Posts by sadeniz

    arkadaşlar ilgili, 2b taşınmazını üzerine almak için oğluna vekalet veriyor. Oğlu tapudaki işlemler için tapuyu babasının üzerine almak için yetkiler yazmamı istedi.
    2-B vekaletine ek olarak taşınmaz satın alma yetkisini eklememe gerek var mı? yoksa sadece aşağıdaki vekaletname örneği yeterli olur mu?


    DÜZENLEME ŞEKLİNDE VEKALETNAME.


    Kendisini yukarıda yazılı belge ile tanıdığım gibi bu işlemi yapma yeteneğinin bulunduğunu ve okur yazar olduğunu anladım.
    Bunun üzerine ilgili ....
    şu suretle söze başladı : “ [color=rgb(0, 0, 255)][Sahibi ve hissedarı bulunduğum ......... [/color][]hudutları dahilinde bulunan Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün satmakta olduğu 2-B yasası olarak bilinen orman vasfını yitirmiş alanların hak sahiplerine satışına izin veren yasa gereğince ilgili kurum ve kuruluşlara başvuru yapmaya, 2B'ye tabi olan taşınmazlara ait işlemler için Orman Bakanlıkları, Maliye Bakanlığı, Tapu Müdürlükleri, Tapu Kadastro Müdürlükleri, İmar Müdürlükleri, Belediyeler , noterliklerde vs.bilcümle kamu kurum ve kuruluşlarından gerekli izinleri almaya, muvafakat ve taahhütlerde bulunmaya, noterliklerde yapılan muvafakat ve taahhütleri tanzim ve imzalamaya, dilekçeler ve formlar vermeye, teminat vs. gerekli bedelleri yatırmaya, makbuzlarnı almaya, bedeller yatırıldığına dair makbuz ve belgeler sunmaya, adıma taksitlendirme yapmaya,sözleşmelerini imzalamaya, bu işlemlere ait tüm evrak ve belgeleri imzalamaya, teslim ve tesellüme, fazla yatırılanları geri almaya, ahzu kabza, sulh ve ibraya, yukarıda yazılan taşınmazdaki maliye hazine hissesini uygulanacak yasa gereğince adıma satın almaya, adıma tapuda intikal ettirmeye, kayıt ve tescil ettirmeye, tapu senedini teslim almaya, bu konularla ilgili ilgili kurumlarca istenecek olan her türlü taahhütname,muvafakatnameleri tanzim ve imza edip sunmaya,velhasılı yukarıda yazılı konular ile ilgili olarak yapıllması gereken tüm işlemleri adıma takip ve neticelendirmeye,[[color=rgb(0, 0, 255)]] birlikte veya ayrı ayrı hareketle ,ilgili noterlikten suret almaya, başkalarınıda tevkil teşrik ve azle, mezun ve yetkili olmak üzere [/color][........ tarafımdan vekil tayin edildi." diye sözlerini bitirdi.
    Yazılan bu tutanak okuması için kendisine verildi.

    Merhaba arkadaşlar Başka bir noterlikte yapılan ibraname de şase numarası yanlış yazılmış. . İbraname deki bu ve benzeri yanlışlıklar ileride sorun yaratır mı? ( Mesela plaka da yapılan yanlışlıklar,cinsinde tipinde motor no da vs.) bu gibi durumlarda nasıl bir yol izliyorsunuz?
    Bizde yapılan borç ve rehin sözleşmesine kırmızı pilot kalemle rehin kaldırılmıştır. yazısını yazmalımıyım?teşekürler..:)

    Merhaba arkadaşlar 83 model bir traktör için 15.000 tl fiyat yazmamı beyan ettiler. Ama ilgililer başığımız ağrıyacaksa düşük yazalım dedi. 83 Model traktörler için 1.000 , 2.000 tl gibi fiyat yazan noterlikler var. Bu gibi durumlarda siz nasıl bir yol izliyorsunuz? Yüksek yazmamız dolayı ilgililer bir zarar görür mü? şimdiden teşekkür ederim. Allah kolaylıklar versin .:)


    Hesaplamayı brüt üçret üzerinden yanı 45,40x40= 1.816 yaparsanız daha iyi olur.


    bütün noterlikler böyle mi yapıyor. 1362 tekrar 40 a bölüp günlük fiyatından hesaplıyorsunuz?Neden ama.?

