• karar defterinin ek tasdik olmayacağını, veya ara tasdik olmayacağını bir türlü buradaki , esnaf sanatkarlar ve kef kop anlatamadım, her sene getirirler ara tastik yaptırırlar :)
    bölge müdürlükleri öyle istiyormuş

  • 02.02.2012 Tarihli 2 Numaralı Genelge
    Bu görüş çerçevesinde, gerek birinci sınıf ve gerekse ikinci sınıf tüccarlar tarafından tutulacak karar defteri, demirbaş defteri, amortisman defteri vb. defterlerin 492 sayılı Kanuna ekli (2) sayılı tarifenin II-4/a-aa fıkrasındaki “İşletme defteri ve diğer her türlü defterler” kapsamında harca tabi tutulması gerekmektedir.


    Diğer taraftan, gelir veya kurumlar vergisi mükelleflerinin dışındaki (dernek, VAKIF, meslek odaları, apartman site yönetimi vb.) diğer kurum ve kuruluşlarca tutulan bilanço esası kapsamındaki yevmiye, envanter ve defteri kebir tasdiklerinden de bilanço esasına göre tutulan defter tasdik harçlarının alınacağı tabidir. Bu defterler yönünden tasdik bildirim yapılmayacaktır.

  • EK DEFTER ONAYI 1'DEN BAŞLAMAZ ARKADAŞLAR ADI STÜNDE EK DEFTER ONAYI SAYFA 500 DE BİTTİ İSE 501 DİYE DEVAM EDEREK NUMARALANDIRACAKSINIZ YENİ DÖNEM OLARAK DEĞİL DÖNEMİ KISMINA 2012 EK DEFTER ONAYI YAZACAKSINIZ TNB DE BAŞLIK DÖKERKEN ORDA TASDİK ŞEKLİ KISMINDA EK DEFTER ONAYI DİYE YAZAR HARCA TABİ DEFTERLERDENSE HARÇ ALINMASI GEREKİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM SEVGİ VE SEYGILAR.


  • EK DEFTER ONAYI 1'DEN BAŞLAMAZ ARKADAŞLAR ADI STÜNDE EK DEFTER ONAYI SAYFA 500 DE BİTTİ İSE 501 DİYE DEVAM EDEREK NUMARALANDIRACAKSINIZ YENİ DÖNEM OLARAK DEĞİL DÖNEMİ KISMINA 2012 EK DEFTER ONAYI YAZACAKSINIZ TNB DE BAŞLIK DÖKERKEN ORDA TASDİK ŞEKLİ KISMINDA EK DEFTER ONAYI DİYE YAZAR HARCA TABİ DEFTERLERDENSE HARÇ ALINMASI GEREKİR DİYE DÜŞÜNÜYORUM SEVGİ VE SEYGILAR.

    "Ağzıyla kuş tutsa da sevemediğim insanlar var benim! Bir de canımı okusa bile sevmekten vazgeçemediklerim.."

  • 2004/15 GENELGE

    Yasal düzenlemeler birlikte değerlendirildiğinde, karar defterinin kullanılmaya başlanmadan önce veya tasdikli sayfaların bitmesi, kayıp olması v.s. hallerinde tasdik edilmesi gerektiği, söz konusu defterin her yıl ara tasdikinin yapılmasına gerek bulunmadığı düşünülmektedir.” denilmektedir.
    Her iki Bakanlık görüşü birlikte değerlendirildiğinde, karar defterlerinin;
    a) Kullanılmaya başlanılmadan önce tasdik ettirilmesi gerektiği,
    b) Söz konusu defterlerin sayfalarının bitmesi, kayıp olması gibi hallerde yeni defter tasdik işleminin gerekli olduğu,
    c) Bu defterlerin her yıl ara tasdikinin yapılmasının zorunlu olmadığı,
    sonucuna varılmaktadır.
    Adalet Bakanlığı ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yazıları ektedir.
    Bilgi edinilmesini ve gereğinin buna göre yapılmasını rica ederim.
    Saygılarımla,

  • KARAR DEFTERİNDE EK TASDİK OLMAZ
    YENİ MALİ DÖNEMİ SEÇECEKSİNİZ
    7.2 KODUNDAN KESEBİLİRSİNİZ
    HARÇSIZ OLARAK

    <p>"İNSANİ YAŞAT Kİ DEVLET YAŞASIN"</p>

    Mesaj 1 defa düzenlendi, son düzenleyen VERDELENTEL ().

  • Sosyal Yardımlaşma Vakıfları A4 kağıt kullanmaktadırlar. Biten deftere 501 den başlamak üzere ek defter tastiki yapılacak, önceki defterin arkasına da .... noterliğinden ... tarih ve .... yevmiye no ile 500 tek sayfa ek tastik yapılmıştır şeklinde şerh verilecektir.

    Beni kötü biri olarak hatırlamanızın hiç sakıncası yok..!<br />Bana en çok iyi biri olduğumda zarar verdiniz...

  • Arkadaşlar aynı işlem bugün bana gelecek, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfına ait Karar defterleri bitmiş ve şimdi ek defter tastiği yaptırmak isteniyor.... Yukarıda yazılan tüm cevapları okudum... Erkan beyin yayınladığı genelgeye göre karar defterlerinin bitmesi halinde ek defter onayı yapılamayacağı Yeni Mali Dönem seçilerek defter numaralarının 1 den başlaması gerektiği ve diğer taraftanda her ne kadar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının bazı defterlerinde harç ististası olsa dahi, karar defterinden harç alınması gerektiğini anlıyorum....
    Şimdi bu defteri bu sekilde mi onaylamak en doğrusu?
    Ve bu işlemin vezne kodu nedir?

  • Ankara, 02.02.2012
    Özü: Defter tasdiki harçları hk
    G E N E L G E
    ( 2 ) Bu görüş çerçevesinde, gerek birinci sınıf ve gerekse ikinci sınıf tüccarlar tarafından tutulacak karar defteri, demirbaş defteri, amortisman defteri vb. defterlerin 492 sayılı Kanuna ekli (2) sayılı tarifenin II-4/a-aa fıkrasındaki “İşletme defteri ve diğer her türlü defterler” kapsamında harca tabi tutulması gerekmektedir.
    Diğer taraftan, gelir veya kurumlar vergisi mükelleflerinin dışındaki (dernek, vakıf, meslek odaları, apartman site yönetimi vb.) diğer kurum ve kuruluşlarca tutulan bilanço esası kapsamındaki yevmiye, envanter ve defteri kebir tasdiklerinden de bilanço esasına göre tutulan defter tasdik harçlarının alınacağı tabidir. Bu defterler yönünden tasdik bildirim yapılmayacaktır.

    Bu genelgeye göre Karar defterinin harçlı mı harçsız olacağı açık ve net değil sanki, aslında bugüne kadar hep harçsız yapmışımdır mutlaka orasıda bir gerçek...

  • SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMAYI
     
    TEŞVİK KANUNU
     


     
    Kanun Numarası : 3294   Muafiyetler:
     
    Madde 9 - Bu Kanunla kurulan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu
     
    ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları;   .......c) (Değişik: 1/12/2004 – 5263/20 md.) Sahip oldukları taşınır ve taşınmaz mallar ve yapacakları tüm muameleler dolayısıyla her türlü vergi, resim, harç ve fonlardan muaftır.