Posts by Murat Guclu

    Ellerine sağlık kardeş, zevk veriyor site.

    Yazı arka fontu beyaz olunca gözümüzü yoruyor, tavsiyem açık yeşil renk olabilir. Tabi denemeden belli olmuyor, kolay gelsin.

    Bu ve benzeri birçok konuda meslektaşlarımızın (öncelikle onları yönlendiren noterlerin) farklı uygulamaları yüzünden çok canımızın sıkıldığı ve başımızın ağrıdığı olmuştur.
    Sanırım bunun asıl sorunu, meslektaşlarımızın ve noterlerimizin birbirinden haberdar olmayıp, rakip gibi davranmaları. Söyleyecek şey çok ama, kıssadan hisse olsun.



    Muharrem bey ve Murat beye kesinlikle katılmakla birlikte malesef bende aynı dertden muzdaribim şöyleki geçenlerde başıma gelen bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum bir fatura tastiği için muhasebeci geldi vekalet vergi levhası vs. hiçbir evrakı yok dedim tmm vekaletnamenizi fakslatın bürodan vergi levhasını e vergi levhadan sorgulayıp ekleriz yardımcı olurum bu şekilde ama bir baktıkki adamın vergi kaydı bile yok henüz açılmamış sdc yoklama fişi var ellerinde ve belkide açılmasına onay verilmeyecek bilemiyorum dedim bunun la olmaz vergi kaydı olmak zorunda ve vekalet kimlik şart muhasebeci ısrarla bu şekilde yapın şimdiye kadar hiç biryerde sorun çıkmadı siz neden sorun çıkartıyorsunuz dedi dedim sorun çıkartmıyorum aama vergi kaydı olmayan birine fatura onaylamak usulsüzlük olur ve adamdaki MUHASEBECİDEKİ cvp aynen şu olsun usulsüz olsun ben kabul ediyorum dedim sizin kabul etmenizle alakası yok ben bu şekilde yapamam bana başladı hakaret etmeye git içeri noterinden kanun öğren ben üniversite mezunuyum sen hiç birşey bilmeden burada oturuyorsun gibi söylemlerde bulundu bendeona sdc lütfen daireyi terk edin dedim sonrasında personellerimden birisini arayıp siz yapmadınız ama .... noter yani bizim çevremizde bulunan noterlerden birisine faturayı onaylattığnı hatta bu konuyu noterin kendisiyle konuştuğunu ve noterinde öyle bir kanun olmadığını her türlü faturayı onaylayabileceğini söylediğini birdaha bize değilde oraya gideceğini söylemiş personel arkadaşda siz bilirsiniz demiş tabiki haklı olarak yani burada şimdi gecenlerde bir noter söylemişti ya katiplerin bizi esir almasına izin vermeyelim die peki biz şimdi ne yapalım kanunlara uysak bir dert uymasak ayrı bir dert. :( saygılarımla.

    Bir de sahtekarına denk geldimi, çıkabilirsen çık içinden bakalım. Malum boş banka dekontlarına ulaşmak hiçte zor olmuyor, içini doldur getir. Sorumluluk arttıkça artıyor.
    Ama avrupadaki noterlerin görevleri arasında bu tür işler var, evini kiraya veren, işyerini idare eden vb. görevleri noterler takip ediyor. Tabi bunları iyi bir ücret karşılığında

    Serkan bey, bu tür ilanlar değerlendirilmiyor, çünkü cv niz yok. Tecrübeniz varmıdır, nerelerde çalıştınız, göreviniz neydi, kaç yaşındasınız vb. bilgilerinizi yazınızki değerlendirilsin.

    Değerli meslektaşlarım; biz aşağıdaki kanun maddesine istinaden şirket hisse devri için gelenlerden öncelikle bu konuda diğer ortakların muvafakatının olduğunu, yasaklanmış bir durum olmadığını vb. görmek için karar talep ediyoruz.


    TTK_MADDE 595- (1) Esas sermaye payının devri ve devir borcunu doğuran işlemler yazılı şekilde yapılır ve tarafların imzaları noterce onanır. Ayrıca devir sözleşmesinde, ek ödeme ve yan edim yükümlülükleri; rekabet yasağı ağırlaştırılmış veya tüm ortakları kapsayacak biçimde genişletilmiş ise, bu husus, önerilmeye muhatap olma, önalım, geri alım ve alım hakları ile sözleşme cezasına ilişkin koşullara da belirtilir.
    (2) Şirket sözleşmesinde aksi öngörülmemişse, esas sermaye payının devri için, ortaklar genel kurulunun onayı şarttır. Devir bu onayla geçerli olur.
    (3) Şirket sözleşmesinde başka türlü düzenlenmemişse, ortaklar genel kurulu sebep göstermeksizin onayı reddedebilir.
    (4) Şirket sözleşmesiyle sermaye payının devri yasaklanabilir.
    (5) Şirket sözleşmesi devri yasaklamış veya genel kurul onay vermeyi reddetmişse, ortağın haklı sebeple şirketten çıkma hakkı saklı kalır.
    (6) Şirket sözleşmesinde ek ödeme veya yan edim yükümlülükleri öngörüldüğü takdirde, devralanın ödeme gücü şüpheli görüldüğü için ondan istenen teminat verilmemişse, genel kurul şirket sözleşmesinde hüküm bulunmasa bile, onayı reddedebilir.
    (7) Başvurudan itibaren üç ay içinde genel kurul reddetmediği takdirde onayı vermiş sayılır.