    İŞVEREN :... T.C. NO:
    İŞÇİ :...... T.C. NO:
    İŞİN SÜRESİ :40(KIRK ) GÜN
    Bizler aşağıda imzalarımız bulunan taraflar bir iş sözleşmesi akteyledik. ... Çeltikçi/burdur adresinde faaliyet gösteren işveren ... ile işçi olan Çeltikçi /Burdur adresinde ikamet eden .... aralarında aşağıdaki şartlarda bir iş sözleşmesi akd olunmuştur. Şöyle ki;
    İşveren kendi işyerinde işçi olarak...... isimli kişiyi çalıştırmayı,

    İşveren, İşçiye aylık Asgari ücretle brüt maaş ödeyecektir.


      [li]Sözleşmenin başlangıç tarihi 07 Kasım 2013 ' tür. [/li]
      [li]İşçi işveren tarafından verilen işleri yapacaktır.[/li]
      [li]İşçi yukarıdaki şartlar dahilinde işyerinde çalışacaktır.[/li]
      [li]İş bu iş sözleşmesinde yazılı olmayan hususlar hakkında borçlar kanununun ilgili madde ve hükümleri geçerlidir.[/li]

    7. DSİ Genel Müdürlüğü Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltı suları Daire başkanlığından verilme 19.04. 2002 tarihli ...............Belge no.lu Sondör Yeterlilik belgesine istinaden işçi olarak görevine uygun olarak hareket edeceğini ve sorumlu kılacağını,
    8.Personel , işinin gerektirdiği kanun tüzük ve yönetmeliklere uygun olarak hareket edeceğini,
    9. İhtilaf vukuunda [..] Mahkeme ve İcra dairelerinin yetkili kılınacaktır.
    10. Taraflar işbu İş Sözleşmesini aynen kabul ve taahhüt ederler.

    İŞVEREN İŞÇİ
    [[T.C. No : ][] [][T.C. No : ][
    [İMZA] [İMZA]

    MÜSTENİDATLAR:1-DSİ Genel Müdürlüğü Jeoteknik Hizmetler ve Yeraltı suları Daire başkanlığından verilme 19.04. 2002 tarihli 2010-2R-4257 Belge no.lu Sondör Yeterlilik belgesi Eklidir.
    2-Sürücü belgesi ve kimlik fotokopisi eklidir.
    10.8 HİZMET SÖZLEŞMESİ 68.60 TL ÇIKIYOR. (1362 TL FİYAT GİREREK KESTİM)

    2 ASIL
    YAZI;3
    İMZA :2
    KARŞILAŞTIRMA VE EK KARŞILAŞTIRMA :3

    1021,50 :30 =34,05 TL X 40 GÜNLÜK =1362 TL

    ARKADAŞLAR BİR HATAM VAR MI BAKAR MISINIZ?

    Arkadaşlar Noterliklerin tuttuğu yevmiye ve muvazene defterlerinin tasdiklettirme süresi var mı?
    Yeni defter tasdiklettirceksem Aralık,
    Ara tasdik (Yenilettirme) yaptırcaksam Ocak ayıda yaptırıyorum.

    Ara tasdik yaptırırken ; İş bu muvazene defteri 40 tek sayfadan ibaret olup, 27.sayfadan itibaren 2014 yılı için tasdik olunur..../01/2014

    Yeni defter tasdik yaptırırken;İş bu defter 40 tek sayfadan ibarettir.İbaret olduğu tasdik olunur.../12/2013

    arkadaşlar siz nasıl yapıyorsunuz? şimdiden teşekkür ediyorum.. kolay gelsin

    TAAHHÜT EDEN:DİNÇER TURZ.LTD.ŞTİ. TEMSİLEN ŞİRKET MÜDÜRÜ ...
    ... ihale numarasıyla ihaleye çıkan 2014-2015 yılları diyaliz hastaları taşıma hizmet alımı işinde ihale uhdemizde kalır ise istenilen nitelikte,özellikte, modelde yerine göre D2, yerine göre C plakalı araçları bulunduracağımızı çalıştıracağımızı beyan kabul ve taahhüt ederiz.

    Arkadaşlar bu taahhütnamede vezneyi nasıl kesicem yardımcı olur musunuz?

    okuryazar olmayan ilgililerin bütün işlemlerinden harç damga değerli kağıt almıyoruz. Eğer okuryazar ile aynı işlemde olursa
    vekaletlerde,azilnamelerde 54.12,
    Düz.Şek.Sözl., rehin sözl. 54.3,
    Feragatnamelerde 54.14
    Düz.kira sözl. 54.4 gibi kodları kullanıyoruz.

    Bazı noterler sadece Solel başparmak ve mühür onayında harç, damga, değerli kağıt almıyormuş? Siz nasıl yapıyorsunuz? Teşekkürler kolay gelsin..