geliştirme standartlarına (CMMI) uygun yürütülmektedir. Standartlara uyumluluk için gerekli altyapılar kurulmuş olup bu konuda çalışacak olan teknik personelin eğitimleri tamamlanarak yazılım geliştirme işlemleri başlatılmıştır.

    5000'den fazla kullanıcısı olan yazılımların internet hattı olmadan da çalışabileceği tarzda bir altyapı hazırlanmaktadır.
    Yapılan planlama ve sürdürülen çalışmalar ışığında, planlanan çalışmalar dışında devreye girebilecek ve acil olabilecek yeni işler olmadığı takdirde projenin tamamlanıp yeni dönem yazılımlarının 2012 yılı Mart/Nisan ayları içinde açılması öngörülmektedir.

    Yeni dönem çalışmaları sürdürülürken yasal zorunluluk nedeniyle hazırlanması gereken Mirasçılık Belgesi uygulama yazılımı 01/10/2011 tarihinde hizmete açılmıştır. Kurumlar arası iş yapma modelinin bir örneği olan bu uygulama yeni dönemde belirlenen uluslar arası yazılım geliştirme standartlarına göre hazırlanmıştır. Bu tür uygulamaların Klasik uygulama geliştirme yöntemleri ile gerçekleştirilmesi çok zordur.Sistem, Nüfus ve Vatandaşlık işlerinden aldığı bilgiler ile başvuru sahibinin ve miras bırakanın akrabalık ilişkilerini incelemekte, ortaya çıkan soybağı üzerine, önceden belirlenmiş olan iş kurallarını uygulayarak mirasçıları ve miras dağılım paylarını hesaplamaktadır.

    Yeni dönemde daha sağlıklı, yeni teknolojilere dayanan, işlerimizi daha verimli yapabileceğimiz nitelikli bilişim çalışmalarında başarılı olmak ve kurumumuzu daha ileriye götürecek projeler yapabilmek dileğiyle.

    Saygılarımızla.


    TNB Bilgi İşlem Müdürlüğü


    Kullanım klavuzunu dikkatlice okurlarsa sorun olmaz.
    Klavuzun 22. sayfasında bilgi verilmiş.
    Okuma alışkanlığımızda çok maşallah. :) Hayırlısı bakalım arayanlar olacak tabiyki. Saygılarımla...


    Değerli Meslektaşım o ayarlamayı yapmak sorunu çözmüyor onun için bu programı yüklemek gerekiyor, çok şükür okumayıda severiz :)))

    Değerli meslektaşlarım muhasebecilere şifre verme ve tarif etme işlemlerini büyük ölçüde tamamladık, biz bu sisteme başladığımız zaman ortaya çıkan meşruhat çıktısı alma sıkıntı şuanda muhasebecilerde de çıkmaktadır, ben bürolarına gittiğim muhasebecilerin bilgisayarlarına şifremle giriş yapıp TNB Ana Sayfa => Hizmetler => Program Yükleme => Genel => XML YAZDIR programını indirip çalıştırıyorum, programı masaüstlerine kaydediyorum diğer bilgisayarlardada bu hata olduğunda yükleme yapsınlar diye, bu programı TNB bilgi işlem muhasebeci bilgi girişi ekranına koysaydı daha iyi olurdu, bu konuda eksiklik olmaktadır şifre veren meslektaşlarımızın zaten muhasebeciler angarya gibi gördükleri bu işte iki defa uğraşmaktansa dikkat etmelerinde fayda olduğunu düşünüyorum selam ve dua ile...