İcra Müdürlüklerinin Bilgi İstemeleri hakkında.


  • 27.10.2004 Tarihli 106 Numaralı Genel Yazı
    11.11.2009 Tarihli 32 Numaralı Genelge


    Sayın Erkan bey'inde bahsetmiş olduğu genelgeler ışığında icra müdürlüğüne aşağıdaki gibi bir cevabi yazı yazabilrsiniz.



    Sayı : 2012/
    Konu : belge isteme hk.





    2.İCRA MÜDÜRLÜĞÜ'NE
    *******



    İlgi: Müdürlüğünüzün 2012/*** Esas sayılı yazısı.


    İlgi yazınız ile ******** Sanayi ve Ticaret Turizm Ltd.Şti. ile ilgili olarak kayıtlarımız araştırılarak borçlular adına kayıtlı iken devir edilen motorlu araçlar var ise devirlere ilişkin resmi senet ve belgelerin tastikli örneklerin çıkartılarak müdürlüğünüz dosyasına gönderilmesi istenilmiştir.
    1512 Sayılı Noterlik Kanunun 55.maddesi ve Türkiye Noterler Birliğinin 11.11.2009 tarih ve 32 no.lu genelgesine konu “Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğünün 22.10.2009 tarih ve 9295/23035 sayılı cevabi yazısı gereğince” istemiş olduğunuz senet ve belgelerin araştırılabilmesi ve şayet varise gönderilebilmesi için "bağlı bulunduğunuz mahkemeden karar almak suretiyle” ve belirlenecek ücretlerin ödenmesi kaydıyla istenilen belgelerin onaylanarak gönderileceği hususu bilgilerinize sunulur.


    Saygı ile,




    ******* .NOTERİ


    EK:
    T.N.B.'nin 11.11.2009 tarih ve
    32 nolu genelgesi.

  • Arkadaşların görüşlerine katılmakla, İcra Müdürlüklerinin bizden birebir belge isteyemeyeceklerini ancak bağlı bulunduğumuz Asliye Hukuk kanalıyla isteyebileceğini ama İcra Mahkemelerinin isteyebileceklerini biliyorum...

  • yazılacak yazıdan bir örnekte ben vereyim. Şöyleki




    (EVRAKI İSTEYEN) .......... GÖNDERİLMEK ÜZERE
    ....... C.BAŞSAVCILIĞINA
    İLGİ :.......... Sayılı yazınız.


    İlgi sayılı yazınız incelendi, Hakimler ve Savcılar Yüksek kurulu Genel Sekreterliğinin ..... tarih ve sayılı yazıları gereğince, Bu işlemin Noterlik dairesinin yargı alanı içinde yer aldığı Asliye Hukuk Hakimliğinden istinabe yolu ile yapılmasını,


    İstinabe olunan mahkemece; ilgili Noterliğe yazı yazılarak işlem aslının veya tasdikli suretinin istenmesi hususunu,


    Bilgilerinize arz ederim.


    Şayet tasdikli sureti isteniyor ise, ona göre üst yazımız açıklayıcı bir şekilde yazılır. .... TL. bedelin ve yol ücretinin Noterliğimizin ... nolu hesabına veya havale edildikten sonra istem gereği yerine getirilecektir diye.


    Yasa neyse odur. ;D