Posts by dayı

    Yanlış anlamadıysam, bundan böyle şirketler herhangi bir iş için verdiği vekaletnamelerle ilgili olarak A.Ş:ler yönetim kurulu, Limitedler ortaklar kurulu kararı almak zorundalar, bizde bu kararı yapacağımız vekaletnameye müsdenit olarak eklemek zorundayız... Aksi takdirde vekaletname düzenleyemiyoruz. Ayıkla pirincin taşını, gelde bizim milletimize bu durumu anlat anlatabilirsen..

    Senet protestolarında bizde kalan protesto evrakının arkasına senedin fokopisi çekiyoruz.
    bu konu ile ilgili genel yazı, genelge veya kanun metni hangisinde bahsediliyordu. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

    Sayın meslektaşlarım,
    Bu ay içinde hepimizinde bildiği gibi YEVMİYE DEFTERİ kapanış işlemlerimiz var.
    Peki;
    ilgili bizden ENVANTER ve KEBİR defterinin kapanışınıda isterse ne yapacağız,

    Sevgili kardeşim,
    13,6 'ya işlem değerini 100000 TL giriyorsun, tüm imzalar için gösterdiğin bu değer üzerinden harç alıyor.
    dier 13,7 de ise her imza kendi devir payı üzerinden harç ödüyor,
    şayet 13,6'ya devredilen hisse miktarları üzerinden girersen sonuçta 13,7'nin toplam harcı kadar harç aldığını göreceksin.

    3.3. Bu mahalde hâlihazırda muris Rifat KAZEL adına tapuda tescilli Tekirdağ İli Yavuz Mahallesi Sazlıdere Sokağı 1348 Ada 5 Parsel A Blokda kayıtlı 4/132 arsa paylı 2 nolu meskenin tamamının Kaniye Kazel adına intikal ettirilmesine murisin diğer mirasçıları Ülkü Mete, Ülker Eler, Hüseyin Kazel ve Ayten Kaya tarafından rıza gösterilmekte, adı geçen mirasçılar bahse konu mesken üzerindeki haklarından Kaniye Kazel lehine feragat etmektedirler.

    3.4. Kaniye Kazel, Tekirdağ İli Yavuz Mahallesi Sazlıdere Sokağı 1348 Ada 5 Parsel A Blokda kayıtlı 4/132 arsa paylı 2 nolu meskenin adına intikal ettirilmesine gösterilen muvafakat ve muris Rifat KAZEL'in de İpsala Noterliğinin 04.09.1996 tarihli ve 3527 nolu vasiyetnamesiyle sabit olan son arzu ve isteklerinin bu yönde olması dolayısıyla terekeye dâhil olan ve ayrıntıları aşağıda belirtilen gayrimenkuller üzerinde herhangi bir hakkının bulunmadığını, murisin mirasçılarından bu gayrimenkullere yönelik başkaca herhangi bir talepte bulunmayacağını, tüm talep ve dava haklarından gayrikabili rücu feragat ettiğini, bahse konu malvarlıklarının Ülkü Mete, Ülker Eler, Hüseyin Kazel ve Ayten Kaya adına intikal ve tesciline muvafakat ettiğini kabul, beyan ve taahhüt etmektedir.


    3. ve 4. maddelerde ki feragatler benim kafamı karıştırdı. sanki iki işlem bir arada yapılor gibi hem taksim hemde feragat,
    feragat ettik diyeceklerine; "murisimizin vasiyeti gereğince ve yine aramızda vardığımız mutabakat neticesinde; hiçbir bedel ve miktar farkı gözetmeksizin. Murisimizden bize intikal eden;
    **** taşınmazın .... adına
    **** , **** , **** taşınmazlarında eşit ve müsavi hisseler ile */******* adlarına kayıt ve tescil edilmesini, bahse konu taşınmazları aramızda bu şekilde taksim ettiğimizi bu taksim neticesinde birbirimizden herhangibir hak ve talepte bulunmayacağımızı kabul ve beyan ederiz.

    şeklinde bir cümleyle bağlarlarsalar daha iyi olur görüşündeyim.
    saygılarımla..


    Üstad sirküleri inceliyoruz ama yinede belirtmek istiyorum kullandırılan kredi diyor. Ama temliknamelerde kullandırılan/kullandırılacak yazıyor genelde.