    [size=1] *TNB 1989/39_ Öğrenci işlemlerinde, taahhütname ile kefillerden yalnız birisinin imzaladığı kefaletnamenin bir noterlikte onanması halinde yine birbirine bağlı işlem kabulü ile[/size][size=1]tek harç alınması [/size][size=1]hk.[/size]

    [size=1]-Ayrıca yazım.net te BOŞ KEFALETNAME kısmına bakarsanız, kefilin el yazısı ile yazılması gerekenler ve eşlerin muvafakatının birlikte yapılabileceğini görebilirsiniz, iyi çalışmalar.[/size]

    Niye Noter riske girsin, gönderin evraklarını ilgili kurumlara işletsinler tescil ettirip getirsinler. Bir ihtilaf halinde zaten bizim en ufak bir açığımızı arıyorlar, burda bilerek göze alıyorsunuz sonra başınız ağrımasın, kimin iyi niyetli veya kötü niyetli olduğunu bilemezsiniz. En iyisi kurallar.

    İlgili trafikten yazı almış, plaka değişikliği yapılmadığından dolayı trafik belgesi bedelinin ilgilisine iade edilmesi hakkında, vergi dairesine götürmüş, vergi dairesi emin olmadığı için bizden de yazı istemiş, bende ekte sunduğum örneği yazarak vergi dairesine gönderdim. Vergi dairesi trafik bedelini ilgilisine ödedi diye biliyorum. Bilginize.




    .... VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞÜ'NE


    ... isimli şahıs Noterliğimize müracaatla 11.06.2012 tarihinde ... yevmiye nolu araç satış sözleşmesiyle ... plakalı aracı adına aldığını, sözleşmede plakayı değiştireceğini beyan ettiğinden araç trafik belgesi bedeli olarak 77,50-TL ödediğini, şimdi ise plaka değişikliği için trafiğe müracaat etmesi gereken 1 aylık süreyi geçirdiğini beyan ederek, trafik belge bedelinin iadesini talep etmiştir.
    Noterliğimizce G 366672 nolu makbuz ile tahsil edilen 77,50-TL araç trafik belgesi bedeli makbuz karşılığı müdürlüğünüze yatırılmıştır. Müdürlüğünüz ve trafik tescil kayıtları incelenerek, plaka değişikliği yapılmadıysa ilgilisi ...'a iadesi için gereğinin yapılmasını arz ederim.

    Ben aksi görüşteyim, 2. ve 4.maddenin uygulamasını nasıl yapıyorsunuz peki, şirket ana sözleşmesini alıp öylemi hazırlıyorsunuz hisse devrini, ana sözleşmede veya sonradan yapılan tadilatlarda sermaye payının devrini acaba yasakladılar mı??
    -Bence en doğrusu bu soruların hepsinden kurtulmak için ortaklar kurulu kararını sözleşmeye eklemek.

    (2) Şirket sözleşmesinde aksi öngörülmemişse, esas sermaye payının devri için, ortaklar genel kurulunun onayı şarttır. Devir bu onayla geçerli olur.
    (4) Şirket sözleşmesiyle sermaye payının devri yasaklanabilir.

    TTK_MADDE 595- (1) Esas sermaye pay[size=2]ı[/size][size=2]n[/size][size=2]ı[/size][size=2]n devri ve devir borcunu doğuran işlemler yazılı şekilde yapılır ve tarafların imzaları noterce onanır. Ayrıca devir sözleşmesinde, ek ödeme ve yan edim yükümlülükleri; rekabet yasağı ağırlaştırılmış veya tüm ortakları kapsayacak biçimde genişletilmiş ise, bu husus, önerilmeye muhatap olma, önalım, geri alım ve alım hakları ile sözleşme cezasına ilişkin koşullara da belirtilir.
    (2) Şirket [/size][size=2]sözleşmesinde aksi öngörülmemişse[/size][size=2], es[/size][size=2]as sermaye payının devri için, ortaklar genel kurulunun onayı şarttır.[/size][size=2] Devir bu onayla ge[/size][size=2]ç[/size][size=2]erli olur.
    (3) [/size][size=2]Şirket sözleşmesinde başka türlü düzenlenmemişse,[/size][size=2]ortaklar genel kurulu sebep g[/size][size=2]ö[/size][size=2]stermeksizin onay[/size][size=2]ı[/size][size=2] reddedebilir. [/size][size=2] (4) [/size][size=2]Şirket [/size][size=2]sözleşmesiyle sermaye payının devri yasaklanabilir[/size][size=2].[/size][size=2]
    (5) Şirket sözleşmesi devri yasaklamış veya genel kurul onay vermeyi reddetmişse, ortağın haklı sebeple şirketten çıkma hakkı saklı kalır.
    (6) Şirket sözleşmesinde ek ödeme veya yan edim yükümlülükleri öngörüldüğü takdirde, devralanın ödeme gücü şüpheli görüldüğü için ondan istenen teminat verilmemişse, genel kurul şirket sözleşmesinde hüküm bulunmasa bile, onayı reddedebilir.
    (7) Başvurudan itibaren üç ay içinde genel kurul reddetmediği takdirde onayı vermiş sayılır.[/size]