    Dikkat dilmesi gereken husus budur.



    Sayın Meslektaşlarım;
    Muharrem kardeşimizin söylemeye çalıştığı konu ileride herhangi bir harç veya damga vergisi ikmaline maruz kalmamız açısından son derece önemlidir. ve bu konuda kendisine sonuna kadar katılıyorum.

    Ayrıca bu tür işlemlerde kullandırılmış veya kullandırılacak krediler ibaresinin yanı sıra şöyle bir ibareye "bankamızca kullandırılan kredilerden ve bankamız nezdinde doğmuş ve doğacak her türlü borç ve kefaletlerinden dolayı" dikkat etmenizi önemle rica ederim.
    Saygılarımla.


    kesinlikle serpil hanım biri balıkesir de biri antalyada adamlar ödemişde iş yapıyorlar ve araçlarının ödemiş plaka olmasını istediler çıkamadık işin içinden usulen ödemişten birine satış oldu plaka değişikliği yapıldı sonra adi ortaklığa sabit plaka ile satış yaptık ancak böyle yapabildik



    Sayın meslektaşım,
    Adi ortaklığa nasıl satış yapabildiniz.

    Sayın Meslektaşım;
    Adi ortaklıklar adına araç tescili yapılmıyor.
    ortaklığa dahil olan kişilerin kendi adlarına araç satışı gerçekleştireceksiniz.


    Görüldü ve ara onay yaparken bazen aynı sayfaya her ikiside sığmıyor. Son kaydın aldına görülmüştür yapıyorum, devamındaki sayfayada (örnek 120 sayfada görüldü 121. sayfaya ara onayı yapıyorum, ara onay yaparkende 122-198 sahifede ara onay yapılmıştır diye yazıyorum.



    uygulamanız doğrudur.herhangibir sorun yok.

    BİZİM UYGULAMAMIZ
    Yarım beyaz kağıda;
    GÖRÜLMÜŞTÜR.
    120.Sayfa
    Defter sahibinin adı soyadı/ünvanı
    TARİH:
    Y.NOLU
    MÜHÜR -İMZA
    Defterin ilk onay sayfasından bir fotokopi alıyorum.



    2012 Bu şekilde kapatıp, 2013 için açılışı bu şekilde yapıyoruz.




    Sayın meslektaşım,
    yaptığınız yanlış, size yapmanız gerekeni yukarıda açıkladım.
    gerisi size kalmış.
    Saygılarımla,

    Sayın meslektaşım,
    Defter kullanılmayacak ise kapanış formu doğru.
    şayet defter yeni mali dönem için kullanılacak ise
    kapanış yaptığınız deftere yenileme onayı yapamazsınız. Onun içindirki;
    Yeni mali dönem için kullanılacak defterler için:
    kapanış tastikinde;
    yalnızca; GÖRÜLMÜŞTÜR. mühür-imza-tarih-Y.no
    yeterlidir.
    devamındaki yenileme onayınızda hiçbir sorun yoktur.
    Saygılarımla.

    Sayın Ç.Ayça
    Size hitap şeklimizi belirlemek açısından, Profilinize hangi noterlikte çalıştığınızı ve ünvanınızı yazarsanız. bizler için çok iyi olacaktır.
    Sorunuza gelince; Düzeltme beyanı ve tescil talepnamesi (beyanı) birbirlerinden ayrı iki işlemdir. Size tavsiyem işlemleri ayrı ayrı yapmanızdır.

    Böyle bir işlemi Ticaret Sicil Müdürlüğünün kabul edeceğini zannetmiyorum. Onlar kabul etse dahi siz düzenlemeyezsiniz.

    MADDE 14 –(1) Noterler ile ticaret sicil müdürlüklerinin yapacağı AÇILIŞ onayları defterin ilk sayfasına yazılır ve aşağıdaki bilgileri içerir:

    Bu ibare (AÇILIŞ) ilk tebliğde' de sicil tastiknamesi için vardı.
    Bu tebliğde kullanılan AÇILIŞ ibaresi tüm defterleri (YENİ MALİ DÖNEM-EK DEFTER) kapsıyorsa Neden sadece DEFTER TASTİK FORMUN'nda diyebir ifade kullanmıyorlar. bende onu anlamıyorum.